Ο Σύλλογος Ε/Α Επαγγελματιών απονέμει υποτροφίες και τιμά τη Δρ. Στέλλα Λυμπέρη

0
Η Δρ. Στέλλα Λυμπέρη, αριστερά, και η Δρ. Όλγα Αλεξάκου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Σύλλογος Ελληνοαμερικανίδων Επαγγελματιών το βράδυ της Πέμπτης, 28 Μαρτίου 2019, θα παραθέσει το καθιερωμένο δείπνο στο πλαίσιο του οποίου θα ανακηρύξει «Γυναίκα της Χρονιάς» τη διακεκριμένη ογκολόγο – ερευνήτρια και καθηγήτρια Δρ. Στέλλα Λυμπέρη.

Πρόκειται για το ανώτερο βραβείο του δραστήριου Συλλόγου το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Μήνα της Γυναίκας και συνδυάζεται με την απονομή υποτροφιών.

Το δείπνο θα παρατεθεί στο φημισμένο 3 West Club (The Lounge Room) στη διεύθυνση 3 West 51st Street, New York, NY 10019 και το ενδιαφέρον είναι αυξημένο.

Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για να βραβεύσει τη Δρ. Στέλλα Λυμπέρη έχει προκαλέσει τον ενθουσιασμό των στελεχών και των μελών του Συλλόγου, καθώς επίσης και του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης.

Η αφίσα της έκδήλωσης

Η ανακήρυξή της ως Γυναίκας της Χρονιάς είναι το δεύτερο βραβείο που λαμβάνει το 2019 η Δρ. Στέλλα Λυμπέρη. Το πρώτο, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» προέρχονταν από τον οργανισμό «Castle Connolly Medical Ltd» ο οποίος αξιολογεί και απονέμει τα βραβεία και εκδίδει τους καταλόγους των Κορυφαίων Γιατρών.

Η Δρ. Λυμπέρης τιμήθηκε με το βραβείο «Exceptional Women in Medecine» για το έτος 2018 και είναι η πρώτη ομογενής που λαμβάνει το εν λόγω βραβείο το οποίο αποκτά ιδιαίτερη σημασία διότι οι υποδείξεις των υποψηφίων γίνονται αποκλειστικά και μόνο από τους συναδέλφους τους.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου θα απονεμηθούν οι υποτροφίες «The Katerina Navab Excellence Tuition Scholarship on Humanities» και «The Amalia Colombos Excellence Tuition Scholarship on STEM (Science, Technology, Engineering, Math». Οι υποτροφίες αξίας $1500 εκάστης απονέμονται σε φοιτήτριες που έλκους την καταγωγή τους από την Ελλάδα και σπουδάζουν σε κολέγια και πανεπιστήμια της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης, έχουν υψηλή βαθμολογία, συμμετέχουν σε κοινωφελείς δράσεις και έχουν οικονομικές ανάγκες.

Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται από ειδικές επιτροπές με ακριβοδίκαιο κάθε φορά τρόπο.

Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών εκπνέει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, 15ης Μαρτίου 2019. Οι ενδιαφερόμενες καλούνται να επικοινωνήσουν με την Δρ. Αφροδίτη Ναβάμπ στο  desireenavab@yahoo.com

Για περισσότερες πληροφορίες τόσο για να ενισχύσετε το Ταμείο Υποτροφιών, όσο και για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε με την πρόεδρο, Δρ. Όλγα Αλεξάκου στο (917) 405-6833 είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο oalexakos@agapw.org.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.