Κωνσταντίνος Ι. Σακέτος -Constantine John Saketos (1935 – 2019)

  0

  Ο ευπατρίδης, παλαίμαχος και διακεκριμένος επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Ι. Σακέτος (Constantine John Saketos) δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας. Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του, τους συγγενείς και φίλους.

  Η σορός του το απόγευμα της Κυριακής, 17ης Μαρτίου 2019, από τις 4.00 – 9.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο γραφείο τελετών «Martin A. Gleason Funeral Home», στη διεύθυνση 10-25 150 Street, Whitestone, NY, 11357.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Δευτέρας, 18 Μαρτίου 2019 και ώρα 9.30 π.μ. στον ιερό ναό του Τιμίου Σταυρού στη διεύθυνση 11-05 150th St, Whitestone, NY 11357.

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο Cypress Hills Cemetery, στη διεύθυνση 833 Jamaica Ave, Brooklyn, NY 11208.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Χριστίνα, τα παιδιά Ιωάννη και Kathryn Σακέτου, Ελισάβετ και Angelo Todaro, Αθανασία (Tina) και Νικόλαο Ραφτόπουλο, τα εγγόνια, Matthew (Ματθαίο) και Dean (Κωνσταντίνο) Saketos, Maggie (Μαγδαληνή) και Paul (Παύλο) Todaro, Chris(Χρήστο) και George (Γιώργο) Raftopoulos, τα αδέλφια Ελευθέριο και Αγγελική Σακέτου, Γεώργιο και Αικατερίνη Σακέτου, Ζωή και Νικόλαο Καλαντζόπουλο, Αντώνιο και Μαρία Σακέτου, τους κουνιάδους Ευμορφία και Ισαάκ Παπαδόπουλο, Σοφία Μιχαηλίδου, Χρήστο και Δέσποινα Μιχαηλίδου, Ευθύμιο και Χριστίνα, Ελένη και Alfred Losanti, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1935 στη Ναύπακτο. Οι αείμνηστοι γονείς του Ιωάννης και Αθανασία Σακέτου έφεραν στον κόσμο πέντε παιδιά τον Ελευθέριο, τον Γεώργιο, τη Ζωή, τον Κωνσταντίνο και τον Αντώνιο και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας. Τα τρία μεγαλύτερα αδέλφια του είχαν γεννηθεί στην Αμερική και όταν η Αθανασία ήταν έγκυος στον Κωνσταντίνο αποφάσισαν να επιστρέψουν στη γενέτειρα για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

  Το 1947 επέστρεψαν εκ νέου στη Νέα Υόρκη και όπως πολλοί συμπατριώτες τους ασχολήθηκαν με τα ανθοπωλεία.

  Το 1956 ήρθε στη Νέα Υόρκη η Χριστίνα Μιχαηλίδου με τους γονείς της Μιχάλη και Όλγα Μιχαηλίδου και με τα τρία από τα πέντε αδέλφια της. Τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια της ήταν άνω των 18 ετών και παρέμειναν στην Καβάλα.

  Εδώ γνωρίστηκε με τον Κωσταντίνο Σακέτο και στις 2 Ιουνίου 1963 χόρεψαν τον Χορό του Ησαϊα στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν. Το ζεύγος έφερε στον κόσμο τρία παιδιά τον Ιωάννη, που ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του, την Ελισάβετ που είναι φαρμακοποιός και την Αθανασία που είναι γραμματέας και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Ο αείμνηστος ήταν ενάρετος, ευπατρίδης, χαρισματικός, μεγαλόψυχος και γενναιόδωρος.  Ήταν υπόδειγμα  συζύγου, πατέρα, παππούς αδελφός, κουνιάδος και θείος.

  Αιωνία του η μνήμη.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.