Υποτροφίες, τιμές και δώρα στο Χριστουγεννιάτικο των Παιδικών Ομάδων Παγκυπρίου (βίντεο)

0
Τα στελέχη των ομάδων σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους τιμώμενους.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης» της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας το απόγευμα της Κυριακής είχε πλημμυρίσει από τη νεότερη γενιά των ποδοσφαιριστών της ομογένειας, τους γονείς, τους αρχηγούς των ομάδων, τους προπονητές και τα στελέχη των παιδικών ομάδων οι οποίοι γιόρτασαν σα μια μεγάλη οικογένεια τα Χριστούγεννα.

Πρόκειται για τις παιδικές ποδοσφαιρικές ομάδες των Ελευθέριων Παγκυπρίου οι οποίες για τρεις περίπου δεκαετίες παρέχουν τη δυνατότητα σε πάνω από διακόσια παιδιά κάθε χρόνο όχι μόνο να μάθουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου, αλλά να αισθανθούν ότι ανήκουν σε μια μεγάλη οικογένεια, η οποία τους παρέχει τη δυνατότητα να διακριθούν στα γήπεδα του ποδοσφαίρου, να ασχοληθούν με κοινωνική και φιλανθρωπική δράση και να προετοιμαστούν να στελεχώσουν την ομάδα ανδρών του Παγκυπρίου που έχει στεφθεί έξι πρωταθλήτρια «US Open Cup Champions» (1980, 1982, 1983, 2008, 2010 και το 2011).

Στην γιορτή παρέστησαν ο γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, Αλέξης Φαίδωνος Βαντέτ, ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου και της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, Νίκος Παφίτης και άλλοι εκπρόσωποι των κυπριακών συλλόγων.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=1vBZb6kVf9Q” width= https=”yes”]

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Νίκος Τζιάζας καλωσόρισε τους αθλητές, τους προπονητές, τους δωρητές και υποστηρικτές και εστίασε την προσοχή του στις άοκνες προσπάθειες της οργανωτικής επιτροπής η οποία μερίμνησε για τα πάντα ξεκινώντας από το χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, τα δώρα που μοίρασε στα παιδιά ο Αγιος Βασίλης,  μέχρι τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς, τα εδέσματα και τη φιλοξενία.

Αναφερόμενος στη γιορτή επεσήμανε ότι έχει στόχο να γιορτάσουμε τα επιτεύγματα του 2018 και να ανταλλάξουμε ευχές για περισσότερη υγεία και επιτυχίες, περισσότερα γκολ και καλύτερες επιδόσεις στα μαθήματα και να ευχηθούμε το επί γης ειρήνη και να επικρατήσει το διεθνές δίκαιο στην Κύπρο και σε όλο τον κόσμο.

«Όπως κάθε χρόνο στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή τιμούμε την αριστεία στην παιδεία και στην κοινωνική προσφορά» επεσήμανε ο κ. Τζιάζας και κάλεσε τα στελέχη του συμβουλίου να απονείμουν από κοινού τις υποτροφίες στους Λούπι Σολάνο και Κρις Γεωργιάδη και τις τιμητικές πλακέτες στο Δημήτρη Τσίρκο και στο Αντρο Γεωργιάδη.

Ο γενικός Πρόξενος της Κύπρου Αλέξης Φαίδωνος Βαντέτ επεσήμανε ότι συμμετείχε και ο ίδιος στις παιδικές ομάδες «Ελευθέρια Παγκυπρίου από το 1983 μέχρι και το 1986 και ότι διατηρεί τις καλύτερες αναμνήσεις.

Στιγμιότυπο από την απονομή των βραβείων.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζουν οι ποδοσφαιρικές ομάδες και διαβεβαίωσε τους αθλητές και τους ηγέτες ότι η Κυπριακή κυβέρνηση θα στηρίξει εμπράκτως τις παιδικές ομάδες διοργανώνοντας το καθιερωμένο ταξίδι τους στην Κύπρο.

Ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου και της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία και το έργο των παιδικών ομάδων, διότι αποτελούν το φυτώριο για την Πρωταθλήτρια ομάδα».

Παράλληλα τόνισε ότι τις δύο τελευταίες εβδομάδες παρακολουθήσαμε τις χριστουγεννιάτικες γιορτές όλων των τμημάτων του Παγκυπρίου Συνδέσμου, οι οποίες ήταν μαζικές και εξέπεμψαν αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον και την αποφασιστικότητα για τη συνέχιση του αγώνα για την ελευθερία της Κύπρου.

Ο κ. Νίκος Παφίτης μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του προέδρου της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής και συνεχάρη τους τιμώμενους.

Ο πρόεδρος του ΔΣ των ομάδων Νίκος Τζιάζας μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της εκδηλώσεως και τα επιτεύγματα των παιδικών ομάδων.

Αναφερόμενος στους στόχους των ομάδων επεσήμανε ότι διαφέρουν από άλλες ομάδες και ακαδημίες διότι δεν έχουν αυτοσκοπό τον πρωταθλητισμό, αλλά το «ευ αγωνίζεστε» και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

«Τα παιδιά αισθάνονται ότι ανήκουν σε μια μεγάλη οικογένεια και είναι απαλλαγμένα από τη σχολική φοβία και τα άλλα αρνητικά φαινόμενα που ταλανίζουν την ευρύτερη κοινωνία. Εδώ αποκτούν φιλίες οι οποίες αντέχουν στο χρόνο. Περιττό να σας πω πως αρκετοί ποδοσφαιριστές έχουν γνωριστεί στα γήπεδα και έχουν παντρευτεί και τώρα πλέον έχουν φέρει τα παιδιά τους στις παιδικές ομάδες», επεσήμανε ο κ. Τζιάζας. 

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.