ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Ελληνοαμερικανός πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στο Βέλγιο, Τομ Χ. Κορολόγος (Tom C. Korologos), o πρώην υφυπουργός οικονομικών και εξωτερικών και νυν δήμαρχος της Σπάρτης Πέτρος Δούκας και ο ομογενής διευθύνων σύμβουλος της Mohegan Sun που πρόσφατα κέρδισε τον πλειοδοτικό διαγωνισμό για την ανέγερση του Καζίνου στο Ελληνικό Μάριος Κοντομέρκος (Mario Kontomerkos) εκλέχτηκαν Τελετάρχες και θα ηγηθούν των εορταστικών εκδηλώσεων της Νέας Υόρκης και της Παρελάσεως της 29ης Μαρτίου στη Νέα Υόρκη.

Η απόφαση ελήφθη το βράδυ της Τετάρτης, 4 Μαρτίου 2020 κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και πληροφορίες των «Αναμνήσεων» αναφέρουν ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Τα ονόματα των τελεταρχών, καθώς επίσης και τα βιογραφικά τους θα ανακοινωθούν αύριο, Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020 κατά τη διάρκεια της πανομογενειακής συγκέντρωσης για την παρέλαση της Νέας Υόρκης.

Γενική άποψη από την πανομογενειακή συγκέντρωση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Η συμμετοχή στη συγκέντρωση αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά διότι θα συμμετάσχει και η Επιτροπή του Συλλαλητηρίου Συμπαράστασης στα νησιά του Βορείου Αιγαίου που πλήττονται από την μεταναστευτική – προσφυγική κρίση και κατ’ επέκταση στην Ελλάδα, λόγω της ασύμμετρης απειλής που δέχεται καθημερινά από την Τουρκία με τις καθημερινές παραβιάσεις του εναέριου χώρου της γενέτειρας, με τις μεταναστευτικές ροές που ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί ως πιόνια και τους προωθεί να σπάσουν τον φράχτη στον Έβρο, καθώς επίσης και με τις παράνομες γεωτρήσεις που προσπαθεί να κάνει στα θαλάσσια ύδατα της Ελλάδας και της Κύπρου.

Το συλλαλητήριο, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» θα λάβει χώρα το απόγευμα της Κυριακής, 8 Μαρτίου 2020 από τις 2.00 – 5.00 μ.μ. στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας και αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη κινητοποίηση της ομογένειας μετά το συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών το οποίο έλαβε χώρα στις 18 Μαρτίου 2018 μπροστά στην έδρα του ΟΗΕ στο Μανχάταν.  

Περισσότερα για το συλλαλητήριο στα άρθρα

Διαβάστε επίσης

https://www.anamniseis.net/ekklisi-ahepa-gia-maziki-simmetohi-sto-syllalitirio-tis-8is-martiou-stin-platia-athinon/

https://www.anamniseis.net/ponos-orgi-thimos-omofoni-apofasi-ton-antiprosopon-ton-xioton-gia-to-syllalitirio/

https://www.anamniseis.net/i-katastasi-sta-nisia-kai-to-sillalitirio-sto-epikentro-tis-panomogeniakis-gia-tin-parelasi/

https://www.anamniseis.net/megalo-sillalitirio-symparastasis-tis-omogenias-sta-nisia-tou-voriou-egeou/

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.