ΠτΔ: Η χώρα μας παραμένει προσηλωμένη στον ιερό σκοπό της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας

2
59
Στιγμιότυπο από την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Φωτογραφία: ΑΠΕ.

ΑΘΗΝΑ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρέστη σήμερα το πρωί στην Επιμνημόσυνη Δέηση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών και στη συνέχεια, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου και υπογράμμισε ότι η χώρα μας παραμένει προσηλωμένη στον ιερό σκοπό της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας.

Ειδικότερα στη δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε:

«Με οδύνη τιμάμε τη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού, που εξοντώθηκαν με απάνθρωπο τρόπο πριν από έναν αιώνα.

Η χώρα μας παραμένει προσηλωμένη στον ιερό σκοπό της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας. H παγκόσμια κοινότητα οφείλει να διατηρήσει την ιστορική μνήμη ζωντανή, διασφαλίζοντας έμπρακτα τον σεβασμό του ύψιστου δικαιώματος στη ζωή και της ανεκτικότητας σε κάθε εθνική, θρησκευτική ή άλλη ταυτότητα.

Η απερίφραστη καταδίκη των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας είναι πράξη με βαθιά πολιτική και ανθρώπινη αξία και λειτουργεί αποτρεπτικά στο μέλλον».

- Advertisement -

2 COMMENTS

 1. Η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της πατρίδας μας ευθυγραμμίζονται (ίσως για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρα;) με την απαίτηση του Ελληνισμού για διεθνοποίηση του ζητήματος της Γενοκτονίας και αναγνώριση της. Θα τεθεί άραγε και στην ατζέντα θεμάτων (για συζήτηση) και ζητημάτων (για επίλυση) της πολιτικής και διπλωματικής μας ατζέντα; Ευελπιστώ, ναι. Οψόμεθα δε…

 2. Αλήθεια ποιους θα μιλήσει ποιός θα ενδιαφερθεί για την
  σφαγή της Χίου; Η αναλογία με βάση τα ποσοστά του
  πληθυσμού είναι τεράστια.
  Για τους Πόντιους και άλλους έχουν γίνει μνημεία ολοκαυτόματος,
  γιατί δεν γίνεται και στη Χίο ; για να μην δυσαρεστηθούν οι
  απέναντι;.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.