Ευαγγελία Περβανά – Eva Pervanas (1926 – 2019)

  0

  Ευαγγελία Περβανά

  Eva Pervanas

  (1926 – 2019)

  Jamaica, N.Y – Πεντάλοφο Κοζάνης

  H Ευαγγελία (Εύα) Περβανά (Eva Pervanas) την Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019, απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών, προκαλώντας θλίψη και συγκίνηση όχι μόνο στην οικογένειά της, αλλά και στη μεγάλη οικογένεια του Κέντρου Ηλικιωμένων και στην ίδια την κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Τζαμέικα.

  Η σορός της το απόγευμα της Τρίτης, 26 Φεβρουαρίου 2019, από τις 5.00 – 9.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Frederick Funeral Home» στη διεύθυνση 192-15 Northern Blvd, Flushing NY, 11358.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Τετάρτης, 27 Φεβρουαρίου 2019, στις 9.30 π.μ. στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, 84-35 152nd Street, Jamaica, NY 11432.

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός της στο Κοιμητήριο «Flushing Cemetery» στη διεύθυνση 163 – 06 46th Avenue, Flushing, NY 11358.

  Ο θάνατός της καταλυπεί  τους κουμπάρους, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Η εκλιπούσα γεννήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 1926 στον Πεντάλοφο Κοζάνης και ήταν πολυαγαπημένη σύζυγος του αειμνήστου Απόστολου Περβανά που απεβίωσε προ τριών περίπου μηνών σε ηλικία 91 ετών.

  Οι αείμνηστοι Απόστολος και Ευαγγελία Περβανά ήταν δραστήρια μέλη της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Τζαμέικας και ήταν από τους πρώτους που ασπάστηκαν την ιδέα της δημιουργίας του Κέντρου Ηλικιωμένων «Φρανκ Παρλάμης», το οποίο βρίσκεται δύο περίπου τετράγωνα μακριά από την κοινότητα.

  Ο Κώστας Λαζαρίδης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε τη θλίψη για το θάνατο της κουμπάρας του και τόνισε ότι η οικογένεια Περβανά ήταν από τους πρώτους που γνώρισε όταν ήρθε για μια καλύτερη τύχη στην Αμερική το 1969. Η γνωριμία ξεκίνησε με τον αείμνηστο Πολ και μετά με τη σύζυγό του και ότι  έγιναν φίλοι και μετά από μερικά χρόνια και κουμπάροι.

  «Ήμασταν μαζί στις χαρές και στις λύπες για πέντε περίπου δεκαετίες. Γίναμε οικογένεια και τόσο εγώ και η σύζυγός μου όσο και τα παιδιά και εγγόνια θρηνούμε για την απώλεια όχι απλά και μόνο της κουμπάρας, αλλά και μιας χαρισματικής ομογενούς», επεσήμανε ο κ.  Λαζαρίδης, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του Σία στάθηκαν δίπλα της μέχρι και την ύστατη στιγμή. 

  Και δίδαξαν στα παιδιά και εγγόνια τους και σε όλους εμάς όσους έχουμε την τύχη και το προνόμιο να τους αποκαλούμε φίλους τι εστί ανυπόκριτη και ανιδιοτελή αγάπη, αδελφοσύνη και φιλαλληλία.

  Οι Αναμνήσεις προσεύχονται υπέρ της αναπαύσεως της ψυχής της αείμνηστης Εύας. 

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.