ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που αντιμετωπίζει η ελληνική και παγκόσμια ναυτιλία στη αυγή της 3ης δεκαετίας του 21ου αιώνα βρέθηκαν στο επίκεντρο του 11ου ετήσιου φόρουμ για την ελληνική ναυτιλία «11th Annual Capital Link Greek Shipping Forum», που διοργάνωσε την Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 στο ξενοδοχείο Χίλτον στην Αθήνα η ομογενειακή εταιρεία «Capital Link».

Το Συνέδριο, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του ο ιδρυτής και πρόεδρος της Capital Linκ, Νικόλαος Μπορνόζης διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αξιών της Νέας Υόρκης (New York Stock Exchange) και το Nasdaq και με μέγα χορηγό την τράπεζα «Bank of Communications Financial Leasing».

Η συμμετοχή των συνέδρων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και αυτό οφείλεται τόσο στις άοκνες προσπάθειες του Νικολάου Μπορνόζη, της αδελφής του Όλγας και των συνεργατών τους, όσο και στο εγνωσμένο κύρος των επενδυτικών και ναυτιλιακών συνεδρίων που διοργανώνουν στη Νέα Υόρκη, στην Αθήνα, στην Λευκωσία, στο Λονδίνο και στη Σαγκάη.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη στο 11ο ετήσιο φόρουμ της Capital Link για την ελληνική ναυτιλία. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση / Στέλιος Μισίνας

Κεντρικός ομιλητής του γεύματος ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελλάδας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στα προγράμματα της κυβερνήσεως του Κυριάκου Μητσοτάκη και στις προσπάθειες που προβάλλουν για την προβολή των επενδυτικών ευκαιριών και την προσέλκυση των επενδύσεων.

Ο κ. Γεωργιάδης, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ήταν κεντρικός ομιλητής  και του γεύματος του 21ου επενδυτικού συνεδρίου του «Capital Link» το οποίο έλαβε χώρα στις 9 Δεκεμβρίου 2019, στο Metropolitan Club του Μανχάταν και εξήρε τις αέναες και εύστοχες προσπάθειες του κ. Μπορνόζη για την προβολή των επενδυτικών ευκαιριών, την προώθηση των επενδύσεων στη γενέτειρα και την βελτίωση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

Μετά την ομιλία ο κ. Μπορνόζης απένειμε το βραβείο «2020 Capital Link Greek Shipping Leadership Award» στον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου, ιδρυτή των εταιρειών, Dynacom Tankers Management και Sea Traders – Dynagas, και εστίασε την προσοχή του στα επιτεύγματα του τιμωμένου στην ελληνική και παγκόσμια ναυτιλία, καθώς και στην προσφορά του στην Ελλάδα μέσω των πολυάριθμων πολιτιστικών και φιλανθρωπικών εγχειρημάτων του.

Ο πρόεδρος της Capital Link Νικόλαος Μπορνόζης. Ομιλία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη στο 11ο ετήσιο φόρουμ της Capital Link για την ελληνική ναυτιλία. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση / Στέλιος Μισίνας.

Στο γεύμα παρέστη και ο πρώην Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Μπορνόζη και τους συνεργάτες τους, καθώς επίσης και τον τιμώμενο.

Κατά τη διάρκεια του ολοήμερου συνεδρίου μεταξύ άλλων εξετάστηκαν διεξοδικά:

-Ο τρέχουσες τάσεις και προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και των κύριων αγορών των εμπορευμάτων, της ενέργειας και της ναυτιλίας.

Από αριστερά διακρίνονται ο τιμώμενος Γεώργιος Προκοπίου ιδιοκτήτης της Dynacom Tankers, Sea Traders and Dynagas, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής κατά τη διάρκεια του 11ου ετήσιου φόρουμ της Capital Link για την ελληνική ναυτιλία. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση / Στέλιος Μισίνας.

– Οι  προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ναυτιλία σε σχέση με τις γεωπολιτικές και κανονιστικές εξελίξεις, και πιο συγκεκριμένα: στη συμμόρφωση με τον κανονισμό για τα ναυτιλιακά καύσιμα μικρής περιεκτικότητας σε θείο, στη μείωση των εκπομπών άνθρακα στο περιβάλλον, καθώς και στον μετασχηματιστικό αντίκτυπο της τεχνολογίας.

– Η ναυτιλιακή χρηματοδότηση, με επίκεντρο την χρηματοδότηση προερχόμενη από Τραπεζικούς Οργανισμούς, τις κεφαλαιαγορές, το Κινεζικό Leasing, τις εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης και τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια.

Σε πρώτο πλάνο ο Γεώργιος Προκοπίου και ο πρώην Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση / Στέλιος Μισίνας
Στιγμιότυπο από το γεύμα στο πλαίσιο του 11ου ετήσιου φόρουμ της Capital Link για την ελληνική ναυτιλία. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση / Στέλιος Μισίνας.
Ο πρώην Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής στο 11ο ετήσιο φόρουμ της Capital Link για την ελληνική ναυτιλία. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση / Στέλιος Μισίνας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.