Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα προστεί της εξόδιας ακολουθίας του Γέροντος Εφραίμ

  0

  ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Η είδηση για την εις Κύριον εκδημία του Γέροντα Εφραίμ, του ιδρυτή της μοναστικής κοινότητας των ΗΠΑ έχει προκαλέσει θλίψη και συγκίνηση στην ομογένεια. Ο Γέροντας Εφραίμ κοιμήθηκε το Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019, στην Ιερά Μονή του Αγίου Αντωνίου στην πόλη Φλόρενς της Αριζόνας.

  Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής εξέδωσε ανακοίνωση τύπου στην οποία αναφέρει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος θα προστεί της εξοδίου ακολουθίας που θα λάβει χώρα το απόγευμα της Τετάρτης, 11 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 1.00 μ.μ.

  Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Αρχιεπισκοπής έχει ως εξής:  «Μετ᾽ ιδιαιτέρας συγκινήσεως η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανακοινώνει την εν Κυρίω μακαρία κοίμηση του Γέροντος Εφραίμ, προηγουμένου της Ιεράς Μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους, συμβάσα το παρελθόν Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου ε.ε., στην Ιερά Μονή Αγ. Αντωνίου Αριζόνας, όπου εγκαταβιούσε ο αείμνηστος Γέροντας κατά τα τελευταία έτη.

  Η εξόδιος ακολουθία αυτού θα τελεσθεί στην ως άνω Ι. Μονή την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου και ώρα 1:00 μ.μ. προεξάρχοντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, τη συμμετοχή Ιεραρχών της Ι. Αρχιεπισκοπής και παρουσία, ως εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχου, του Καθηγουμένου της Ι. Μονής Φιλοθέου, Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Νικοδήμου.

   Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος δήλωσε τα εξής: «Υποκλίνομαι στην αγία μορφή του Γέροντος Εφραίμ με ευλάβεια και ευγνωμοσύνη, διότι θεμελίωσε τον ορθόδοξο μοναχισμό στην Αμερική και εγεώργησε το άγονο της πνευματικής ερήμου της χώρας μας».

  -Advertisement / Διαφήμιση-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.