Στ. Πέτσας: Άμεση στήριξη των πληγέντων με 600 ευρώ και μέχρι 6.000 ευρώ για οικοσκευές

1
Απίστευτες οι ζημιές που προκάλεσε η πύρηνη λαίλαπα. Φωτογραφία: ΑΠΕ.

ΑΘΗΝΑ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Την άμεση οικονομική στήριξη των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά στην Κορινθία και τη Δυτική Αττική με 600 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες και μέχρι 6.000 ευρώ για δαπάνες οικοσκευής, μετά την πρώτη καταγραφή των ζημιών, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας από το Αλεποχώρι όπου βρίσκεται από νωρίς το πρωί κυβερνητικό κλιμάκιο.

Σε δηλώσεις του μετά από τη σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι μετά από αυτές τις δαπάνες κοινωνικής προστασίας που θα χορηγήσει το υπουργείο Εσωτερικών, θα ακολουθήσει σειρά δαπανών από τα αρμόδια υπουργεία σχετικά με την αντιπλημμυρική θωράκιση των πληγεισών περιοχών, τη στεγαστική συνδρομή, την οικιστική στήριξη και τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελείται επίσης από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για Θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά, τους γενικούς γραμματείς Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο, Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Ξεκινώντας τις δηλώσεις του ο κ. Πέτσας ευχαρίστησε όλους όσοι επιχείρησαν στην περιοχή, το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αυτοδιοίκησης και τους εθελοντές.

-Advertisement-

1 COMMENT

 1. Πέτσα ευαισθησίας για τους πυρόπληκτους, πενιχρή η βοήθεια
  που τους παρέχουν και μετά από χρονοβόρες διαδικασίες.
  Σε σας τους πολιτικούς κολλάει αυτό που είπε ο Χριστός :
  “ οι την κάμηλον καταπίνοντες τον δε δε κώνωπα διυλίζοντες”,
  διότι στα παπαγαλάκια ….( ημέτερα μέσα ενημέρωσης) μοιράζετε
  με περισή απλοχεριά τα εκατομμύρια και χρεώνετε την Πατρίδα
  δηλαδή τους Έλληνες στο διηνεκές .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.