Κοπή πίτας και έρανος για Παιδικές Ομάδες «Ελευθέρια Παγκυπρίου» (βίντεο)

0
Στο κέντρο διακρίνεται ο Μάικ Λεάνδρου, ενώ κόβει τη βασιλόπιτα.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα στελέχη των Παιδικών Ομάδων «Ελευθέρια Παγκυπρίου», οι φίλοι και οι χορηγοί το βράδυ της Παρασκευής, 25 Ιανουαρίου 2019 συγκεντρώθηκαν στο ελληνικό εστιατόριο «Άνεμος» στην  Αστόρια αφ ενός μεν για να αναβιώσουν το έθιμο της κοπής της βασιλόπιτας, αφ ετέρου δε για να προσφέρουν τον οβολό τους για την ενίσχυση των ομάδων.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Νίκος Τζιάζας καλωσόρισε τους ομογενείς και μεταξύ άλλων τόνισε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους που ήρθατε στην κοπή της βασιλόπιτας των Παιδικών Ομάδων Ελευθέρια Παγκυπρίου. Εκ μέρους του συμβουλίου σας εύχομαι καλή χρονιά, υγεία και μακροημέρευση. Θέλω να γνωρίζετε ότι η αποψινή εκδήλωση έχει ερανικό χαρακτήρα για την ενίσχυση των παιδικών ομάδων».

​Αναφερόμενος στην ιστορία των Παιδικών Ομάδων  ο κ. Τζιάζας επεσήμανε ότι ιδρύθηκαν το 1981 με πρωτεργάτη τον Μάικ Λεάνδρου που ήταν παρών και εξήρε την προσφορά του.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=KmXpbOM5S6w&t=15s” width= https=”yes”]

Την εποχή εκείνη, όπως επεσήμανε, η Νέα Υόρκη μαστιζόταν από τα ναρκωτικά και ο Μάικ Λεάνδρου συνέλαβε την ιδέα πως μέσω του ποδοσφαίρου θα μπορούσαν να κρατήσουν τα παιδιά μακριά από τα ναρκωτικά και το πιο σημαντικό να τους διδάξουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

​Aναφερόμενος στο έργο και στην προσφορά των ομάδων ο κ. Τζιάζας επεσήμανε: «Καθιερώσαμε τις υποτροφίες για τα παιδιά που αριστεύουν στις πολιτειακές εξετάσεις της νεοελληνικής γλώσσας όπως και τα παιδιά που πάνε στα πανεπιστήμια. Όλα αυτά τα χρόνια οι παιδικές ομάδες έχουν δώσει πάνω από εκατό χιλιάδες σε υποτροφίες. Κατορθώσαμε η κυπριακή κυβέρνηση να καλύψει τα έξοδα διαμονής και φιλοξενίας των παιδιών που κάθε χρόνο επισκέπτονται την Κύπρο. Τα παιδιά και οι συνοδοί επιβαρύνονται με τα αεροπορικά εισιτήρια».

​«Τα τελευταία δέκα χρόνια αγωνιστήκαμε να αποκτήσαμε ένα γήπεδο. Όπως γνωρίζετε στη Νέα Υόρκη η αγορά ακινήτων είναι πολύ ακριβή. Συνεργαστήκαμε με τις δημοτικές αρχές, με την Υπηρεσία Παρκών και με το δημοτικό σύμβουλο Κώστα Κωνσταντινίδη και εξασφαλίστηκε κονδύλιο τριών εκατομμυρίων δολαρίων από την πολιτεία. Οι εργασίες για τη δημιουργία του γηπέδου έχουν ήδη ξεκινήσει», επεσήμανε  ο κ. Τζιάζας.

Στο κέντρο διακρίνεται ο Μάικ Λεάνδρου, ενώ κόβει τη βασιλόπιτα.

Στις Παιδικές Ομάδες, όπως επεσήμανε συμμετέχουν 250 παιδιά από 4 έως και 19 ετών, δέκα προπονητές και συμμετέχουν στα διάφορα πρωταθλήματα.

​«Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων έχουν περάσει πάνω από δύο χιλιάδες παιδιά τα οποία έχουν ευεργετηθεί από τη σκληρή δουλειά. Το έργο αυτό θα ήταν αδύνατο χωρίς τη βοήθειά σας. Με τους χορηγούς μεταξύ των οποίων ο Κώστας Παυλάκος,  Σάββας Τσιάταλος, Γιώργος Βλάχος, Εύρος Καβάζης, Lyon Mortgages, Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, Παμπάφιος Σύνδεσμος, Unique Century 21, Technical Construction, Χάρη Ιωάννου, Μάικ Λεάνδρου,  «Τιτάν», στον κ. Αγγελιάδη και άλλους», τόνισε.

​«Κάθε δολάριο που προσφέρετε διατίθεται αποκλειστικά και μόνο για τις υποτροφίες, για τους προπονητές και για τα έξοδα των ομάδων», κατέληξε ο κ. Τζιάζας.

Γενική άποψη της αίθουσας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.