ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Νικόλαος Κουρτίδης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ομώνυμου ομίλου (Kourtidis Group) με έδρα την Καβάλα προ ημερών επισκέφθηκε τη Νέα Υόρκη με στόχο την ενημέρωση των ομογενών για τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στους νομούς Καβάλας, Σερρών, Δράμας και Θάσου.

Ο κ. Κουρτίδης και οι συνεργάτες του είχαν πολλαπλές επαφές με τους εκπροσώπους της οργανωμένης ομογένειας, καθώς επίσης και με ομογενείς που έλκουν την καταγωγή τους από την Καβάλα, τη Δράμα, τις Σέρρες, τη Θάσο  και άλλες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας.

Λίγο πριν την αναχώρησή του για την Αθήνα παραχώρησε συνέντευξη στις «Αναμνήσεις» και εξέφρασε την ικανοποίησή του από τις επαφές και την ευγνωμοσύνη για τη θερμή υποδοχή που τους επεφύλαξαν οι ομογενείς.

Η παραλία του Οφρυνίου Καβάλας, η οποία αξιοποιείται.

Ερωτηθείς για τις εντυπώσεις του από τις επαφές με τους ομογενείς επεσήμανε: «Είμαστε εντυπωσιασμένοι από τους ομογενείς, από τη φιλικότητα, από τον τρόπο με τον οποίο μας φιλοξένησαν. Έχουμε πάει Γερμανία, Σουηδία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά αυτό που ζήσαμε αυτές τις ημέρες στην Αμερική είναι πρωτόγνωρο».

Αναφερόμενος στους στόχους της επίσκεψης επεσήμανε ότι είχε ως στόχο να δώσουν τη δυνατότητα στους ομογενείς να αποκτήσουν μια πραγματική εικόνα για την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα δεν είναι η Ελλάδα των τηλεοράσεων. Η Ελλάδα περπατάει. Όπου υπάρχει τουρισμός υπάρχει και ανάπτυξη. Η ενδοχώρα μπορεί να μην έχει την ανάπτυξη που θέλουμε, αλλά οι παραθαλάσσιες περιοχές έχουν σοβαρή ανάπτυξη. Έχουμε σημαντική αύξηση των τουριστών και αυξημένη ζήτηση για τουριστικά καταλύματα και τουριστικές κατοικίες. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους ομογενείς να ενημερωθούν για τις δυνατότητες ανάπτυξης τις οποίες μπορεί να αξιοποιήσουν», επεσήμανε.

«Εμείς ως όμιλος έχουμε κατασκευαστική εταιρεία, η οποία προχωρά στην ανέγερση των 82 πρώτων σπιτιών. Ταυτόχρονα έχουν εισέλθει στη διαδικασία της αδειοδότησης άλλα 200 σπίτια, άρα μιλάμε για 282 σπίτια. Από εκεί και πέρα ο όμιλός μας έχει τέσσερα γραφεία «Re/Μax Choice»  τα οποία δραστηριοποιούνται στους νομούς Καβάλας, Δράμας, Σερρών και Θάσου με πάρα πολύ δυνατά αποτελέσματα για την προηγούμενη χρονιά. Την προηγούμενη χρονιά κάναμε 779 αγοραπωλησίες. Έρχονται πάρα πολλοί ξένοι από τη Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, από Γερμανία και παντού», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην εκστρατεία ενημέρωσης επεσήμανε ότι πρώτος σταθμός ήταν η Γερμανία και η Νέα Υόρκη ήταν η δεύτερη πόλη.

«Το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο είχαμε διάφορες επαφές στη Γερμανία προκειμένου να ενημερώσουμε τους ομογενείς για τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στους νομούς μας στην αγορά ακινήτων. Κι αυτό είτε είναι για ένα μεμονωμένο διαμέρισμα, είτε για μια μεγάλη επένδυση. Ήδη το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο είδαμε ανταπόκριση και μάλιστα ήρθαν αρκετοί ομογενείς για να αγοράσουν είτε να ενημερωθούν».

Αυτή τη στιγμή στη «Re/Max Choice» εργάζονται 53 εργαζόμενοι και άλλοι διακόσιοι εργαζόμενοι βγήκαν στις οικοδομές και δουλεύουν και όπως είθισται να λέμε στην Ελλάδα ξεκόλλησε το κάρο από τη λάσπη και πάει μπροστά».

Η μακέτα των νέων σπιτιών που χτίζει η κατασκευαστική εταιρεία του Ομίλου Κουρτίδη.

Ερωτηθείς εάν μπορούν να επουλωθούν οι τραυματικές εμπειρίες της τελευταίας δεκαετίας των ομογενών που έχουν επενδύσει στην Ελλάδα επεσήμανε: «Οι σχέσεις των ομογενών με τη γενέτειρα υπήρξαν σε πολλές περιπτώσεις τραυματικές και έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη του επενδυτικού κοινού και του απλού ομογενή. Εμείς αντιληφθήκαμε το γεγονός και ήρθαμε να τους γνωρίσουμε και να τους πούμε πως ο όμιλός μας ανελλιπώς από το 1996 ασχολείται με Έλληνες του εξωτερικού και ότι είμαστε αξιόπιστοι εταίροι στην υλοποίηση των επενδυτικών τους στόχων».

«Έχουμε πουλήσει εκατοντάδες ακίνητα και το πιο σημαντικό έχουμε οργανώσει ένα δίκτυο υπηρεσιών μετά την αγοραπωλησία (After Sale Management) και τους διαβεβαιώνουμε ότι η εταιρεία μας θα είναι ο άνθρωπός του εκεί. Στόχος μας δεν είναι απλά και μόνο να πουλήσουμε ένα ακίνητο. Η δουλειά μας συνεχίζεται και μετά την πώληση. Άρα ο πελάτης δεν συνεργάζεται με έναν απλό κτηματομεσίτη, αλλά με μια εταιρεία που είναι ανά πάσα στιγμή στο πλευρό του».

Ερωτηθείς για το Κτηματολόγιο επεσήμανε: «Είναι μια πολύ απλή διαδικασία, αλλά πρέπει να ξέρεις σε ποιον θα αποταθείς.  Σήμερα η επικοινωνία είναι πολύ πιο άμεση και μπορείς να παρακολουθήσεις τα πάντα μέσω των ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Εμείς καλούμε τους ομογενείς να επενδύσουν και είμαστε από τους πρώτους που επιθυμούμε η επένδυσή τους να αποδώσει. Εξ άλλου γι αυτό και φτιάξαμε ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών για τον ομογενή που θα έρθει να επενδύσει.

Ερωτηθείς για τα δανειοδοτικά προγράμματα επεσήμανε ότι «στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή δίνουν δάνεια έως 79% και 80% της αξίας για τους Έλληνες πολίτες και ότι για τους Έλληνες του εξωτερικού χρειάζεται Έλληνες εγγυητής.

Αναφερόμενος στις τιμές των 282 σπιτιών που χτίζουν ξεκινούν από σαράντα χιλιάδες ευρώ μέχρι και τριακόσιες χιλιάδες ευρώ, αλλά μπορούν να χτίσουν και κατά παραγγελία, διότι έχουμε πολλά οικόπεδα.

«Τα περισσότερα, αν όχι όλα, τα σπίτια πουλιούνται στα σχέδια. Αυτά τα σπίτια έχουν όλη την οργάνωση και κοινόχρηστους χώρους και δεν πουλούμε μόνο το σπίτι, αλλά όλη την οργάνωση. Η ίδια εταιρεία χτίζει τα σπίτια, τα πουλάει και το πιο σημαντικό αναλαμβάνει και τη μελλοντική συντήρηση και τη διαχείριση του ακινήτου», κατέληξε ο κ. Κουρτίδης.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.