ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των Πλατανιωτών στην ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου Πλατανιωτών Ναυπακτίας που διοργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 9 Μαρτίου 2019, στο ομογενειακό κέντρο «Terrace on the Park» στο Φλάσινγκ.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γεωργία Πουγιουκλίδη και ο γραμματέας Γιώργος Κουλοτούρος απαντώντας σε ερώτηση των Αναμνήσεων σχετικά με τη συμμετοχή των μελών επεσήμαναν ότι η προσέλευση ήταν εφάμιλλη της εκδήλωσης για το χρυσό Ιωβηλαίο του Συλλόγου που είχε λάβει χώρα στο “The Venetian” της Νέας Ιερσέης.

Η κ. Πουγιουκλίδη απέδωσε την επιτυχία στις άοκνες προσπάθειες της οργανωτικής επιτροπής καθώς επίσης και στην απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να βραβεύσουν τον πρώην πρόεδρο Γιώργο Βλάντη και τον πρώην καθηγητή, λυκειάρχη και ηγέτη της ομογένειας Δημήτριο Κωσταρά.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=eLQZKkPeAs4&feature=youtu.be” width= https=”yes”]

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Επίσκοπος Μηδείας Απόστολος, καθώς επίσης πρόεδροι και στελέχη των ναυπακτιακών και άλλων ρουμελιώτικων σωματείων.

Η πρόεδρος του Συλλόγου εξήρε την προσφορά των τιμωμένων και τόνισε ότι αποτελούν υπόδειγμα για τις νεότερες γενιές των Συλλόγων.

Ο Δημήτριος Κωσταράς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για το Σύλλογο για την τιμή, καθώς επίσης για τη σύζυγό του Κούλα, τα παιδιά και τα εγγόνια διότι με την αγάπη τους του παρείχαν τη δυνατότητα να ασχοληθεί όσο ελάχιστοι με τα κοινά.

Ο Δημήτριος Κωσταράς γεννήθηκε στον Πλάτανο Ναυπακτίας και ήρθε στη Νέα Υόρκη το Δεκέμβριο του 1947 σε ηλικία 15 ετών. Σε σύντομο διάστημα κατάφερε να ξεπεράσει τις γλωσσικές δυσκολίες και να αποφοιτήσει με άριστα από το City College στο τμήμα Ισπανικών. Μετά τη στρατιωτική θητεία ακολούθησε τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Οι τιμώμενοι σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τις οικογένειές τους, το συμβούλιο, την πρόεδρο Γεωργία Πουγιουκλιδη και τον Επίσκοπο Μηδείας Απόστολο.

Το 1956 ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως καθηγητής ισπανικών και το 1976 επιλέχτηκε μεταξύ 297 υποψηφίων και κατέστη ο πρώτος Ελληνοαμερικανός λυκειάρχης της Νέας Υόρκης.

Ταυτόχρονα δίδαξε στο City College of New York και στο Fordham University. Το 1988 έλαβε σύνταξη από το λύκειο Flushing High School και την τετραετία 1988-2002 διετέλεσε βοηθός του επιθεωρητή των Λυκείων του Μανχάταν.

Ο τιμώμενος υπηρέτησε με πάθος τις κοινότητες του Αγίου Δημητρίου Αστόριας και του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας με την ιδιότητα του προέδρου των κοινοτήτων, καθώς επίσης το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο, την Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου, τον Οίκο Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ με την ιδιότητα του μέλους και στελέχους, τις σχολικές επιτροπές και το Τμήμα Παιδείας της Αρχιεπισκοπής.

Ο Δημήτριος Κωσταράς είναι νυμφευμένος με την Κούλα με την οποία έφεραν στον κόσμο τρία παιδιά, το Γεώργιο που είναι οδοντίατρος, την Αναστασία που είναι δικηγόρος και τη Θία (Thea) που ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα της. Ο θεός τους αξίωσε να απολαύσουν τη χαρά εννέα εγγονιών.

Ο Γιώργος Βλάντης γεννήθηκε στον Πλάτανο Ναυπακτίας και εργάστηκε όλη του τη ζωή στα ξενοδοχεία. Προσέφερε τις υπηρεσίες του στην κοινότητα του Αγίου Σπυρίδωνα στο Μανχάταν, καθώς επίσης και στο Σύλλογο με την ιδιότητα του μέλους, του ταμία, του αντιπροέδρου και του προέδρου.

Ο Γιώργος ήταν νυμφευμένος με την αείμνηστη Ευθυμία και μόνο ο χάρος κατάφερε να τους χωρίσει το 2005 μετά από 39 χρόνια ευτυχισμένου γάμου.

Ο Γιώργος είναι πατέρας δύο παιδιών, του Νίκου, που είναι οπτικός και του Χρήστου που είναι λογιστής και παππούς έξι εγγονιών.  

Ο Επίσκοπος Μηδείας Απόστολος συνεχάρη την ηγεσία του Συλλόγου για την επάξια επιλογή των τιμωμένων και εστίασε την προσοχή του στην προσφορά του Δημητρίου Κωσταρά στην ομογένεια.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.