Απίστευτος ο θρήνος: Ο Στηβ και η Νάνσυ Κόντου έχασαν τις μανάδες τους την Μεγάλη Εβδομάδα

1
Ο Ευριπίδης Κόντος με την σύζυγό του Ευαγγελία. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Απίστευτος με όλη την σημασία της λέξεως είναι ο θρήνος των επιφανών επιχειρηματιών και φιλανθρώπων της Νέας Ιερσέης, του Στηβ και της Νάνσυς Κόντου. Η φετινή Μεγάλη Εβδομάδα ήταν από τις πιο δύσκολες της ζωής τους διότι ο Χάρος βρήκε δύο φορές την πόρτα.

Τη Μεγάλη Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» πέθανε η Θεοδώρα Πατσάλου το γένος Κούτρη, μητέρα της Νάνσυς και πεθερά του Στηβ σε ηλικία 93 ετών. Την Μεγάλη Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022 και ενώ απηύθυναν το στερνό αντίο στην Θεοδώρα, πληροφορήθηκαν για τον θάνατο της μητέρας του Στηβ, της Ευαγγελίας Κόντου το γένος Κουφουδάκη.

Η Ευαγγελία Κόντου (Evangelia Kontos) αποχώρησε από τον μάταιο ετούτο σε ηλικία 88 ετών για τον κόσμο των Αγγέλων όπου την αναμένει με ανοικτές τις αγκάλες ο πολυαγαπημένος σύζυγός της Ευριπίδης Κόντος.

Η αείμνηστη Ευαγγελία Κόντου, το γένος Κουφαδάκη.

Ο Ευριπίδης Κόντος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», απεβίωσε προ δύο ετών και συγκεκριμένα στις 23 Μαϊου 2020, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και στην Νεκρώσιμη Ακολουθία που είχε τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Τέναφλάι της Νέας Ιερσέης παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος ανέγνωσε τον επικήδειο και ο πρώην Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης και νυν Σάρδεων, κ. Ευάγγελος.  

Ο θάνατός της καταλυπεί τα παιδιά Steve και Athanasia Kontos, Kathryn Comodromos, Constantinos και Roussa Kontos, τα εγγόνια Evangelia, Aphrodite, Erica, Demi,Evripides, Stephanie και Evangelia, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ, στην Ελλάδα και στην Κύπρο.  

Οι συγγενείς και οι φίλοι το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα, 25ης Απριλίου 2022, από τις 2.00-5.00 μ.μ. και 7.00 – 9.00 μ.μ. θα συγκεντρωθούν στο γραφείο τελετών «Barrett Leber Funeral Home», στην διεύθυνση, 148 Dean Dr., Tenafly, N.J., 07670 για να προσκυνήσουν το σκήνωμά της και να εκφράσουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Το μεσημέρι της Τρίτης, 26 Απριλίου 2022 και ώρα 11.00 π.μ. θα συγκεντρωθούν στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στην διεύθυνση 353 E Clinton Ave, Tenafly, N.J. 07670 για να παρακολουθήσουν την Εξόδιο Ακολουθία. Αμέσως μετά θα μεταβούν στο Κοιμητήριο «George Washington Cemetery» στη διεύθυνση 234 Paramus Rd., Paramus, N.J. 07652 για να παρακολουθήσουν τον ενταφιασμό της και να της απευθύνουν τον ύστατο χαιρετισμό.

Ο Ευριπίδης Κόντος με την σύζυγό του Ευαγγελία. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Εμβληματική σύζυγος, μητέρα και γιαγιά

Η Ευαγγελία Κόντου ήταν μια από τι εμβληματικές φυσιογνωμίες της ομογένειας της Νέας Ιερσέης και δίδασκε με την απλότητά της, με το φιλότιμο, με την καλοσύνη και με την γενναιοδωρία της. Και ο καλύτερος τρόπος για περιγράψει κανείς την προσφορά της είναι να θυμηθούμε την ρήση των Αμερικανών συμπολιτών μας που λέει «πίσω από έναν ισχυρό άντρα κρύβεται μια πανίσχυρη γυναίκα».

Εξ άλλου δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι ο αείμνηστος Ευριπίδης Κόντος μοιραζόταν τα βραβεία και τις τιμητικές διακρίσεις με την πολυαγαπημένη σύζυγό του Ευαγγελία.

Η Ευαγγελία, το γένος Κουφουδάκη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 1956 παντρεύτηκε με προξενιό με τον Ευριπίδη Κόντο και έφερε στον κόσμο τρία παιδιά, τον Στηβ, την Κάθυ και τον Ντίνο και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας. Ο Θεός τους αξίωσε να απολαύσουν και την χαρά επτά εγγονιών και συγκεκριμένα των Evangelia, Aphrodite, Erica, Demi, Evripides, Stephanie και Evangelia.

Το 1968 ίδρυσαν την εταιρεία «Apollo Fillo» με έδρα το Dumont της Νέας Ιερσέης και άρχισε την μαζική βιομηχανική παραγωγή φύλλου κρούστας.  Η ανοδική πορεία της εταιρείας κέντρισε το ενδιαφέρον της αλευροβιομηχανίας «Pillsbury», η οποία το 1984 προέβη στην εξαγορά της.

Το 1987 αγόρασαν ένα κτιριακό συγκρότημα στο Πάτερσον της Νέας Ιερσέης το οποίo μετέτρεψε σε εργοστάσιο παραγωγής πίτας. Πρόκειται για την «Kontos Pita» η οποία αποτελεί την ραχοκοκαλιά της μητρικής εταιρείας «Kontos Foods» που συν τοις άλλοις ασχολείται με την εισαγωγή των ελληνικών και κυπριακών προϊόντων στην αμερικανική αγορά.

Με την σκληρή εργασία και το δαιμόνιο της φυλής που διακατείχε τον Ευριπίδη και τα παιδιά του και κυρίως τον Στηβ η «Kontos Foods»  αύξησε την γκάμα των προϊόντων και σήμερα εν έτη 2022 παράγει πάνω από 45 είδη πίτας, μπακλαβά, κανταϊφι και άλλα μεσογειακά προϊόντα τα οποία διανέμονται σε πολλές χώρες του κόσμου.

Η Ευαγγελία Κόντου είχε προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Κυπριακό Σωματείου Λάμπουσα και μαζί με τον σύζυγό της ήταν μέλη και στελέχη του Συλλόγου των Κυπρίων της Φλόριδας.

Με τον σύζυγό της Ευριπίδη ήταν ευεργέτες των κοινοτήτων του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Τέναφλάι, του Αγίου Γεωργίου στο Νιου Πορτ Ρίτσι της Φλόριδας και πολλών ομογενειακών και Αμερικανικών ευαγών ιδρυμάτων.

Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη της στις κοινότητες που έχουν ήδη ευεργετηθεί από την γενναιοδωρία της και συγκεκριμένα στις:  St. John The Theologian Greek Orthodox Church (353 E. Clinton Ave., Tenafly, NJ 07670) or to St. George Greek Orthodox Church (9426 Little Rd., New Port Richey, FL 34654).

Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στα παιδιά και στα εγγόνια της. Αιωνία της η μνήμη.

-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

  1. Τά θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια
    Καλό παράδεισο
    Αιώνια της η μνήμη .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.