ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Μικτή Πολιτιστική Επιτροπή των Κρητικών Σωματείων της Νέας Υόρκης «Η Κρήτη» οργάνωσε και παρουσίασε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, στο Κρητικό Σπίτι, στην Αστόρια, μια έκθεση ζωγραφικής, με έργα ομογενών καλλιτεχνών, προσφέροντας μια διαφορετική πολιτιστική παρέμβαση.

Ήταν μια ευκαιρία να γνωρίσει η Ομογένεια το έργο των καλλιτεχνών, ορισμένοι απο τους οποίους είναι αυτοδίδακτοι και άλλοι έχουν να παρουσιάσουν αξιόλογο έργο και συμμετοχές σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο παρελθόν.

Η εκδήλωση έδωσε ταυτόχρονα την ευκαιρία στον ομογενή αγιογράφο και άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Γεώργιο Φιλιππάκη να παρουσιάσει μελέτη για το έργο και την ζωή του μεγάλου Κρητικού Ζωγράφου Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, ένα έργο του οποίου ανακαλύφθηκε πρόσφτα στην Κρήτη.

Τα έργα των ομογενών καλλιτεχνών απέσπασαν τον θαυμασμό του κοινού. Φωτογραφία: ΕΤΑ / PRESS

Ο κ. Φιλιππάκης έχει μελετήσει σε βάθος το Θεοτοκόπουλο γνωστό και ως Ελ Γκρέκο και μάλιστα εχει αποτυπώσει με μεγάλη ακρίβεια τα έργα του σε ακρυλικό σε κανβά.

Η πρωτοβουλία της Μικτής Πολιτιστικής Επιτροπής των Κρητικών Συλλόγων έχει στόχο να παρακινήσει το ενδιαφέρον μιας νεότερης γενιάς ομογενών και να ξεφύγει κατά κάποιο τρόπο απο τα συνηθισμένα. Μάλιστα στο πλαίσο της πρωτοβουλίας ενας απο του καλλιτέχνες που συμμετείχαν, ο κ. Κωνσταντίνος Καπελώνης, αγόρασε και πρόσφερε στα παιδιά που παρακολούθησαν  την εκδήλωση χρώματα και τελάρο για να ξεκινήσουν να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους.

Ο πρόεδρος της Μικτής Πολιτιστικής Επιτροπής κ. Μανώλης Κουρουπάκης ευχαρίστησε όλους τους καλλιτέχνες για την συμμετοχή τους και παράλληλα τους κάλεσε να παρουσιάσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους και να μιλήσουν για την τέχνη τους.

Ο Γεώργιος Φιλιππάκης στο βήμα και ο Μανώλης Κουρουπάκης. Φωτογραφία: ΕΤΑ / PRESS

Στην ομαδική αυτή εκδήλωση πήραν μέρος μεταξύ άλλων οι: Παναγιώτης Μπογδάνος, Κωνσταντίνος Καπελώνης, Μαργαρίτα Τσιραντωνάκη, Μαριάνθη Ράπτη και Ματίνα Μποτούλα.

Τις ομιλίες αλλά και την παρουσίαση των καλλιτεχνών ακολούθησε δεξίωση με γλυκίσματα και καφέ.

Τα έργα των ομογενών καλλιτεχνών απέσπασαν τον θαυμασμό του κοινού. Φωτογραφία: ΕΤΑ / PRESS
Τα έργα των ομογενών καλλιτεχνών απέσπασαν τον θαυμασμό του κοινού. Φωτογραφία: ΕΤΑ / PRESS
Ένα από τα έργα του ζωγράφου Παναγιώτη Μπογδάνου. Φωτογραφία: ΕΤΑ / PRESS
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.