ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος χειρίζεται το θέμα της επιστολικής ψήφου και την εκπόνηση του σχετικού νομοσχεδίου το μεσημέρι της Παρασκευής, 20 Σεπτεμβρίου 2019 συναντήθηκε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη με τους εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Αντώνης Διαματάρης, ο γενικός Πρόξενος, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και η Πρόξενος Λάνα Ζωχιού.

Τους επαγγελματικούς φορείς εκπροσώπησαν οι Δρ. Γεώργιος Ντάγκας και Δρ. Παναγιώτης Μανώλας, πρώην και νυν πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης, η Δρ. Μιράντα Κοφινά, τέως  πρόεδρος του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας, ο Δρ. Σπύρος Μεζίτης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιατρικών Συλλόγων Αμερικής και Καναδά, η Φανή Τραταρού, τέως πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Τραπεζιτικών, η Μαρία Τζομπανάκη, διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, ο Γιώργος Ζαπάντης, αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης, ο Μάρκος Δρακωτός, πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Άθας Ιωάννου, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, ο Μιχάλης Θεοδωρομπεάκος, πρώην πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητήριου.

Φωτογραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων για το νομοσχέδιο το οποίο θα διασφαλίσει το δικαίωμα στους ομογενείς που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να ασκούν τα εκλογικά τους διαμέσου της επιστολικής ψήφου.

Οι ομογενείς πρότειναν την άσκηση των δικαιωμάτων τους μέσω του διαδικτύου (online), καθώς επίσης και άμεσης ψηφοφορίας στις κάλπες που θα στηθούν στα Ελληνικά Προξενεία, αλλά από τις απαντήσεις του κ. Θεοδωρικάκου δεν αφέθηκαν μεγάλα πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για την υλοποίηση αυτών των αιτημάτων.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αύριο, Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019 στις 12.00 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα “Cosmos – FM” και στις 1.00 μ.μ. θα μεταβεί στο Σταθάκειο Κέντρο όπου θα έχει μια ανοικτή συζήτηση με την ηγεσία της Ομοσπονδίας και άλλους εκπροσώπους της ομογένειας για το θέμα της ψήφου των ομογενών.

Από αριστερά οι Τάκης Θεοδωρικάκος, Αντώνης Η. Διαματάρης,Νάνσυ Παπαϊωάννου, Ματίνα Δεμελή και Δρ. Μιράντα Κοφινά. Φωτογραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος.

Να σημειώσουμε ότι το θέμα της επιστολικής ψήφου βρίσκεται πάντα στην κορυφή της ατζέντας των υπουργών και των Πρωθυπουργών που επισκέπτονται τη Νέα Υόρκη ξεκινώντας από τον Κώστα Καραμανλή το 2005 που είχε δηλώσει ότι στις επόμενες εκλογές θα ψηφίζουν και οι ομογενείς, μέχρι και τους Αντώνη Σαμαρά, Γιώργο Παπανδρέου και Αλέξη Τσίπρα.

Πλην όμως ουδείς μέχρι και ετούτη την ώρα κατάφερε να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του, διότι η ομογένεια θεωρείται αστάθμητος παράγοντας.

Όλα τα κόμματα μέχρι στιγμής έχουν θέσει σε πρώτη μοίρα τα κομματικά συμφέροντα. Τις προσεχείς εβδομάδες που θα έρθει το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο στην  ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων θα φανούν οι προθέσεις των τριακοσίων βουλευτών συνεπώς και των Κομμάτων στα οποία ανήκουν.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, αριστερά και ο Αντώνης Η. Διαματάρης. Φωτογραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.