ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ακυρώθηκε λόγω κακοκαιρίας η Ελληνική Βραδιά στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας, η οποία είχε προγραμματιστεί για το βράδυ της Τρίτης, 23 Ιουλίου 2019 και η οποία είχε ως πρωταγωνιστές τον Ανδρέα Μοδινό, την ορχήστρα «Geminis» και το χορευτικό Noora Belly Dancers.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Πλατείας Αθηνών το απόγευμα της Τρίτης και λίγες ώρες πριν την έναρξη της συναυλίας επικοινώνησε με τις «Αναμνήσεις» και τόνισε ότι οι προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας για πιθανή καταιγίδα τους υποχρέωσαν να ακυρώσουν τη συναυλία.

Παράλληλα τόνισε ότι οι ελληνικές βραδιές θα συνεχιστούν την ερχόμενη Τρίτη, 30η Ιουλίου 2019 και ώρα 7.00 μ.μ. με τη συναυλία του Τάσου Παπαϊωάννου και του Λαογραφικού Ομίλου Αμερικής και με χορηγό την εργολαβική εταιρεία «Mega Contracting, Inc.»

Οι ελληνικές βραδιές, όπως έγραψαν οι Αναμνήσεις ξεκίνησαν την προηγούμενη Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019 και θα συνεχιστούν μέχρι και την τελευταία Τρίτη του Σεπτεμβρίου.

Tην Τρίτη 6η Αυγούστου και ώρα 7.00 μ.μ. θα δώσει συναυλία η ορχήστρα Melodia και το χορευτικό Noora Belly Dancers. Χορηγός της εκδήλωσης είναι ο Ηλίας Ρίζος και το κτηματομεσιτικό γραφείο «Amorelli Realty».

Tην Τρίτη 13η Αυγούστου και ώρα 7.00 μ. τη σκυτάλη θα παραλάβει ο Χρήστος Κωσταράς – Geo Events με χορηγούς την Τέρυ Ντέλη και τον Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας.

Το βράδυ της Τρίτης, 20ης Αυγούστου και ώρα 7.00 μ.μ. τη σκηνή θα μοιραστούν ο Ανδρέας Μοδινός και η ορχήστρα «Geminis» με τον Λαογραφικό Όμιλο Αμερικής. Χορηγός της εκδήλωσης είναι ο Σύλλογος Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας.

Την Τρίτη, 27η Αυγούστου και ώρα 7.00 μ.μ. οι ομογενείς θα παρακολουθήσουν αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο με χορηγό τον Σύλλογο Κεφαλλονιτών Νέας Υόρκης «Κέφαλος».

Το βράδυ της Τρίτης, 3ης Σεπτεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. θα δώσει συναυλία ο Γρηγόρης Μανινάκης και η ορχήστρα «Μικρόκοσμος». Χορηγός της βραδιάς είναι η Σύλβια Αδαμοπούλου και η εταιρεία Pilates Designs by Sylvia.

Το βράδυ της Τρίτης, 10ης Σεπτεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. οι ομογενείς θα παρακολουθήσουν αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο με χορηγό τον Γεώργιο Αλεξίου και το Alexiou Realty.

Το βράδυ της Τρίτης, 17ης Σεπτεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ τη σκηνή θα μοιραστούν ο Χρήστος Κωσταράς και η Geo Events και το χορευτικό Noora Belly Dancers. Χορηγός της βραδιάς είναι ο Ηλίας Ρίζος.

Οι ελληνικές βραδιές θα λήξουν την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 7.00 μ.μ. με τη συναυλία της χορωδίας «Long Island Voices Choir». Χορηγοί της εκδήλωσης είναι το University Orthopedics και ο ιστορικός Σύλλογος Αθηναίων της Νέας Υόρκης. 

Πλατεία Αθηνών

Η Πλατεία Αθηνών, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ανήκει στην Υπηρεσία Παρκών του Δήμου της Νέας Υόρκης, ενώ οι προτομές, τα αγάλματα και οι μαρμάρινες κολώνες θα συντηρούνται από την εν λόγω Υπηρεσία, διότι για κάθε έργο υπάρχει ξεχωριστό αποθεματικό ταμείο.

Η Πλατεία Αθηνών βρίσκεται στη συμβολή της 30ής Λεωφόρου και της 30ής Οδού στην Αστόρια. Στην είσοδό της υπάρχει άγαλμα της θεάς Αθηνάς, ενώ στο βάθος υπάρχουν κολώνες παρόμοιες με εκείνες των Δελφών και κοντά τους, το άγαλμα του Σωκράτη. Στην αριστερή γωνία είχε τοποθετηθεί η προτομή του Αριστοτέλη, ενώ στη δεξιά γωνία της Πλατείας έχει τοποθετηθεί το άγαλμα του Σοφοκλή.

Ο Δήμος της Νέας Υόρκης έχει αναγνωρίσει τον ρόλο της Διοικούσας Επιτροπής και της Ομογένειας στη δημιουργία της Πλατείας Αθηνών και το 2015 αποφάσισε να μετονομάσει την 30ή Λεωφόρο μπροστά στην Πλατεία Αθηνών σε «Οδός Ντένη Συντήλα» («Dennis Syntilas Way») τιμώντας έτσι την μνήμη του ιδρυτή και πρώτου προέδρου της Πλατείας, του αειμνήστου Ντένη (Δημοσθένη) Συντήλα.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.