Νικόλαος Σκαρβέλης – Nicholas T.K. Skarvelis (1937 – 2018)

  0

  Ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν και πρώην πρόεδρος του Μητροπολιτικού Συλλόγου Καρδαμυλίων Νέας Υόρκης, καπετάνιος Νικόλαος Σκαρβέλης (Nicholas T.K. Skarvelis) δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας. Την Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018 άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

  Η σορός του το απόγευμα της Πέμπτης, 11 Οκτωβρίου 2018 από τις 3.00 – 5.00 και 7.00 – 9.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών McLaughlin & Sons Funeral Home, στη διεύθυνση 9620 – Third  Ave,  Brooklyn, NY, 11209.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Παρασκευής, 12 Οκτωβρίου 2018, στις 9.30 π.μ. στο ναό του Τιμίου Σταυρού στη διεύθυνση 8401 Ridge Boulevard, Βrooklyn, NY, 11209. Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο «Greenwood Cemetery» στη διεύθυνση 500 25th Street, Brooklyn, NY, 11232.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Μαρία το γένος Φράγκου, τα παιδιά Κωνσταντίνο και Κρίστεν Σκαρβέλη, Κυριακή (Kim-Nicole) kai Jason Calabretta, τα εγγόνια Τζέιμς – Νίκολας και Αλεξάνδρα Σκαρβέλη, Nera Calabretta, την αδελφή Ρεγγίνα Σκαρβέλη, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1937 στο Πίτσμπουργκ της Πενσιλβάνιας. Οι αείμνηστοι γονείς του Κωνσταντίνος και Κυριακούλα Σκαρβέλη έφεραν στον κόσμο τέσσερα παιδιά, τη Ρεγγίνα, το Δημήτριο, το Σταύρο και το Νικόλαο και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας. Αν και γεννήθηκαν χιλιάδες μίλια μακριά από τα Καρδάμυλα της Χίου, εν τούτοις τα παιδιά της οικογένειας Σκαρβέλη αγάπησαν όσο ελάχιστοι τα Καρδάμυλα, που ως γνωστόν είναι το χωριό των καπετάνιων και των εφοπλιστών.

  Η αγάπη αυτή έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του Νικολάου για την επαγγελματική του σταδιοδρομία. Έγινε δεκτός στην ναυτική ακαδημίας «The United States Merchant Marine Academy» στο Κινγκς Πόιντ της Νέας Υόρκης και αποφοίτησε με άριστα.

  Υπηρέτησε στο Αμερικανικό Ναυτικό και στη συνέχεια εργάστηκε σε ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες της Νέας Υόρκης. Σε σύντομο χρονικό διάστημα αξιώθηκε να αποκτήσει τη δική του ναυτιλιακή εταιρεία.

  Το Σεπτέμβριο του 1970 χόρεψε τον Χορό του Ησαϊα στον ιερό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν με τη Μαρία το γένος Φράγκου. Το ζεύγος έφερε στον κόσμο δύο παιδιά τον Κωνσταντίνο και την Κυριακή (Kim-Nicole) και επένδυσε όσο ελάχιστοι στην παιδεία τους. Ο Κωνσταντίνος έγινε δικηγόρος και η Κυριακή κτηματομεσίτρια.

  Ο Νικόλαος Σκαρβέλης δεν ήταν μόνο ένας αυτοδημιούργητος εφοπλιστής, αλλά και ένας ηγέτης και συνάμα ευεργέτης της ομογένειας.

  Έχει διατελέσει πρόεδρος της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν και επί δικής του προεδρίας αναγέρθηκε το σχολικό συγκρότημα στο οποίο στεγάζεται το Ημερήσιο Σχολείο «Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή».

  Παράλληλα έχει διατελέσει πρόεδρος του ιστορικού Μητροπολιτικού Συλλόγου Καρδαμυλίων Αμερικής και η προεδρία του θεωρείται μια από τις πιο επιτυχημένες των δύο τελευταίων δεκαετιών.

  Ο αείμνηστος έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του και στη Χιακή Ομοσπονδία και έχει ηγηθεί σημαντικών επιτροπών μεταξύ των οποίων του Ομήρειου Βαρβείου και Υποτροφιών.

  Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Καρδαμυλίων, Μάρκος Μαρινάκης μιλώντας στις Αναμνήσεις εξέφρασε τη θλίψη του για το θάνατο του διακεκριμένου εφοπλιστή, του ηγέτη και συνάμα ευεργέτη της ομογένειας και των Καρδαμύλων.  

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.