Αγρυπνία στο Γουάιτστόουν – Οι Μυροφόρες έκλεψαν την παράσταση στην Αποκαθήλωση (βίντεο)

0
Στο στιγμιότυπο από την Αποκαθήλωση διακρίνονται ο π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, κέντρο, ο π. Ερυιπίδης Δαράτσος, αριστερά και ο π. Γεώργιος Αναστασίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Αναστάσης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι μαθήτριες του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου «Ευσταθίου και Σταματικής Βαλιώτη» του Γουάιτστόουν το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, 22 Απριλίου 2022, υποδύθηκαν τις Μυροφόρες στην Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως και μάλιστα απέσπασαν τα συγχαρητήρια του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, π. Νεκταρίου Παπαζαφειροπούλου που βοηθούμενος από τον ιερατικό προϊστάμενο, π. Γεώργιο Αναστασίου και τον π. Ευριπίδη Δαράτσο τέλεσαν την Ακολουθία.

Ο περικαλλής ναός του Τιμίου Σταυρού είχε πλημμυρίσει από τους γονείς και τους παππούδες, καθώς επίσης και τα στελέχη της κοινότητας, που για μια ακόμη φορά θαύμασαν την γενναιοδωρία των ομογενών Αντωνίου Σαμαρτζή και Νίκου Βλάχου που δώρισαν τα λουλούδια για τον στολισμό του Επιταφίου και του ιδίου του ναού.  Ο Αντώνιος Σαμαρτζής και ο Νίκος Βλάχος είναι ιδιοκτήτες του ανθοπωλείου «Eva’s Garden Florist» στα Μανχάταν και κατέχουν εξέχουσα θέση στον μακρύ κατάλογο των δωρητών της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν.

Ο στολισμός του Επιταφίου έγινε τηρώντας με ευλάβεια το τελετουργικό το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης αμέσως μετά το πέρας της Ακολουθίας των Δώδεκα Ευαγγελίων.

Εκπρόσωποι των τριών γενεών των κυριών στόλισαν τον Επιτάφιο και στην συνέχεια έψαλαν εγκώμια μέχρι και το πρώτο φως της ημέρας, της Μεγάλης Παρασκευής.

Οι μαθήτριες του Απογευματινού Σχολείου υποδύθηκαν τις Μυροφόρες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Αναστάσης Τσάκας.
Ο κατάμεστος ναός του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Αναστάσης Τσάκας.
Ο π. Γεώργιος Αναστασίου στην Ωραία Πύλη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Αναστάσης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Αναστάσης Τσάκας.
Σε πρώτο πλάνο ο π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Αναστάσης Τσάκας.
Οι Μυροφόρες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Αναστάσης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.