ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού Κωνσταντίνος Βλάσης τη Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου2019 ορκίστηκε από τον Επίσκοπο Ωρεών Φιλόθεο και ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Κώστας Βλάσης μετά την ορκωμοσία μετέβη στο υπουργείο Εξωτερικών όπου έλαβε χώρα η τελετή παράδοσης – παραλαβής όπου τόσο ο κ. Αντώνης Διαματάρης ο οποίος υποχρεώθηκε υπό το βάρος των αποκαλύψεων να υπογράψει την παραίτησή του λίγο μετά την άφιξή του στην Αυστραλία, τόσο και ο κ. Βλάσης αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις.   

Ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» διατηρεί δεσμούς με την ομογένεια της Αμερικής, με τους ιατρικούς συλλόγους και την Ομοσπονδία και τους Συλλόγους των Αρκάδων και όχι μόνο γνωρίζει τα θέματα που αφορούν τους αποδήμους, αλλά ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον να αφουγκράζεται τα μηνύματα των ομογενών.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας λίγο πριν την ορκωμοσία του νέου υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για θέματα Αποδήμων Κώστα Βλάση. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση / Γιώργος Κονταρίνης.

Κατά τη διάρκεια της αντιφώνησής του στην τελετή παράδοσης – παραλαβής, ο Δρ. Βλάσης επεσήμανε πως θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του προκειμένου να δικαιώσει τις προσδοκίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και τις προσδοκίες όλων των αποδήμων Ελλήνων τον συνδέει ένας ιδιαίτερος και ισχυρός δεσμός που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια.

Συνεχίζοντας στο ίδιο κλίμα, ο κ. Βλάσης τόνισε πως τώρα δεν είναι ώρα για τίποτε άλλο πέρα από σκληρή δουλειά, ώστε ενωμένοι να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για τους Έλληνες όπου κι αν αυτοί βρίσκονται, στην Ελλάδα αλλά και σε κάθε γωνιά της γης.

«Πιστέψτε με, οι ομογενείς αποτελούν ένα από τα πλέον ισχυρά κύτταρα του Ελληνισμού και αποτελούν πολύτιμο κεφάλαιο, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτο. Με την εμπειρία τους, τη γνώση τους αλλά και την αδιαμφισβήτητη αγάπη τους για την πατρίδα, μπορούν να συμβάλλουν ενεργά στο να φτιάξουμε μια χώρα όπως τη θέλουμε κι όπως την ονειρευόμαστε» υπογράμμισε περαιτέρω ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών.

Ανάμικτα τα συαναισθήματα στην ορκωμοσία του νέου υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Βλάση. Από αριστερά οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Προκόπης Παυλόπουλος και Δρ. Κώστας Βλάσης. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση / Γιώργος Κονταρίνης.

Παράλληλα, στη δήλωσή του ο κ. Βλάσης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη που του εμπιστεύθηκε τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών με αρμοδιότητα τα θέματα Απόδημου Ελληνισμού και δήλωσε πως η επιλογή του αποτελεί μεγάλη τιμή κι ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη για τον ίδιο. Επίσης, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του αλλά και όλους όσοι τον στηρίζουν και δείχνουν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Ο Κώστας Βλάσης ενώ ορκίζεται ενώπιον του Ευαγγελίου. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση / Γιώργος Κονταρίνης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ενημερώνει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τους ουσιαστικούς λόγους για τους οποίους υποχρεώθηκε να ζητήσει την παραίτηση του Αντώνη η. Διαματάρη, που ως γνωστόν ήταν φίλος της οικογένειάς του και προσωπική επιλογή. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση / Γιώργος Κονταρίνης.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.