Δύο μήνες μετά: Δε βρέθηκε το νήμα της Αριάδνης για την εν διαστάσει συζύγου του ομογενή

0
100
Η Jennifer Dulos, η οποία αγνοείται για δύο μήνες. Φωτογραφία New Canaan Police Department

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σαν σήμερα, 24 Μαϊου 2019, οι φίλοι της Τζένιφερ Ντούλου (Jennifer Dulos), της εν διαστάσει συζύγου του ομογενή Φώτη Ντούλου και μητέρας πέντε ανήλικων παιδιών δήλωσαν την εξαφάνισή της. Αν και η Αστυνομία του Νιου Κάναν και οι πολιτειακές αρχές από την πρώτη στιγμή μέχρι και ετούτη την ώρα συνεχίζουν τις έρευνες τόσο για εξαφάνιση όσο και για ανθρωποκτονία εν τούτοις δεν κατόρθωσαν να βρουν το νήμα της Αριάδνης.

Το πέπλο μυστηρίου που κάλυψε από την πρώτη στιγμή την εξαφάνισή της παραμένει. Η Αστυνομία του Νιου Κάναν προ ολίγου εξέδωσε ανακοινωθέν μέσω του οποίου αναφέρει ότι οι έρευνες συνεχίζονται με την ίδια ένταση με την οποία ξεκίνησαν και ότι συμμετέχουν «μερικές ντουζίνες αστυνομικών, ντεντέκτιβς και ανακριτών».

Παράλληλα τονίζει ότι οι πληροφορίες από το κοινό βοήθησαν τις έρευνες. Οι ανακριτές εξετάζουν τις πληροφορίες που έλαβαν από 1200 κατοίκους, καθώς επίσης και τα 80 και πλέον βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας από τα σπίτια και επιχειρήσεις της περιοχής.

Ο ομογενής Φώτης Ντούλος. Φωτογραφία: Facebook

Οι ανακριτές εξετάζουν πολλά φυσικά και ψηφιακά τεκμήρια προκειμένου να τα αξιοποιήσουν στις έρευνες.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας δύο μήνες μετά την εξαφάνιση της Τζένιφερ Ντούλος.

Την ίδια περίπου χρονική στιγμή η Αστυνομία του Νιου Κάναν έδωσε στη δημοσιότητα τη δήλωση της Carrie Luft, εκπροσώπου της οικογένειας και των φίλων της  Jennifer Farber Dulos μέσω της οποίας ανακοινώνει ότι τα πέντε ανήλικα παιδιά της αγνοούμενης είναι καλά στην υγείας τους και ότι περιβάλλονται με αγάπη και υποστήριξη.

Η οικογένεια εκφράζει την ευγνωμοσύνη για τα όργανα της Τάξης, καθώς επίσης και για τους κατοίκους του New Canaan και Farmington/Avon που  συμπαραστάθηκαν στις δύσκολες στιγμές.

Η ανακοίνωση της οικογένειας της εξαφανισμένης την οποία η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα.

«Καθώς ο Ιούλιος πλησιάζει προς το τέλος εμείς ενθυμούμαστε την αγάπη της Τζένιφερ για τις παραλίες του Fire Island όπου το προηγούμενο καλοκαίρι πέρασε αξέχαστε στιγμές με τα παιδιά της», ανέφερε η κ. Λουφτ, η οποία από την πρώτη στιγμή είχε αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο εθελούσιας εξαφάνισης της Τζένιφερ.

Οι κατηγορούμενοι

Η μόνη και η πιο ουσιαστική πρόοδος στις έρευνες για την εξαφάνιση της Τζένιφερ Ντούλου ήταν η σύλληψη και οι βαριές κατηγορίες που απήγγειλαν στον εν διαστάσει σύζυγό της Φώτη Ντούλο  (Fotis Dulos) και στην ερωμένη του Μισέλ Τροκόνις (Michelle C. Troconis).  

Εις βάρος και των δύο απαγγέλθηκαν κατηγορίες πρώτου βαθμού για αλλοίωση ή κατασκευή αποδείξεων και παρεμπόδιση των ερευνών για εξιχνίαση εγκλήματος.

H Michelle C . Troconis η οποία συνελήφθη. Φωτογραφία New Canaan Police Department

Αμφότεροι, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» αρνήθηκαν τις κατηγορίες και αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση $500.000.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Πολιτειακού Εισαγγελέα του Στάμφορντ, κ. Richard Colangelo Jr, απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» σχετικά με τις έρευνες επεσήμανε ότι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και ότι λόγω των εν εξελίξει ερευνών δεν μπορούν να εισέλθουν σε λεπτομέρειες.

Ανέφερε ότι ο ομογενής Φώτης Ντούλος στις 2 Αυγούστου 2019 θα παρουσιαστεί εκ νέου ενώπιον του δικαστή  και ότι η ερωμένη του Μισέλ Τροκόνις στις 19 Αυγούστου 2019, πλην όμως αρνήθηκε να επιβεβαιώσει το ενδεχόμενο απαγγελίας νέων κατηγοριών εις βάρος των κατηγορουμένων.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης από την πρώτη στιγμή έστρεψαν την προσοχή τους στον εν διαστάσει σύζυγο Φώτη Ντούλο και επικαλούμενα τα δικαστικά έγγραφα των δύο τελευτών που αφορούσαν το διαζύγιο και την κηδεμονία των παιδιών τον θεώρησαν ως έναν από τους υπόπτους για την εξαφάνιση της Τζένιφερ Ντούλου.

Η διεκδίκηση της κηδεμονίας των παιδιών από τον πατέρα και οι ακροαματικές διαδικασίες στο Οικογενειακό Δικαστήριο του Κονέκτικατ  σε συνδυασμό με τη μήνυση που άσκησε η πρώην πεθερά του για μη καταβολή των δόσεων των δανείων που είχε πάρει από τον αείμνηστο σύζυγό της Hilliard Farber βρέθηκαν στο περισκόπιο των τοπικών και αμερικανικών μέσων ενημέρωσης και κράτησαν ζωντανό το θέμα της εξαφάνισης της Τζένιφερ Ντούλου.

H Jennifer Dulos. Φωτογραφία New Canaan Police Department

Τα ρεπορτάζ από την εμφάνιση του Φώτη Ντούλου σε τρία διαφορετικά δικαστήρια παρείχαν τη δυνατότητα στους άνδρες της Αστυνομίας, του FBΙ και στους εισαγγελείς να συνεχίσουν απρόσκοπτα και ανενόχλητοι από τα ΜΜΕ το έργο τους.

Η Μισέλ Τροκόνις αφέθηκε ελεύθερη την ίδια μέρα που προσήχθη ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Κονέκτικατ και μετά από δύο ημέρες άρχισε να συνεργάζεται με τις αρχές. Ο συνήγορος της Τροκόνις μόλις αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ο ομογενής αποτάθηκε στο δικαστήριο και ζήτησε την προστασία της πελάτισσάς του από τον Φώτη Ντούλο.

Εν τω μεταξύ η αδελφή του Ρένα Ντούλου, η οποία είναι αρχιτέκτονας στην Αθήνα μέσω μιας επιστολής προς τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης υπεραμύνθηκε της αθωότητας του αδελφού της και τον περιέγραψε ως στοργικό πατέρα.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.