ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η εκτελεστική επιτροπή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Μπρούκλιν (Kings County Republican Committee) κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής της την προηγούμενη εβδομάδα αποφάσισε να παράσχει πλήρη στήριξη στην προεκλογική εκστρατεία του ομογενή Μιχάλη Ταννούση για την 64η εκλογική περιφέρεια της Νέας Υόρκης, που περιλαμβάνει το Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν και τις ανατολικές περιοχές του Στάτεν Αϊλαντ.

Στην ανακοίνωση τύπου της εν λόγω επιτροπής αναφέρεται ότι ο Μιχάλης Ταννούσης είναι ο πιο κατάλληλος για την διαδοχή της Νικόλ Μαλλλιωτάκη, διότι έχει διατελέσει εισαγγελέας για πάνω από επτά χρόνια, αρχικά στο Μπρονξ και τα τρία τελευταία στην κομητεία του Στάτεν Αϊλαντ.

Παράλληλα εκφράζουν την πεποίθηση ότι ο Μιχάλης Ταννούσης θα εκπροσωπήσει επάξια την 64η εκλογική περιφέρεια σε μια εποχή με αυξημένη την εγκληματικότητα και με την άνευ προηγουμένου κρίση των οπιοειδών και τη μάστιγα των αστέγων που πλήττουν τη Νέα Υόρκη.

Ο Μιχάλης Ταννούσης, αριστερά, ενώ ανταλλάσσει χειραψία με τον γενικό Πρόξενο, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Παράλληλα τονίζει ότι ο ομογενής υποψήφιος θα στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεινοπαθούν λόγω των νομοθετικών αλλαγών που επέβαλαν τα τελευταία χρόνια οι Δημοκρατικοί οι οποίοι ελέγχουν και τους τρεις βραχίονες της εξουσίας και συγκεκριμένα την πολιτειακή βουλή, την πολιτειακή γερουσία και το κυβερνείο της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Ο Μιχάλης Ταννούσης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θετική αυτή εξέλιξη και μεταξύ άλλων τόνισε ότι αυτή η στήριξη από μόνη της δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά.

«Χρειάζεται να συνεχίσουμε τον αγώνα τόσο για την οικονομική στήριξη της εκστρατείας, όσο και για να εκπέμψουμε τα σωστά μηνύματα για τα οράματά μας και το πρόγραμμά μας, ούτως ώστε να διασφαλίσουμε την καθολική συμμετοχή των ομογενών στις προκριματικές εκλογές της 23ης Ιουνίου 2020.

Ο Μιχάλης Ταννούσης με τους γονείς του Τόνυ και Καίτη και την αδελφή του Τζοβάνα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Μιχάλης Ταννούσης, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» έλκει την καταγωγή του από την κατεχόμενη Κερύνεια, ομιλεί καλά την ελληνική γλώσσα και αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην κινητοποίηση των ομογενών για τις προκριματικές και τις γενικές εκλογές.

Προ έξι περίπου μηνών ο Μιχάλης Ταννούσης  αποφάσισε να εισέλθει στον πολιτικό στίβο διεκδικώντας το αξίωμα του πολιτειακού βουλευτή της 64ης εκλογικής περιφέρειας του Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν.

Η έδρα αυτή κατέχεται από την ομογενή Νικόλ Μαλλιωτάκη, η οποία στις εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου θα διεκδικήσει την εκλογή της στην Ομοσπονδιακή  Βουλή.

Από αριστερά οι Μιχάλης Ταννούσης, Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και Νικόλ Μαλλιωτάκη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αν και την εν λόγω έδρα τα περισσότερα χρόνια των δύο τελευταίων δεκαετιών την κατείχαν οι ομογενείς Μάθιου Μυρώνης και η Νικόλ Μαλλιωτάκη, εν τούτοις ο Μιχαλης Ταννούσης δεν επαναπαύεται στις δάφνες και δεν θεωρεί τίποτες δεδομένο.

«Στόχος μας είναι να προβάλλουμε τους προεκλογικούς μας στόχους και να δώσουμε την ευκαιρία στους ψηφοφόρους να διαπιστώσουν ότι έχουν οράματα και στόχους για την ανάπτυξη της περιοχής και το πιο σημαντικό μπορούμε να τους εκπροσωπήσουμε επάξια στην Πολιτειακή Βουλή», επεσήμανε ο Μιχάλης Ταννούσης, ο οποίος τα οκτώ τελευταία χρόνια διετέλεσε βοηθός εισαγγελέας του Μπρονξ και του Στάτεν Αϊλαντ και υπήρξε ο συνήγορος των ανήμπορων και των αδικημένων.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.