Ομογενής καθηγήτρια εξελέγη αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών

0
Η ομογενής καθηγήτρια, Δρ. Ρένα Μπίζιου, η οποία εκλέχτηκε αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

ΑΘΗΝΑ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Η Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε σήμερα τη Ρένα Μπίζιου, καθηγήτρια στο Τμήμα Βιοϊατρικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Σαν Αντόνιο, αντεπιστέλλον μέλος της από Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού στον κλάδο της «Βιοϊατρικής Μηχανικής».

Η Ρένα Μπίζιου, που θεωρείται πρωτοπόρος στον τομέα των βιοϋλικών και της εμβιομηχανικής, γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, σπούδασε Χημική Μηχανική στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης και στο Ινστιτούτο της Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας, καθώς επίσης Βιοϊατρική Τεχνολογία στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης.

Είναι ευρέως αναγνωρισμένη για την έρευνα της στα βιοϋλικά και στην κυτταρική μηχανική, ενώ σε εκπαιδευτικό επίπεδο το βιβλίο της «Εισαγωγή στις Αλληλεπιδράσεις Ιστού-Βιολογικών Υλικών» έχει γίνει πρότυπο εγχειρίδιο στον τομέα των βιοϊατρικών υλικών και υιοθετήθηκε ως βασικό εγχειρίδιο από πολλά πανεπιστημιακά Τμήματα Βιοϊατρικής Μηχανικής στην Αμερική και στην Ευρώπη.

Το 2016 εκλέχθηκε τακτικό μέλος στην Εθνική Ιατρική Ακαδημία (NAM) των ΗΠΑ, το 2017 στην Ακαδημία Ιατρικής, Μηχανικής και Επιστήμης του Τέξας (TAMEST) και το 2019 στη Διεθνή Ακαδημία των Ιατρικών και Βιολογικών Μηχανικών (IAMBE), ενώ πρόσφατα εκλέχθηκε μέλος στην Εθνική Ακαδημία Εφευρετών των ΗΠΑ.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.