Στερνό αντίο στον πρώην πρόεδρο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Φώτη Κοκοσιούλη

  0

  ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δεκάδες συγγενείς και φίλοι καθώς επίσης και εκπρόσωποι του Συλλόγου Γορτυνίων Σικάγου και της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής το πρωί της Πέμπτης 19 Σεπτεμβρίου 2019 συγκεντρώθηκαν στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στη διεύθυνση 2350 Dempster St. Des Plaines, του Ιλινόις και παρακολούθησαν με συγκίνηση τη νεκρώσιμη ακολουθία του Φώτη Κοκοσιούλη (Frank Kokosioulis) που άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 σε ηλικία 84 ετών στο Παρκ Ριτζ έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

  Αμέσως μετά μετέβησαν στο κοιμητήριο Ridgewood Cemetery και παρακολούθησαν την τελετή του ενταφιασμού του.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Θεοδώρα τα γένος Λάζου, τα παιδιά Cindy Dicicco, Aphrodite Kokosioulis, Dimitrios “Jim” Kokosioulis και Nikolas Kokosioulis, τα εγγόνια Dimitra, Carmella, Fotis, Frank, Niko, Ricky και Ivonne, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

  O αείμνηστος Φώτης Κοκοσιούλης.

  Ο πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ανδρέας Παπαντωνίου και τα άλλα στελέχη μέσω ενός ηλεκτρονικού μηνύματος προς τα μέλη ανακοίνωσαν το θλιβερό γεγονός και εξέφρασαν τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

  Ο εκλιπών αποτελούσε την προσωποποίηση του αμερικανικού ονείρου διότι ήρθε σκαστός στο Σικάγο σε ηλικία 20 ετών και πέρασε δια πυρός και σιδήρου. Μάλιστα όπως είχε αφηγηθεί στον Πέτρο Σαραντάκη (βλέπε σελίδα 126 του Α΄Τόμου του βιβλίου «Οι Αρκάδες της Αμερικής – Ιστορία και Προσφορά) υποχρεώθηκε να προβεί σε εικονικό γάμο με μια 60χρονη Καλαματιανή προκειμένου να αποκτήσει την πολυπόθητη πράσινη κάρτα και με την πάροδο του χρόνου να πολιτογραφηθεί.

  Η 60χρονη δέχτηκε να τον παντρευτεί με τον όρο να καταβάλει όλες τις αποδοχές του στην ίδια. Αν και εργάζονταν μπογιατζής σε γέφυρες εν τούτοις ήταν απένταρος μέχρι και την έκδοση του διαζυγίου.

  Με την πάροδο του χρόνου απέκτησε τη δική του εταιρεία, παντρεύτηκε και απέκτησε μια υπέροχη οικογένεια.

  Τα τελευταία 8 χρόνια του εργάσιμου βίου του εργάστηκε ως σερίφης και μάλιστα ήταν αξιωματικός στην Κομητεία Κουκ.  

  Ο πρώην πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Δημήτρης Φίλιος μιλώντας στις Αναμνήσεις επεσήμανε: Ο εκλιπών γεννήθηκε στο Καλιάνι της Γορτυνίας. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του στο Γυμνάσιο Λαγκαδίων Αρκαδίας μετανάστευσε στην Αθήνα. Όταν ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία πήρε το δρόμο της ξενιτιάς και στα 22 του βρέθηκε στο Σικάγο. Δούλεψε σε διάφορους εργοδότες ώσπου να ιδρύσει τη δική του εργολαβική εταιρεία.

  Αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, ασχολήθηκε με τα κοινά, εκλεγείς τη δεκαετία του 1980 Σερίφης της Κομητείας Κουκ(Cook County).

  Διατέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Γορτυνίων στο Σικάγο και το 1995 ανέλαβε τα ηνία της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, παραμένοντας πρόεδρος ως το 1997.

  «Ο αείμνηστος διακρινόταν για το σπάνιο του χαρακτήρα του και πάνω από όλα για τις ηγετικές του ικανότητες και για το χιούμορ. Επωφελούμενος της ευκαιρίας εκφράζουμε τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και στους συγγενείς. Αιωνία του η μνήμη», κατέληξε ο κ. Φίλιος.

  -Advertisement-


  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.