Τίμησαν ομογενείς στην γιορτή της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στην Αστόρια (βίντεο)

0
Από ασριστερά διακρίνονται οι Έφη Λέκκα, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Μαρία Χαραλαμποπούλου, Αραβέλλα Σιμωτά, Μιχάλης Γιάνναρης, Πέτρος Γαλάτουλας, Μπέτσυ Σιδέρη, Φλώρενς Κουλούρη και π. Γεώργιος Αναστασίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Anastasis Tsakas

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ύμνο στην Ελλάδα και στην ομογένεια απετέλεσε η γιορτή για την 198η επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως που διοργανώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 15ης Μαρτίου 2019 στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τους ομογενείς πολιτικούς της Αστόριας και συγκεκριμένα από τον πολιτειακό γερουσιαστή Μιχάλη Γιάνναρη, την πολιτειακή βουλευτή Αραβέλλα Σιμωτά και τον δημοτικό σύμβουλο της Αστόριας Κώστα Κωνσταντινίδη και την υποστήριξη της προέδρου του Κουίνς Melinda Katz και κατά κοινή ομολογία ήταν άρτια διοργανωμένη.

Παραβρέθηκαν οι γενικοί Πρόξενοι Ελλάδας και Κύπρου στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και Αλέξης Φαίδωνος – Βαντέτ, η Ελληνίδα Πρόξενος Λάνα Ζωχιού και άλλοι εκπρόσωποι της ομογένειας.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=mxXxwBuScnU&feature=youtu.be” width= https=”yes”]

Η απόφασή τους να τιμήσουν τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κορώνα, π. Γεώργιο Αναστασίου, την εκπαιδευτικό Μαρία Χαραλαμποπούλου, τη διευθύντρια του Πρώτου Γεωγραφικού Διαμερίσματος του Κουίνς, Φλόρενς Κουλούρη, την αναπληρωτή διευθύντρια του Κέντρου Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών του Κολλεγίου του Κουίνς Έφη Λέκκα και την υποδιευθύντρια του Ημερήσιου Σχολείου του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, Μπέτσυ Πάρκα – Σιδέρη παρείχε στο ακροατήριο τη δυνατότητα να αντιληφθούν καλύτερα την προσφορά της ομογένειας στο δήμο και στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Αν και οι προσφωνήσεις των πολιτικών και των γενικών Προξένων διέφεραν ως προς το περιεχόμενό τους, εν τούτοις είχαν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, διότι αναφέρθηκαν στην ελληνική επανάσταση και στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας και της ομογένειας και τόνισαν τη στρατηγικού χαρακτήρα συμμαχία της Ελλάδας και των ΗΠΑ.

Ο Μιχάλης Γιάνναρης, η Αραβέλλα Σιμωτά και ο Κώστας Κωνσταντινίδης σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους μαθητές της Ακαδημίας Ελληνικής Παιδείας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Anastasis Tsakas

Οι ομιλίες των τιμωμένων εστιάστηκαν στα επιτεύγματά τους και των ιδρυμάτων και οργανισμών που υπηρετούν καθώς επίσης και στα επιτεύγματα της πρώτης γενιάς των Ελληνοαμερικανών.

Η πολιτειακή βουλευτής Αραβέλλα Σιμωτά και ο πολιτειακός γερουσιαστής Μιχάλης Γιάνναρης απένειμαν στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Κλεάνθη Μεϊμάρογλου και στον πρόεδρο της Επιτροπής Παρελάσεως Πέτρο Γαλάτουλα τη διακήρυξη της Βουλής και της Γερουσίας μέσω της οποίας ανακηρύσσουν το Μάρτιο Μήνα Ελληνικής Κληρονομιάς. Την παράσταση έκλεψαν τα χορευτικά της Ακαδημίας Ελληνικής Παιδείας, τα οποία ερμήνευσαν παραδοσιακούς χορούς, καθώς επίσης και πολυφωνικά τραγούδια.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.