ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μεγάλο συλλαλητήριο συμπαράστασης στα νησιά του Βορείου Αιγαίου θα διοργανώσει η ομογένεια την επόμενη Κυριακή, 8 Μαρτίου 2020 και ώρα 1.00 μ.μ. στη Νέα Υόρκη. Η απόφαση για τη διοργάνωση του πρώτου μεγάλου συλλαλητηρίου ελήφθη το βράδυ της Τετάρτης, 26 Φεβρουαρίου 2020 από τους ηγέτες των Χιωτών, των Μυτιληναίων και των Σαμιωτών που συγκεντρώθηκαν στο Χιώτικο Σπίτι στην Αστόρια.

Το συλλαλητήριο αναμένεται να διοργανωθεί μπροστά στην έδρα του ΟΗΕ, στον ίδιο χώρο όπου προ δύο ετών (18 Μαρτίου 2018)  διοργανώθηκε το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της ομογένειας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και του ξεπουλήματος της Μακεδονίας.

Η συγκέντρωση των ηγετών των Χιωτών, των Μυτιληναίων και των Σαμιωτών έλαβε χώρα τοι βράδυ της Τετάρτης, 26 Φεβρουαρίου 2020, την ώρα που οι ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούονταν με τους φιλήσυχους πολίτες της Χίου και της Λέσβου, ενώ οι συμπατριώτες τους στη Νέα Υόρκη παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα και προσεύχονταν να τουλάχιστον να μη θρηνήσουμε αθώες ψυχές.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο α΄αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος  Νέας Υόρκης, Πέτρος Γαλάτουλας, ο πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας Ιωάννης Κοντολιός, η Αμαλία Μπουρνιά, ο Τέλης Παλιατσός, ο οποίος εκπροσωπούσε τον ιστορικό Σύλλογο Σαμίων Νέας Υόρκης «Πυθαγόρας», οι πρώην και νυν πρόεδροι του Συλλόγου Μυτιληναίων Αμερικής Μιχάλης Χριστοδούλου και Μιχάλης Μπάνης, αντίστοιχα.

Στόχος της συνάντησης ήταν να προβούν σε μια ρεαλιστική αποτίμηση της έκρυθμης και άκρως επικίνδυνης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο τριήμερο μετά την απόβαση των ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ στο Λιμάνι των Μεστών και στη Λέσβο και συνάμα να συζητήσουν το ενδεχόμενο διοργάνωσης ενός μεγάλου συλλαλητηρίου στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Γαλάτουλας απαντώντας σε ερώτηση των Αναμνήσεων σχετικά με το συλλαλητήριο επεσήμανε ότι είναι δείγμα της ανησυχίας των ομογενών για την έκρυθμη κατάσταση στα νησιά και της αγάπης τους για τον τόπο τους.

Παράλληλα επεσήμανε ότι οι λεπτομέρειες σχετικά με το συλλαλητήριο θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της διευρυμένης σύσκεψης που θα διοργανώσουν αύριο, Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο απόψε, Πέμπτη, αναμένεται να συνέλθει στο Χιώτικο Σπίτι στην Αστόρια η τακτική γενική συνέλευση της Χιακής Ομοσπονδίας.

Συμπαράσταση

Ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Δημήτρης Φιλιππίδης κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις»  επεσήμανε ότι η Παμμακεδονική Ένωση στηρίζει ανεπιφύλακτα το συλλαλητήριο και θα προσφέρει την δική της συμβολή στην επιτυχή διοργάνωσή της.  

«Το συλλαλητήριο θα λάβει χώρα δύο χρόνια μετά το μεγαλειώδες και δυναμικό συλλαλητήριο της ομογένειας κατά της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών για το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Η Παμμακεδονική Ένωση και οι σύλλογοι μέλη της θα σταθούν αρωγοί στο συλλαλητήριο και θα προσφέρουν τη δική τους συμβολή στην επιτυχή διοργάνωσή του», επεσήμανε ο κ. Φιλιππίδης.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Φιλιππίδης ως διευθυντής του ομογενειακού ραδιοφωνικού σταθμού «Hellas – FM» στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και στις πρωινές και βραδινές εκπομπές παρείχε τη δυνατότητα στους ακροατές σε όλον τον κόσμο να ενημερωθούν από πρώτη χέρι από τους αιρετούς αντιπροσώπους και τους ίδιους τους κατοίκους για τις ειρηνικές διαδηλώσεις των νησιωτών και τα έκτροπα που προκάλεσαν οι ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ στην Χίου και στην Λέσβο.   

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.