Την Τρίτη το στερνό αντίο άξιο λευίτη, π. Γεώργιο Πάππα, που τον πρόδωσε η καρδιά του σε ηλικία 54 ετών

0
Ο αιδεσιμότατος πρεσβύτερος Γεώργιος Πάππας (Γεώργιος Παπαθεοδωράκος - rev. Presbyter George Pappas). Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση κοινότητας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κοινότητα του Καθεδρικού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μέριλβιλ της Ιντιάνα δε μπορεί να πιστέψει πως ο άξιος λευίτης, ο πνευματικός ηγέτης και ο στοργικός σύζυγος και πατέρας, π. Γεώργιος Πάππας δεν υπάρχει πια ανάμεσά τους.

Οι ώρες που μεσολάβησαν από το μοιραίο απόβραδο της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου 2019 μέχρι και ετούτη την ώρα ήταν πλημμυρισμένες από δάκρυα και αναστεναγμούς, διότι ουδείς δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι ο father George, όπως τον αποκαλούσαν όλοι εξεδήμησε εις Κύριον σε ηλικία 54 ετών, στην πιο ώριμη και παραγωγική ηλικία.

Ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Θεόδωρος Ποτήρης, τα στελέχη και τα μέλη της κοινότητας προσπαθούν να βρουν λόγια παρηγοριάς στην πρεσβυτέρα Αικατερίνη (Kathy) και στον μονάκριβο γιο της Περικλή (Perry) και συνάμα να βρουν δύναμη ώστε όλοι μαζί να του απευθύνουν τον ύστατο χαιρετισμό και να ξεκινήσουν από κοινού μια νέα προσπάθεια αξιοποίησης της κληρονομιάς του και συνέχισης του έργου τους.

Ο αιδεσιμότατος πρεσβύτερος Γεώργιος Πάππας (Γεώργιος Παπαθεοδωράκος – rev. Presbyter George Pappas). Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση κοινότητας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Οι ομογενείς του Μέριλβιλ και των περιχώρων το απόγευμα της Δευτέρας, 25 Νοεμβρίου 2019, από τις 4.00 – 8.00 μ.μ. θα συγκεντρωθούν στον καθεδρικό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη διεύθυνση 8000 Madison Street, Merrillville, IN, 46410l για να προσκυνήσουν το σκήνωμά του και στις 7.00 μ.μ. θα ψάλλουν όλοι μαζί το τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

Το πρωί της Τρίτης μεταβούν στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στη διεύθυνση 2727 W Winona Street, Chicago, IL, όπου από τις 9.30 – 11.00 π.μ. το σκήνωμά του θα εκτεθεί για λαϊκό προσκύνημα και στη συνέχεια θα παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία και τη νεκρώσιμη ακολουθία.

Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο κοιμητήριο «Ridgewood Cemetry».  

Ο π. Γεώργιος Πάππας με την πρεσβυτέρα Αικατερίνη και τον γιο τους Περικλή.

Ο θάνατός του καταλυπεί την πρεσβυτέρα Αικατερίνη (Kathy) το γένος Γιαλουράκου και τον μονάκριβο γιο τους, τον Περικλή (Perry), τους γονείς Perry και Lily Papas, τα αδέλφια Tom και Liza Pappas, τα ανίψια Lia, Lola και Ari, τα πεθερικά, τους κουνιάδους και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

Ο αιδεσιμότατος πρεσβύτερος Γεώργιος Πάππας (Γεώργιος Παπαθεοδωράκος – rev. Presbyter George Pappas), όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» τη Δευτέρα και την Τρίτη ήταν ευδιάθετος και χαμογελαστός, συνομιλούσε με τον ιερατικό προϊστάμενο, π. Θεόδωρο Ποτήρη, τα μέλη και στελέχη της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μέριβιλ της Ιντιάνα σαν να προαισθανόταν ότι ήταν η στερνή φορά.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας υπέστη ανακοπή καρδίας. Αν και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο εν τούτοις οι θεράποντες ιατροί δεν κατάφεραν να αλλάξουν τα δεδομένα και αργά το απόγευμα της Τετάρτης, 20 Νοεμβρίου 2019 εξεδήμησε εις Κύριο βυθίζοντας σε πένθος όχι μόνο την οικογένεια και τους συγγενείς, αλλά και την εν λόγω κοινότητα και κατ΄επέκταση την ομογένεια του Μέριλβιλ.

Ο Μητροπολίτης Πιτσβούργου Σάββας και ο π. Γεώργιος Πάππας.

Η πρεσβυτέρα Αικατερίνη μετά την εισαγωγή του του π. Γεωργίου στο νοσοκομείο επικοινώνησε με τον π. Θεόδωρο και τον ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας του. 

Ο π. Θεόδωρος ενημέρωσε τον Μητροπολίτη Σικάγου, κ. Ναθαναήλ για το θλιβερό γεγονός και τόσο η Μητρόπολη όσο και η κοινότητα ενημέρωσαν τα μέλη για την εκδημία σε ηλικία 54 ετών του π. Γεωργίου.

Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στην κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης για την ανακατασκευή της στέγης.

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.