Έναρξη Προγράμματος Υποτροφιών της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής

0
Ο τιμώμενος Δρ. Στέλιος Παπαδόπουλος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους ηγέτες της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής ανακοίνωσε την έναρξη Προγράμματος Υποτροφιών 2022 για φοιτητές ελληνικής καταγωγής. Οι υποτροφίες θα χορηγούνται με βάση την ακαδημαϊκή επίδοση των προπτυχιακών φοιτητών.

Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των γενικότερων πρωτοβουλιών της Ομοσπονδίας για την προσέλκυση της νέας γενιά, με κορυφαία την καταγραφή των Ελληνοκυπρίων της Αμερικής. Πρόκειται για δύο σημαντικές και πρωτοποριακές για τα δεδομένα της ομογένειας πρωτοβουλίες, οι οποίες στοχεύουν στην καταγραφή και αξιοποίηση των αστείρευτων δυνάμεων της ομογένειας για την διατήρηση και καλλιέργεια της ελληνικής συνείδησης, την προβολή του ελληνικού πολιτισμού και την διατήρηση των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων.

Στην σχετική ανακοίνωση τύπου αναφέρεται: «Το Πρόγραμμα Υποτροφιών της Κυπριακής Ομοσπονδίας αποτελεί μέρος της ευρύτερης πρωτοβουλίας του οργανισμού να στηρίξει εμπράκτως την κοινότητα αναγνωρίζοντας τα επιτεύγματα αριστούχων φοιτητών με υποτροφίες, υποστηρίζοντας τους και δίνοντας τους κίνητρα να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να συνεισφέρουν στην κοινωνία και την κοινότητα. Το Πρόγραμμα Υποτροφιών της Κυπριακής Ομοσπονδίας στηρίζεται από τις γενναιόδωρες συνεισφορές δωρητών και θα προσφέρεται ετησίως.

Οι αιτήσεις υποτροφιών θα γίνονται δεκτές μέχρι την 31η Μαρτίου 2022, για βραβεία που θα χορηγηθούν για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής https://www.fcaousa.org/scholarships/

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.