Μαρία Χρονά – Maria Chronas (1944 – 2019)

  Η αείμνηστη Μαρία Χρονά.

  Η πολυαγαπημένη σύζυγος, μητέρα, γιαγιά, αδελφή και θεία Μαρία Χρονά (Maria Chrona) δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας. Την Παρασκευή, 17 Μαϊου 2019, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 75 ετών έχοντας στο πλευρό την οικογένειά της.

  Η σορός της το απόγευμα της Δευτέρας, 20ης Μαϊου 2019, από τις 4-9 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Antonopoulos Funeral Home» στη διεύθυνση 38-08 Ditmars Blvd., Astoria, NY 11105.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Τρίτης, 21ης Μαϊου 2019 και ώρα 11:00 π.μ. στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μαρκέλλας, της Μητροπόλεως ΓΟΧ Αμερικής στη διεύθυνση 22-68 26th 26th Street, Astoria, NY 11105.

  Ο θάνατός της καταλυπεί τον σύζυγό της Θεόδωρο Χρονά, τα παιδιά Παντελή και Χαρούλα Νικάκη, Βούλα και Σπύρο Παξινό, τα εγγόνια  Jackie, Mary και Κωνσταντίνο Νικάκη, Παναγιώτη Παξινό και Χριστίνα Παξινού, τους προγονούς  Σταυρούλα, Γεωργία, Αθανάσιο, Χριστίνα και Χρήστο και τις οικογένειές τους, τα αδέλφια Γεώργιο και Μαρία Μπινάκη, Στέλλα και Προκόπη Σιφαλάκη, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

  Η αείμνηστη είχε γεννηθεί στα Χανιά της Κρήτης και διακρινόταν για το σπάνιο του χαρακτήρα της και για την απεριόριστη αγάπη για την οικογένειά της, για την ομογένεια και τη γενέτειρα. Και μαζί με τον σύζυγό της Θεόδωρο κατάφεραν όσο ελάχιστοι να γαλουχήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας, να τους διδάξουν την ελληνική γλώσσα και να τους εμφυσήσουν την υπερηφάνεια για τον πολιτισμό μας.

  Εξ άλλου δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η κόρη της η Βούλα και ο σύζυγός της Σπύρος Παξινός έχουν υπηρετήσει με πάθος και αφοσίωση την κοινότητα του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν και είναι υποστηρικτές της ελληνικής παιδείας και γενικότερα του καλού και του ωραίου.

  Οι Αναμνήσεις εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

  Αιωνία της η μνήμη.

  -Advertisement / Διαφήμιση-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.