ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο «παπάς του λαού της Νέας Ιερσέης», όπως αποκαλούν οι ομογενείς τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας της Αναλήψεως στο Φέρβιου της Νέας Ιερσέης, π. Χρήστο Παππά νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Βόρειας Νέας Ιερσέης, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας λόγω του κορωνοϊού.

Ο π. Χρήστος, όπως ανέφερε στις «Αναμνήσεις» οι πρώην και νυν πρόεδροι της κοινότητας της Αναλήψεως στο Φέρβιου, κ. Αγησίλαος Τριανταφυλλόπουλος και Κωνσταντίνος Ρακκού, αντίστοιχα,  αισθάνθηκε αδιαθεσία και τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020, οδήγησε μόνος του στο νοσοκομείο με εμφανή τα συμπτώματα του κορωνοϊού.

Εισήχθη αμέσως στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό και άρχισαν οι εντατικές θεραπείες. Το απόγευμα της Τετάρτης, 1η Απριλίου 2020 η κατάσταση επιδεινώθηκε και έκτοτε νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη.

Καθήμενοι από αριστερά διακρίνονται οι Γιώργος Γεωργιάδης, Στηβ Ζερβούδης, π. Χρήστος Παππάς και Κωνσταντίνα Παππά, ενώ όρθιος ο Σταύρος Περγαντής. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρόεδρος της κοινότητας ενημέρωσε τον Μητροπολίτη Νέας Ιρσέης, κ. Ευάγγελο και έλαβε σαφείς οδηγίες, αφ ενός μεν, για την προστασία του νεωκόρου Δημητρίου Μπαλάσκα και του ιεροψάλτη Ευθύμιου Χρυσικού, που τέλεσαν το πρωί της Κυριακής κεκλεισμένων των θυρών την Θεία Λειτουργία, και την οποία οι ενορίτες παρακολουθήσαν μέσω ανοικτού κυκλώματος, αφ ετέρου για την ενημέρωση των στελεχών και των μελών της κοινότητας.

Τόσο ο κ. Μπαλάσκας, όσο και ο κ. Χρυσικός είναι καλά στην υγεία τους και τέθηκαν οικειοθελώς σε καραντίνα 14 ημερών.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας, κ. Ρακκού το απόγευμα της Τετάρτης επικοινώνησε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος με τα στελέχη και τα μέλη της κοινότητας, τους ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας του π. Χρήστου και τους κάλεσε να προσευχηθούν υπέρ της ταχείας ανάρρωσής του.

Το πρωί της Πέμπτης έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στα μέλη και στα στελέχη μέσω του οποίου τους καλούσε να μην ενοχλήσουν την πρεσβυτέρα και την οικογένειά της ούτως ώστε να μπορέσουν να προσηλωθούν στο πρόβλημα.

Από Στέλιος Κοντολιός, Δημήτριος Μιχαλιός, π. Παύλος Παλαιστίδης και π. Χρήστος Παππάς. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση: Θέμις Κοντολιού.

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος επεσήμανε ότι τόσο στην κοινότητά τους όσο και σε άλλες κοινότητες της Άνω Νέας Ιερσέης υπάρχουν δεκάδες άλλοι ομογενείς οι οποίοι δίνουν τη δική τους μάχη με τον κορωνοϊό και ότι θρήνησαν ήδη τρεις ομογενείς, μεταξύ των οποίων και έναν 44χρονο.

Μητροπολίτης Ευάγγελος

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την πρεσβυτέρα και τα παιδιά της, καθώς επίσης και με τους ηγέτες της κοινότητας της Αναλήψεως στο Φέρβιου και καλεί τους ομογενείς να προσευχηθούν υπέρ της ανάρρωσης του άξιου λευίτη, π. Χρήστου Παππά και όλων των ομογενών που μάχονται με τον ύπουλο εχθρό τον κορωνοϊό.

«Με πολύ λύπη πληροφορήθηκα ότι ο αγαπητός σε όλη την ομογένεια, π. Χρήστος Παππάς, ασθένησε από τον κορωνοϊό. Παρακαλούμε τον πανάγαθο Θεό, τον Ιατρό των ψυχών και των Σωμάτων όπως τον αναστηλώσει και όπως αποκαταστήσει την υγεία του για να συνεχίσει το ευλογημένο ποιμαντικό του έργο στην Εκκλησία και σε όλον τον κόσμο», δήλωσε στις «Αναμνήσεις» ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Ευάγγελος.

Ο μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Ευάγγελος και ο π. Αναστάσιος Μπουραντάς σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τα χορευτικά της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στην Μίντια Πενσιλβάνιας.

«Προσεύχομαι και καλώ όλους τους ομογενείς να συμπροσευχηθούμε υπέρ υγείας των ιατρών, των νοσοκόμων, των αστυνομικών, των πυροσβεστών και όλων όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου με τον κορωνοϊό. Να ενώσουμε τις φωνές μας και να συμπροσευχηθούμε υπέρ της υγείας   όλου του κόσμου και υπέρ αναπαύσεων των ψυχών όλων των ομογενών και των συμπολιτών μας που υπέκυψαν εξ αιτίας αυτού του ιού», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν άλλοι ιερείς της Μητροπόλεων που έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό ο κ. Εάγγελος επεσήμανε ότι υπάρχει και ένας άλλος λευίτης στην Βιρτζίνια, ο οποίος αναρρώνει και η κατάστασή του βελτιώνεται από την μία ημέρα στην άλλη.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.