ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ύπατος πρόεδρος της ΑΗΕΠΑ, Γιώργος Χωριάτης μέσω ενός μηνύματος προς τα τμήματα της οργάνωσης σε όλη την επικράτεια και προς τα τμήματα των Θυγατέρων της Πηνελόπης, των Θεραπαινίδων της Αθηνάς και των Υιών του Περικλή τους καλεί να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο συμπαράστασης στα νησιά του Βορείου Αιγαίου που πλήττονται από την άνευ προηγουμένου προσφυγική – μεταναστευτική κρίση και μάλιστα τονίζει ότι θα είναι κεντρικός ομιλητής.

Το συλλαλητήριο, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις, θα λάβει χώρα το απόγευμα της Κυριακής, 8 Μαρτίου 2020 από τις 2.00 – 5.00 μ.μ. στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας (στην συμβολή της 30ής Οδού και 30ής Λεωφόρου), και διοργανώνεται από την Συμμαχία για την Ανακούφιση των νησιών του Βορείου Αιγαίου (Northern Aegean Relief Alliance).

Στο επίκεντρο του συλλαλητηρίου βρίσκεται το τρίπτυχο «Η Ελλάδα υποφέρει, τα νησιά αιμορραγούν – ανθρωπιστική κρίση» και έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, οι μόνιμοι αντιπρόσωποι της Ελλάδας και της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβεις Μαρία Θεοφίλη και Ανδρέας Μαυρογιάννης, αντίστοιχα, οι γενικοί Πρόξενοι της Ελλάδας και της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και Αλέξης Φαίδωνος – Βαντέ, αντίστοιχα, οι ομογενείς και οι φιλέλληνες πολιτικοί, καθώς επίσης και οι αποδέκτες του Ομήρειου Βραβείου.

Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA Γιώργος Χωριάτης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η αρχιτέκτων και συνάμα συντονίστρια του συλλαλητηρίου Αμαλία Μπουρνιά απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» σχετικά με το ενδιαφέρον των επισήμων προσκεκλημένων επεσήμανε ότι έχουν σταλεί οι προσκλήσεις και ότι αρκετοί, μεταξύ των οποίων ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, της κορυφαίας οργάνωσης των Ελληνοαμερικανών, Γιώργος Χωριάτη, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή.

Ερωτηθείσα για την πορεία των προετοιμασιών επεσήμανε ότι τα οργανωτικά ζητήματα έχουν εισέλθει στην τελική ευθεία, ότι έχουν ήδη προετοιμάσει τα ενημερωτικά φυλλάδια τα οποία θα διανείμουν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου καθώς επίσης και τα ψηφίσματα τα οποία θα σταλούν στον ΟΗΕ και στις αντιπροσωπείες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Κογκρέσο και στον πρόεδρο Τραμπ.

Γενική άποψη απόψη από τη γενική συνέλευση της Χιακής Ομοσπονδίας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αύριο, Πέμπτη, το βράδυ, κατά τη διάρκεια της πανομογενειακής συγκέντρωσης για την παρέλαση που θα λάβει χώρα στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια θα γίνουν αναφορές στο συλλαλητήριο και θα δοθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τα συνθήματα, τα πανό και τη συμμετοχή.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην διοργάνωση του συλλαλητηρίου, όπως επεσήμανε η κ. Μπουρνιά, ανέλαβε η νεότερη γενιά των Χιωτών και κατ΄ επέκταση όλων των νησιωτών της Αμερικής.

Διαβάστε επίσης

https://www.anamniseis.net/ponos-orgi-thimos-omofoni-apofasi-ton-antiprosopon-ton-xioton-gia-to-syllalitirio/

https://www.anamniseis.net/i-katastasi-sta-nisia-kai-to-sillalitirio-sto-epikentro-tis-panomogeniakis-gia-tin-parelasi/

https://www.anamniseis.net/megalo-sillalitirio-symparastasis-tis-omogenias-sta-nisia-tou-voriou-egeou/

https://www.anamniseis.net/ta-nisia-aimorragoyn-kentriko-thema-toy-sillalitiriou-tis-8is-martioy-stin-plateia-athinon/

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.