ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο αιδεσιμότατος πρεσβύτερος Γεώργιος Πάππας (Γεώργιος Παπαθεοδωράκος – rev. Presbyter George Pappas), τη Δευτέρα και την Τρίτη ήταν ευδιάθετος και χαμογελαστός, συνομιλούσε με τον ιερατικό προϊστάμενο, π. Θεόδωρο Ποτήρη, τα μέλη και στελέχη της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μέριβιλ της Ιντιάνα σαν να προαισθανόταν ότι ήταν η τελευταία φορά.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας υπέστη ανακοπή καρδίας. Αν και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο εν τούτοις οι θεράποντες ιατροί δεν κατάφεραν να αλλάξουν τα δεδομένα και αργά το απόγευμα της Τετάρτης, 20 Νοεμβρίου 2019 εξεδήμησε εις Κύριο βυθίζοντας σε πένθος όχι μόνο την οικογένεια και τους συγγενείς, αλλά και την εν λόγω κοινότητα και κατ΄επέκταση την ομογένεια του Μέριλβιλ.

Η πρεσβυτέρα Αικατερίνη μετά την εισαγωγή του του π. Γεωργίου στο νοσοκομείο επικοινώνησε με τον π. Θεόδωρο και τον ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας του.  

Ο π. Γεώργιος Πάππας με την πρεσβυτέρα Αικατερίνη και τον γιο τους Περικλή.

Ο π. Θεόδωρος ενημέρωσε τον Μητροπολίτη Σικάγου, κ. Ναθαναήλ για το θλιβερό γεγονός και τόσο η Μητρόπολη όσο και η κοινότητα ενημέρωσαν τα μέλη για την εκδημία σε ηλικία 54 ετών του π. Γεωργίου.

Ο θάνατός του καταλυπεί την πρεσβυτέρα Αικατερίνη και τον μονάκριβο γιο τους, τον Περικλή που είναι 17 ετών.

Τις λεπτομέρειες σχετικά με το λαϊκό προσκύνημα και τη νεκρώσιμη ακολουθία θα τις κοινοποιήσουμε μόλις διευθετηθούν.

Ο Μητροπολίτης Πιτσβούργου Σάββας και ο π. Γεώργιος Πάππας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.