Σχετικά Με Εμάς

Ασχολούμενος δύο περίπου δεκαετίες τόσο με το τμήμα ομογενειακών, όσο και με το τμήμα των Μικρών Αγγελιών του «Εθνικού Κήρυκα» αντιλήφθηκα καλύτερα γιατί ο θάνατος ενός πολυαγαπημένου προσώπου, ενός συγγενή ή και φίλου επηρεάζει άμεσα την ζωή μας.

Ο πόνος, η θλίψη και γενικότερα τα συναισθήματα που συνοδεύουν ένα τόσο τραγικό γεγονός μας συνοδεύουν σε κάθε βήμα.

Αν και λένε ότι ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός εν τούτοις στην περίπτωση της απώλειας των πολυαγαπημένων ο χρόνος αποδεικνύεται ανίκανος, αδύναμος.

Ασχολούμενος τόσο με την προετοιμασία της αγγελίας θανάτου αυτής καθ΄ εαυτής όσο και με την συγγραφή των νεκρολογίων διαπίστωσα ότι αμφότερες παρέχουν στους οικείους την δυνατότητα να αποδώσουν τις δέουσες τιμές και συνάμα να αισθανθούν υπερήφανοι για τα επιτεύγματα του αειμνήστου.

Τα ομογενειακά και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης και της ίδιας της «New York Times» αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στο τμήμα των νεκρολογιών και εστιάζουν την προσοχή τους σε σημαίνουσες προσωπικότητες της πολιτικής, της επιστήμης, των τεχνών και του θεάματος, καθώς επίσης σε επιχειρηματίες και σε φιλανθρώπους. Δημοσιεύουν επίσης και τις νεκρολογίες των ατόμων που οι οικογένειές τους έχουν την οικονομική δυνατότητα να καταβάλλουν το κόστος τους.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ομογενών και κατ΄ επέκταση των Αμερικανών περνούν απαρατήρητα από την επίγεια ζωή στην αιωνιότητα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ζωή, η δράση και η προσφορά ενός ατόμου είναι μοναδική και το γεγονός ότι τα πολυαγαπημένα πρόσωπά μας είναι οι ήρωές μας και τα πρότυπα τα οποία προσπαθούμε να μιμηθούμε αποφάσισα να δημιουργήσω την ιστοσελίδα «Αναμνήσεις» με την προσδοκία να λειτουργήσει ως το «Πάνθεον» του ελληνισμού της Αμερικής.

Οι «Αναμνήσεις» φιλοδοξούν να παράσχουν την δυνατότητα στους οικείους, συγγενείς και φίλους να μοιραστούν με το ευρύτερο κοινό τα συναισθήματά τους για τον πολυαγαπημένο και συνάμα να προβάλλουν τα επιτεύγματά του.

Οι «Αναμνήσεις» φιλοδοξούν να παράσχουν την δυνατότητα στους ομογενείς να έρθουν σε επαφή με τα  Γραφεία Τελετών, με τα Κοιμητήρια, τα Ανθοπωλεία και τις κοινότητες στις οποίες θα τελεστεί η Νεκρώσιμη Ακολουθία.

Τέλος οι «Αναμνήσεις» φιλοδοξούν να λειτουργήσουν ως βάση δεδομένων για την προσφορά των ομογενών και συνάμα να  παράσχουν στους ιστοριοδίφες και στους φοιτητές των Κέντρων Νεοελληνικών Σπουδών μια αξιόλογη βάση για την επιστημονική τους έρευνα.