Συνάντηση ηγετών της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας με νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Τίρανα

0

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Νικόλαος Γκατζογιάννης , ο αντιπρόεδρος Γιάννης Κατσιμπάρδης , η γενική Γραμματέας Αλέκα Καλουδέλη και ο πρώην πρόεδρος Μενέλαος Τζέλιος την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφθηκαν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπου έγιναν δεκτοί και συνομίλησαν με τη νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Αλβανία Yuri Kim.

Ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Νικόλαος Γκατζογιάννης μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος προς τις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ειλικρινή και εγκάρδια συνομιλία που είχαν με την πρέσβειρα Yuri Kim και τόνισε ότι εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των Αμερικανών διπλωματών και της ηγεσίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία.

Οι ηγέτες της Πανηπειρωτικής ενημέρωσαν την πρέσβειρα για τα θέματα που αφορούν τις προσπάθειες υφαρπαγής των περιουσιών των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου στην ευρύτερη περιοχή της Χειμάρρας και σε άλλες περιοχές, καθώς επίσης και για τις παραβιάσεις των διεθνώς αναγνωρισμένων ανθρωπίνων και δικαιωμάτων του ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.

Η νέα πρέσβειρα ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Ιανουάριο του 2020 και είναι η πρώτη Κορεατικής καταγωγής διπλωμάτης καριέρας που προήχθη στο αξίωμα της πρέσβεως από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρέσβειρα κ. Κιμ είναι γνώστρια της καταστάσεως στην Αλβανία και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη διότι τα δύο τελευταία χρόνια ηγούνταν του Γραφείου Ευρωπαϊκών και Ευρωασιατικών Υποθέσεων (Director of the Office of Southern European Affairs) του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.  

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.