Βραβεία και πολλές εκπλήξεις στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκη

0
Η Μαρία Τζομπανάκη, κατά τη διάρκεια του Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Βραβεία και πολλές εκπλήξεις για τους ομογενείς και Αμερικανούς λάτρες του κινηματογράφου επιφυλάσσει το 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης το οποίο θα ξεκινήσει στις 18 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 23 Οκτωβρίου.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται ανελλιπώς για δώδεκα συνεχόμενες χρονιές από τον οργανισμό «New York City Greek Film Festival»  σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο της Νέας Υόρκης και το Ελληνοαμερικανικό Ιδρυμα Πολιτισμού.

Οι προβολές και όλες οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο Florence Guilt Hall στη διεύθυνση 55 East 59th Street στο Μανχάτταν.

Η διεύθυνση του φεστιβάλ έχει ανατεθεί στην ηθοποιό και συνάμα  Πρέσβειρα Πολιτισμού της Κρήτης και Πρόεδρο του  Κέντρου Πολιτισμού Πράσινου Τουρισμού «ORFEUS» Μαρία Τζομπανάκη, η οποία τα δύο περίπου τελευταία χρόνια διαμένει στη Νέα Υόρκη.

Ερωτηθείσα για το πρόγραμμα του φεστιβάλ επεσήμανε ότι η τελετή ενάρξεως έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη, 18 Οκτώβρη 2018 με την προβολή τη ταινίας «1968» του Τάσου  Μπουλμέτη και αμέσως μετά θα ακολουθήσει διασκέδαση με μουσική της δεκαετίας του ’6.

Η τελετή λήξης, όπως επεσήμανε θα λάβει χώρα στις 23 Οκτωβρίου 2018 στο «The Friars Club» στη διεύθυνση 57 East 55th Street New York, New York 10022 με τιμώμενο πρόσωπο τον ηθοποιό Γιώργο Κιμούλης. Το ίδιο βράδυ θα απονεμηθούν τα βραβεία στους κινηματογραφιστές τα οποία συνοδεύονται με χρηματικό έπαθλο.

Το Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου  θα τιμήσει τον Dan Georgakas τόσο για την προσφορά του στα γράμματα και στις τέχνες όσο για το ρόλο του ως πρωτεργάτη- εμπνευστή του Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νεας Υόρκης.

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα του φεστιβάλ επεσήμανε ότι θα παιχτούν 24 σύγχρονες ταινίες και μία κλασσική Ελληνική ταινία του Μιχάλη Κακκογιάννη με την Έλλη Λαμπέτη «Το κορίτσι με τα μαύρα» και ότι το κοινό θα επιλέξει μέσω ψηφοφορίας στους κινηματογραφιστές.

Καταλυτικό ρόλο θα παίξει η ιστοσελίδα του φεστιβάλ, η οποία κατασκευάστηκε από την αρχή και έχει διαδραστικό χαρακτήρα και εμπεριέχει τα βίντεο των ταινιών που παρουσιάζονται στο στο φεστιβάλ.

Η Μαρία Τζομπανάκη και ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρ’ιου Μάρκος Δρακωτός.

Η νέα ιστοσελίδα θα ανανεώνεται και θα παρέχει συνεχή ενημέρωση και θα παρέχει τη δυνατότητα στους ομογενείς να έρχονται σε επαφή με τους δημιουργούς.

Η κ. Τζομπανάκη επεσήμανε ότι την επόμενη χρονιά το φεστιβάλ θα αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα και θα παρέχει τη δυνατότητα συμμετοχής ταινιών από όλες τις χώρες του κόσμου που έχουν σημείο αναφοράς την Ελλάδα (τεχνικούς, ή συμπαραγωγή, ή Ελληνες ηθοποιούς, ή σκηνοθέτη, ή post production στην Ελλάδα κ.α) .

Αναφερόμενη στους στόχους του φεστιβάλ επεσήμανε ότι στους στόχους συμπεριλαμβάνεται και η δημιουργία μιας πλατφόρμας ανταλλαγής συνεργασιών σε ό,τι αφορά την παραγωγή ταινιών, με ξένους και Έλληνες παραγωγούς και καλλιτέχνες γενικά.

«Η νέα πολιτική που εκφράζει το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης στην Ελλάδα, δίνει εξαιρετικές δυνατότητες ανάπτυξης στον τομέα αυτό! Είναι πολύ σημαντικό, να προταθεί η χώρα μας ως τόπος γυρισμάτων σε διεθνείς παραγωγές και οι καλλιτέχνες μας, είτε σκηνοθέτες, είτε ηθοποιοί, είτε τεχνικοί, να συμπράξουν και να συμμετάσχουν σε διεθνείς παραγωγές. Η Ελλάδα διαθέτει σε μεγάλο βαθμό εξαιρετικά ταλέντα σε όλους τους τομείς. Και ως τόπος γυρισμάτων, μια χώρα λίγων χιλιομέτρων, έχει τεράστια ποικιλία στη φύση της, πολύ ευνοϊκό  κλίμα και το καταπληκτικό φυσικό φως, που την κάνουν μοναδικό προορισμό για filmmakers … Με λίγα λόγια , εκτός από την ψυχαγωγία των θεατών, που θα προσφέρουν οι ίδιες οι ταινίες, προσδοκώ και θα επιμείνω, στην δημιουργία ενός χρήσιμου δημιουργικού forum  που θα προάγει την ιδέα του Ελληνικού πολιτισμού μέσα από την τέχνη του κινηματογράφου», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τον αριθμό των ταινιών επεσήμανε ότι θα προβληθούν τέσσερεις ταινίες μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, έξι ντοκιμαντέρ και δεκαπέντε ταινίες μικρού μήκους οι οποίες θα προβάλλονται ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικές αίθουσες στο ίδιο κτίριο σε διάφορες ώρες. Και θα επαναλαμβάνονται κυλιόμενα.

«Όλες η ταινίες προβάλλονται για πρώτη φορά, εκτός από την κλασσική ασπρόμαυρη ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη που ίσως έχει παιχτεί και πριν πολλά χρόνια», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα «ποιοι ηθοποιοί, σκηνοθέτες και παραγωγοί θα παραστούν στις προβολές των ταινιών και στα πολιτιστικά δρώμενα που θα διοργανωθούν στο πλαίσιο του φεστιβάλ επεσήμανε: «Από την Ελλάδα θα έρθουν οι Τάσος Μπουλμέτης, Νίκος Περάκης, Κατερίνα Μπέη, Φιόνα Γεωργιάδη, Αλίκη Δανέζη, η μικρή Φοίβη, ο Λουκάς Παλαιοκρασσάς, ο Γρηγόρης Βαρδαρινός, Ντίνος Μαυροειδής και ο τιμώμενος ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης».

Για πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ, τις ταινίες που θα προβληθούν, καθώς επίσης και για την αγορά εισιτηρίων επισκεφθείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα https://nycgreekfilmfestival.com

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.