ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας καλεί τους ομογενείς και τους εκπροσώπους της ομογένειας στην ανοικτή συζήτηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό Αντώνη Διαματάρη.

Η συζήτηση θα λάβει χώρα το βράδυ της Δευτέρας, 25 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 6.30 μ.μ. στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη στη διεύθυνση 68 East 79 Street New York, NY, 10075.

Πρόκειται για την πρώτη ανοικτή συζήτηση στα αμερικανικά πρότυπα (town hall meeting) που διοργανώνεται στη Νέα Υόρκη και η οποία θα παράσχει τη δυνατότητα στους ομογενείς να θέσουν επί τάπητος τα θέματα που τους απασχολούν συμπεριλαμβανομένων και των εθνικών μας θεμάτων

Η πρόσκληση

Η συζήτηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία διότι θα λάβει χώρα την παραμονή της συζήτησης στην Βουλή των Ελλήνων του νομοσχεδίου για την διευκόλυνση των αποδήμων να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο το οποίο εμπεριέχει πολλούς αστερίσκους και το οποίο θα στερήσει το δικαίωμα στους ομογενείς που δεν θα μπορέσουν να αποδείξουν ότι τα 35 τελευταία χρόνια έχουν παραμείνει δύο χρόνια στη γενέτειρα.

Το ανακοινωθέν

Το επίσημο ανακοινωθέν για την επίσκεψη του κ. Διαματάρη στις ΗΠΑ έχει ως εξής:

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης, θα πραγματοποιήσει, επίσκεψη στις ΗΠΑ και στον Καναδά από 17 έως 28 Νοεμβρίου 2019.

Αρχικά, ο Υφυπουργός θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον, όπου θα συμμετάσχει ως ομιλητής στο διήμερο συνέδριο “South East Europe & East Med”.

Ακολούθως θα μεταβεί στο Μόντρεαλ, όπου θα έχει συναντήσεις με το Προεδρείο του Ελληνικού Κογκρέσου Κεμπέκ και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας.

Επίσης, θα εκφωνήσει ομιλία σε εκδήλωση που διοργανώνουν από κοινού το Γενικό Προξενείο και η Ελληνική Κοινότητα Μόντρεαλ, ενώ θα έχει συναντήσεις με ομογενείς δημοτικούς συμβούλους και θα επισκεφθεί ημερήσια τρίγλωσσα δημοτικά σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Τορόντο όπου θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Σωτήριο, θα πραγματοποιήσει επαφές με ομογενείς βουλευτές και θα επισκεφθεί το Γενικό Προξενείο και το Πολυμενάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, όπου θα έχει συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της ελληνικής κοινότητας Τορόντο.

Τέλος, ο κ. Διαματάρης θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη προκειμένου να μετάσχει σε ανοικτή συζήτηση για ομογενειακά θέματα στο Γενικό Προξενείο.

Θα έχει επίσης συνάντηση με εκπαιδευτικούς φορείς και θα επισκεφθεί το New York University, όπου θα συναντηθεί με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Katherine Fleming, κάτοχο της έδρας Ελληνικού Πολιτισμού Αλέξανδρος Ωνάσης.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.