NEA ΥΟΡΚΗ.  Η απογραφή των αποδήμων είναι ένα από τα πολυσυζητημένα ζητήματα, το οποίο απασχολεί όχι μόνο την ελληνοαμερικανική κοινότητα, αλλά και τις άλλες εθνικές ομάδες που διαβιούν στη φιλόξενη ετούτη χώρα. Πολλές δευτεροβάθμιες οργανώσεις στο παρελθόν έχουν καταβάλει προσπάθειες και μάλιστα έχουν εκδώσει τηλεφωνικούς καταλόγους, αλλά μέχρι στιγμής κανένας φορέας δεν κατάφερε να κάνει κάποιο ουσιαστικό βήμα, με συνέπεια οι βάσεις δεδομένων είτε είναι ανύπαρκτες, είτε ανεπαρκείς.

Στο πρόσφατο συνέδριο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής ο προεδρικός επίτροπος, κ. Φώτης Φωτίου χαιρέτησε την πρωτοβουλία των ηγετών των Κυπριακών Οργανώσεων και μάλιστα της έδωσε φτερά ανακοινώνοντας την απόφαση της κυβέρνησης να προσφέρει 50.000 δολάρια για την απογραφή των Κυπρίων.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυριάκος Παπαστυλιανού μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επικαλέστηκε τη ρήση «η καλή αρχή είναι το ήμισυ του παντός» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η δημιουργία της πλατφόρμας στην οποία θα γίνει η απογραφή και η σύνταξη του δελτίου απογραφής ήταν ένα από τα πιο δύσκολα εγχειρήματα.

Στο βήμα ο προεδρικός Επίτροπος Αποδήμων Φώτης Φωτίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Το δελτίο απογραφής εμπεριέχει πολλαπλά στοιχεία σχετικά με τον τόπο γεννήσεως, διαμονής, οικογενειακή και επαγγελματική κατάσταση, τόπο εργασίας, σπουδές, γνώση της ελληνικής γλώσσας, σχέσεις με τις κοινότητες και τους συλλόγους και αρκετά άλλα, τα οποία είναι χρήσιμα και θα παράσχουν τη δυνατότητα στους συλλόγους και την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων να τα αξιοποιήσουν για το καλό τόσο των οργανώσεων όσο και των ίδιων των μελών.

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων, όπως επεσήμανε ο κ. Παπαστυλιανού, αποτελεί κόρη οφθαλμού για τους ηγέτες των συλλόγων και των ομοσπονδιών και είναι απόλυτα διασφαλισμένη.

Η εν λόγω Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την απογραφή στην οποία αναφέρονται τα εξής:

Η Ομοσπονδία Κυπριακών Αμερικανικών Οργανώσεων (FCAO) διεξάγει απογραφή των Κυπρίων της Αμερικής με σκοπό τη σύνταξη και την καταγραφή βασικών πληροφοριών σχετικά με τον συνολικό αριθμό Κυπρίων πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς και των συζύγων τους  (Κυπρίων η όχι) που διαμένουν μόνιμα στις ΗΠΑ.

Η απογραφή θα αποτελέσει ένα αξιόπιστο αριθμητικό προφίλ των Κυπρίων που διαμένουν στις ΗΠΑ, και είναι χρήσιμη και απαραίτητη για την χάραξη πολιτικής και δημιουργία προγραμμάτων και υπηρεσιών με απώτερο στόχο την πρόοδο της κοινότητας μας και των συμφερόντων της Κύπρου και του Ελληνισμού. 

Στο βήμα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, Κυριάκος Παπαστυλιανού και δίπλα του η αντιπρόεδρος και συντονίστρια της εκδήωλσης Δέσποινα Αξιωτάκη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, είναι τριτοβάθμια οργάνωση που αντιπροσωπεύει 28 ελληνοκυπριακά σωματεία στις ΗΠΑ. Το έργο που επιτελεί η Ομοσπονδία έχει ως σκοπό, τη διατήρηση και προβολή της ελληνοκυπριακής πολιτιστικής κληρονομιάς στις ΗΠΑ, την εδραίωση στενών δεσμών μεταξύ των δυο λαών, ΗΠΑ και Κύπρου, μέσω κοινωνικών, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, φιλανθρωπικών και άλλων ανταλλαγών, αλλά και επανένωση της Κύπρου και αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων.

Οι κύριοι στόχοι της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής για το 2020 συμπεριλαμβάνουν τη δημιουργία κοινοτικού πολιτιστικού κέντρου που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της κοινότητας,  τη ίδρυση ταμείου υποτροφιών για φοιτητές κυπριακής καταγωγής,  προγράμματα φιλοξενίας στη Κύπρο για τη νεολαία, και εκπαιδευτικά προγράμματα για διατήρηση της γλώσσας και του πολιτισμού μας.

Οι κοινωφελείς αυτές πρωτοβουλίες προωθούν τα συμφέροντα της κοινότητας και αποσκοπούν στη διατήρηση της Ελληνικής μας ταυτότητας.  Η συμμετοχή σας είναι εντελώς εθελοντική και θα διαρκέσει λίγα μόνο λεπτά. Όλες οι πληροφορίες που θα δώσετε θα διατηρηθούν αυστηρά εμπιστευτικές, θα διαφυλαχτούν και δεν θα μοιραστούν με τρίτους.

Η επιτυχία της απογραφής είναι ζωτικής σημασίας και  εξαρτάται από τη συμμετοχή όλων μας.

Για να συμμετάσχετε στην απογραφή παρακαλώ πατήστε στο https://fcaousa.z2systems.com/account.jsp

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.