Άγγελος Παλυβός – Angelo L. Palivos (1931 – 2019)

  0

  Ο ευπατρίδης και φιλάνθρωπος Άγγελος Παλυβός (Angelo L. Palivos) δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας. Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 άφησε την τελευταία του πνοή στο Σικάγο σε ηλικία 88 ετών έχοντας στο πλευρό του τα παιδιά και τα εγγόνια του.

  Η σορός του το απόγευμα της Τρίτης, 19 Μαρτίου 2019, από τις 3.00 – 9.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο γραφείο τελετών «Colonial Funeral Home» στη διεύθυνση 8025 W. Golf Rd, Niles, Illinois, 60714.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί την Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019, στον ιερό ναό της Ευαγγελίστριας στη Νεστάνη νομού Αρκαδίας και αμέσως μετά θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο του Αγίου Νικολάου.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τα παιδιά του Λούη και Λίζα Παλυβού, Ελένη και Δημήτρη Μπούση, Πίτερ και Βίκυ Παλυβού, Γιώργο και Ελένη Παλυβού, τα εγγόνια Angelo, Avrelia, Maria, Billy και Ellie Παλυβού, Michael, Victoria, Evangelo και George Μπούση, Angelo, Anastasia και Joe, Gregory και Amanda Παλυβού, Angelo, Yiannis, Alexander και Billy Παλυβό, τα δισέγγονα Christina, Dimitra, και Kostantina Παλυβού, Verna, Dimitri και Mike Jr Μπούση, τους κουνιάδους Katerina και George Limperis, Georgia Gountanis, Dimitris και Liana Gountanis, Connie Gountanis – Rigas , Angie and Allan Lofgren, το δισεγγονό Grandson Taylor, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο αείμνηστος γεννήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 1931 στο Μπουλιάρι Γορτυνίας και ήταν το μικρότερο από τα έξι τέκνα των αειμνήστων Λούη και Γεωργίας Παλυβού. Ο πατέρας του ήταν ήρωας πολέμου διότι απεβίωσε σε ηλικία 33 ετών και μιά μέρα μετά την επιστροφή του από τον πόλεμο. Ο Αγγελος ήταν έξι μηνών όταν πέθανε ο πατέρας του και όπως και τα αδέλφια του μεγάλωσε ορφανός.

  Σε ηλικία δέκα ετών ο Άγγελος παράτησε το χωριό και μετέβη στην Τρίπολη όπου ασχολήθηκε με τη διανομή κάρβουνου. Εν τω μεταξύ έμαθε την ραπτική τέχνη και έγινε επιχειρηματίας. Την περίοδο εκείνη γνώρισε την εκλεκτή της καρδιάς του Βασιλική Γουντάνη και παντρεύτηκαν.

  Ο Άγγελος και η Βασιλική Παλυβού ακολούθησαν τα χνάρια πολλών συμπατριωτών τους και ήρθαν στην Αμερική με τα ανήλικα παιδιά τους και με μόνο εκατό δολάρια στην τσέπη τους. Εργάστηκαν σκληρά και κατάφεραν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους.

  Επειδή οι ίδιοι λόγω του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου δεν είχαν την ευκαιρία να σπουδάσουν επένδυσαν όσο ελάχιστοι στην παιδεία των παιδιών και των εγγονιών τους.

  Οι αείμνηστοι πλέον Άγγελος και Βασιλική είχαν βαθιά πίστη στο Θεό και διακρίνονταν για την αγάπη τους για τους συγγενείς και φίλους. Περίτρανη απόδειξη το γεγονός ότι ο θάνατός του δεν καταλυπεί μόνο την οικογένεια και τους συγγενείς, αλλά καταλυπεί 178 αναδεξιμιούς και κουμπάρους.

  Ο Άγγελος διακρινόταν για την ευσπλαχνία και τη γενναιοδωρία του και έχει ευεργετήσει την Εκκλησία και τα ευαγή ιδρύματα του Σικάγου και της γενέτειρας. Τα παιδιά και τα εγγόνια του ακολούθησαν τα χνάρια του και είναι από τις πιο προβεβλημένες προσωπικότητες του Σικάγου και φιλάνθρωποι. Περιττό να αναφέρουμε ότι τα παιδιά του είναι μέλη της Ηγεσίας των 100 και άλλων ομογενειακών οργανισμών, ενώ η Ελένη και ο Δημήτρης Μπούσης συγκαταλέγονται στους μεγαλύτερους φιλανθρώπους της ομογένειας και της ευρύτερης κοινωνίας του Σικάγου.

  Η μονάκριβη κόρη του Ελένη είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Κέντρου Αποκατάστασης (Greek American Rehabilitation and Care Centre) με έδρα το Σικάγο και έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στη διάσωσή του συγκεντρώνοντας πάνω από δώδεκα εκατομμύρια δολάρια.

  Παράλληλα είναι ιδρύτρια του Ιπποκράτειου Ιδρύματος Αντικαρκινικών Ερευνών (Hippocratic Cancer Research Foundation for Robert H. Lurie Comprehensive Cancer Center of Northwestern University).

  Έχει ιδρύσει ορφανοτροφεία και κέντρα φιλοξενίας κακοποιημένων παιδιών και γυναικών.

  Και τα τρία του αγόρια είναι διακεκριμένοι δικηγόροι και επιχειρηματίες. Τα παιδιά τους ακολούθησαν τα χνάρια του παππού τους και των γονέων τους και δε διαπρέπουν μόνο στον επαγγελματικό και επιχειρηματικό τομέα, αλλά και στην ενασχόλησή τους με τα κοινά, με τις κοινότητες και στη φιλανθρωπική τους δράση.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στο The Greek American Rehabilitation and Care Centre. www.greekamericancare.org, είτε στο «The Hippocratic Cancer Research Foundation, Robert H. Lurie comprehensive hospital».

  Η ευθύνη της διοργάνωσης της κηδείας έχει ανατεθεί στο ομογενειακό γραφείο τελετών Nicholas M. Pishos Funeral Director, LTD (847) 581-0536

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.