Εν μέσω δακρύων η Αστόρια και η Νίσυρος αποχαιρέτησαν τον Κωνσταντίνο Καραγιώργη

0
Αριστερά ο π. ΝΙκόλαος Πάρος, ενώ δεξιά ο π. Νεκταριος Παπαζαφειρόπουλος ενώ τελούν την Εξόδιο Ακολουθία. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Απίστευτος με όλη την σημασία της λέξεως ο πόνος και ο θρήνος που προκάλεσε στους συγγενείς και φίλους, καθώς επίσης και στους Νισύριους της Νέας Υόρκης ο αιφνίδιος θάνατος του ευπατρίδη και εξαίρετου οικογενειάρχη Κωνσταντίνου Καραγιώργη (Kostas Karagiorgis) , ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Taverna Kos», που στεγάζεται στο ισόγειο του Κωακού Σπιτιού στην Αστόρια.

Ο Ντίνος, όπως αποκαλούσαν οι συγγενείς και οι φίλοι τον Κωνσταντίνο Καραγιώργη, το απόγευμα της Τρίτης, 4 Ιανουαρίου 2022 υπέστη ανακοπή καρδιάς βυθίζοντας σε πένθος τους οικείους, τους συγγενείς και φίλους, καθώς επίσης τους Νισύριους και τους Δωδεκανήσιους της Νέας Υόρκης.  

Ο αείμνηστος είχε γεννηθεί στα Νικιά της Νισύρου στις 26 Ιουνίου 1953 και είχε και δύο άλλα αδέλφια, τον Δημήτριο που ζει στην γενέτειρα και την Άννα που διαμένει με την οικογένειά της στη Νέα Υόρκη. Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 ήρθε για μια καλύτερη τύχη στη Νέα Υόρκη και ασχολήθηκε με την εστίαση εργαζόμενος μεταξύ άλλων και στο φημισμένο Ξενοδοχείο Πλάζα. Τις δύο τελευταίες δεκαετίες ασχολήθηκε με τα δικά του εστιατόρια και κατάφερε να αποσπάσει τα ευμενή σχόλιο ακόμη και της New York Times.

Στιγμιότυπο από την εξόδιο ακολουθία του Κωσνταντίνου Καραγιώργη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο αείμνηστος ήταν νυμφευμένος με την Μαρία το γένος Καλούδη, με την οποία έφεραν στον κόσμο δύο παιδιά τον Μιχάλη και την Θεολογία και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας. Η Θεολογία είναι παντρεμένη με τον γιατρό Αντώνη Ανδριώτη.

Το απόγευμα της Δευτέρας, 10 Ιανουαρίου 2022, οι συγγενείς και οι φίλοι συγκεντρώθηκαν στο Γραφείο Τελετών «Αντωνόπουλος» στο Ντίτμαρς και χρειάστηκε να περιμένουν αρκετή ώρα στην ουρά για να εισέλθουν στην αίθουσα και να αποδώσουν τις δέουσες τιμές.

Το πρωί της Τρίτης συγκεντρώθηκαν στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αστόριας και παρακολούθησαν με θλίψη και συγκίνηση την εξόδιο ακολουθία που έψαλαν ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος και ο εφημέριος, π. Νικόλαος Πάρος και του απηύθυναν το στερνό αντίο.

Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραγιώργης.

Ο π. Νεκτάριος αναφέρθηκε στην προσφορά του τιμωμένου στην ομογένεια και τόνισε ότι υπήρξε υπόδειγμα συζύγου, πατέρα, αδελφού και θείου και κάλεσε τους τους παρισταμένους να προσευχηθούν υπέρ της αναπαύσεως της  ψυχής του κεκοιμημένου και υπέρ της παραμυθίας των οικείων.

Ο αείμνηστος, όπως επεσήμαναν οι ηγέτες του Συλλόγου Νισυρίων της Νέας Υόρκης και της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας, δίδαξε με την στάση του, με το φιλότιμο, με την εργατικότητα, με την αγάπη για τον συνάνθρωπο και με την ανθρωπιά που τον διακατείχε.

Στην Εξόδιο Ακολουθία παρέστησαν ο α’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και συνάμα εκπρόσωπος της εταιρείας του Παν Γκριγκόριαν Νίκος Μπάρδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λακωνικών Σωματείων Αμερικής και Καναδά, Θεόδωρος Παυλάκος, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, ο πρώην πρόεδρος της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας Γιώργος Ανδριώτης, ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας της Αναστάσεως στο Μπρούκβιλ, Δημήτριος Ξάνθος, ο επιχειρηματίας και ευεργέτης Κώστας Ζαχαριάδης, καθώς επίσης και πλειάδα στελεχών και του ιστορικού Συλλόγου Νισυρίων.

Ο αείμνηστος ήταν φίλαθλος του Παναθηναϊκού και οι συζητήσεις με τους θαμώνες του εστιατορίου και τους φίλους περιστρέφονταν συχνά και στο ποδόσφαιρο και στην πορεία της λατρεμένης ομάδας του.

Στιγμιότυπο από την εξόδιο ακολουθία του Κωσνταντίνου Καραγιώργη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.