ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την ιστορία γράφουν οι παρέες. Έτσι παρεϊστικα ξεκίνησε την ιστορία της η ομογενειακή ομάδα, «Μέγας Αλέξανδρος».  Μια μικρή παρέα θεριακλήδων ποδοσφαιρόφιλων που πραγματικά αγαπούν το όμορφο, το ωραίο και το αληθινό «τα είπαν» στην Αστόρια, το αποφάσισαν και στην πρώτη ιδρυτική ανακοίνωση το 2012 στο εστιατόριο «Gyro World» του Flushing έθεσαν τους σκοπούς της νέας ομογενειακής αθλητικής οργάνωσης με την  επονομασία «Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος “Μέγας Αλέξανδρος”»

Τα πρώτα ιδρυτικά μέλη με τους Δημήτρη Δαούλα, Θέμη Δαούλα, Αριστείδη Λούρδα, Νίκο Δρόσο, Ανέστη Αποστολίδη, Γιώργο Μούκα, Γιώργο Αναγνωστόπουλο, Νίκο Κοντολέον, Νίκο Ιωσήφ, τα αδέλφια Ευθύμιο και Κώστα Δελαπόρτα και πολλούς άλλους έθεσαν σα σκοπό, «όχι μόνο τη συγκρότηση μιας απλά ποδοσφαιρικής ομάδας αλλά τη δημιουργία νοοτροπίας που θα βασίζεται σε τρις παράλληλους αλληλένδετους άξονες. Τον εκπαιδευτικό, τον αθλητικό και κοινωνικό άξονα.

Το τραπέζι της ΔΟΞΑΣ με το Γιάννη Μάνεση, Τάσο Σαπουντζή, Παναγιώτη Λεγάκη, Γιώργο Κατέχη και άλλους… Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης

Αυτή η νοοτροπία θα καλλιεργείται και θα εκφράζεται: α) από την εκγύμναση και τον αθλητισμό μέσα από το ποδόσφαιρο σε πρακτικό και θεωρητικό επίπεδο. β) τη προώθηση της αθλητικής και γενικότερης παιδείας. Βασική αρχή, εκτός από το αυτονόητο «νους υγιής εν σώματι υγιή» είναι και το χρέος μας προς τα παιδιά μας. γ) με ένα κοινωνικό πρόσωπο, ανοικτό σε όλους, ιδιαίτερα στην οικογένεια, γιατί πιστεύουμε πως το ποδόσφαιρο είναι μια πραγματική γιορτή για όλους.”

Το Σάββατο μας επιβεβαίωσαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο οι καθόλα ιθύνοντες της ομάδας και διοργανωτές της ετήσιας συνεστίασης, Δημήτρης Δαούλας, Αριστείδης Λούρδας και Θέμης Δαούλας ότι οι αρχικοί στόχοι και σκοποί του αθλητικού και μορφωτικού συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος» είναι επίκαιροι.

Σε περιβάλλον εορταστικό με ποικιλία εδεσμάτων ποτών και μπόλικο τσίπουρο. Στη συνεστίαση συμμετείχαν τρις καταξιωμένοι ομογενείς καλλιτέχνες, ο Ηλίας Μακρινός, Τάσσος Παπαϊωάννου και Γιώργος Μούτσης όπου με αξέχαστες μελωδίες και χορό μεράκλωσαν και διασκέδασαν τους συνδαιτυμόνες μέχρι αργά το βράδυ…   

150 πάουντ κοντοσούβλι επιμελήθηκε ο πρόεδρος της ομάδας Θέμης Δαούλας, ο Δημήτρης Δαούλας και στα ξεσούβλισμα ο Σωκράτης Πασιανίδης. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης
Η παρέα Θεσσαλών με το Γιάννη Μητροτάσιο και Δημήτρη Τσίρκα. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης
Η τριμελής μουσική μπάντα με Ηλία Μακρινό, Τάσσο Παπαϊωάννου και Γιώργο Μούτση. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης
150 πάουντ κοντοσούβλι επιμελήθηκε ο πρόεδρος της ομάδας Θέμης Δαούλας, ο Δημήτρης Δαούλας και στα ξεσούβλισμα ο Σωκράτης Πασιανίδης. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης
Ο Θέμης Δαούλας (όρθιος) και ο Πέτρος Λαγονίκας. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης
Ο Δημήτρης Τσίρκας. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης
Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης
Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης
Το τραπέζι της ΔΟΞΑΣ με το Γιάννη Μάνεση, Τάσο Σαπουντζή, Παναγιώτη Λεγάκη, Γιώργο Κατέχη και άλλους… Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Από τη Λέσχη φίλων Ολυμπιακού ΝΥ προσέχονται στην αίθουσα ο Θεόδωρος Μενής με το Γιάννη Μάνεση. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης
Ένα από τα ιδρυτικά μένη της ομάδας «Μέγας Αλέξανδρος» Αριστείδης Λούρδας. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.