Έψαλαν τα Κάλαντα και μοίρασαν δώρα στη νεότερη γενιά των Καστοριέων (βίντεο)

0
Το μικρό χορευτικό του Συλλόγου Καστοριέων "Ομόνοια"

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τρεις γενιές Καστοριέων το απόγευμα της Κυριακής, 16 Δεκεμβρίου 2018, κατέκλεισαν τη Σαραντάκειο Αίθουσα της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ, έψαλαν τα Κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τον Άγιο Βασίλη, ο οποίος μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά.

Η αίθουσα είχε γεμίσει ασφυκτικά και τα φλας των κινητών τηλεφώνων και των φωτογραφικών μηχανών πήραν φωτιά όταν η ανδρική χορωδία έψαλε μεγαλοφώνως τα Κάλαντα των Χριστουγέννων, καθώς επίσης και όταν η παιδική χορωδία είπε τα δικά της κάλαντα και όταν τα χορευτικά ερμήνευσαν παραδοσιακούς χορούς.

Η έλευση του Αγίου Βασίλη ήταν ιδιαίτερα συγκινητική για τα βρέφη, τα νήπια και τα παιδιά, τα οποία φωτογραφήθηκαν με τον Αγιο Βασίλη και έλαβαν τα δώρα του.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=dPwJO5ythzo&feature=youtu.be” width= https=”yes”]

Ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος εξέπληξε τους Καστοριανούς, οι οποίοι συγχάρηκαν την οργανωτική επιτροπή.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια οι Καστοριανοί και οι φίλοι τους απόλαυσαν τα κάστανα, τα φρούτα και τις πεντανόστιμες πίτες με τη συνοδεία οίνου και ξεφάντωσαν.

Ο υπεύθυνος της οργανωτικής επιτροπής Χαρίλαος Βλαχόπουλος μιλώντας εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους, καθώς επίσης στα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και στους χορηγούς της εκδήλωσης.

Η οργανωτική επιτροπή πλαισιωνόταν από τους Άλεξ Ρέτσιο, Ανδρέα Βασιλείου, Χρήστο Ηλιόπουλο, Δήμο Σιώκη, Φίλιππα Βουρδούκη, Φώτη Τάτση, Κωνσταντίνο Φράγκο, Ελένη Τζίμα-Πολιτίδη, Τάκη Κίτσιο, Βασίλειο Αθανασόπουλο και Βίκυ Βασιλείου. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι Δημήτρης Τάτσης, Πάνος και Ελένη Πολιτίδη, Ανδρέας και Βίκυ Βασιλείου.

Η χορωδία η οποία έψαλε τα Κάλαντα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δήμος Σιώκης καλωσόρισε τα στελέχη και τα μέλη και συγχάρηκε την οργανωτική επιτροπή για τις άοκνες προσπάθειες.

Παράλληλα τόνισε ότι είναι η πρώτη χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργανώνει η νέα ηγεσία και ότι «με τη μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν τους δίνουν το έναυσμα  να ανεβάσουν ψηλότερα τον πήχη».

Εκτενή αναφορά έκανε ο ομιλητής και στη διανομή τροφίμων και δώρων σε έξι άπορες οικογένειες.

Αναφερόμενος στις επικείμενες εκδηλώσεις επεσήμανε ότι την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα διοργανώσουν το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο πνευματικό κέντρο των Καστοριέων στο Γουάιτστόουν και ότι το βράδυ του Σαββάτου, 12 Ιανουαρίου 2019, θα αναβιώσουν στη Σαραντάκειο Αίθουσα του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ το πανάρχαιο έθιμο των Ραγουτσαρίων.

Ο Αγιος Βασίλης, ενώ μοιράζει δώρα στη νεότερη γενιά των Καστοριέων.

Ο κ. Σιώκης μιλώντας στις Αναμνήσεις επεσήμανε ότι «η νέα ηγεσία του Συλλόγου πλαισιώνεται από μια ομάδα καταξιωμένων στελεχών οι οποίοι ανήκουν στο «Εμείς», που έλεγε και ο στρατηγός Μακρυγιάννης».

«Ο,τι κάνουμε το κάνουμε με αγάπη και με σεβασμό στην ιστορία και στην κληρονομιά του Συλλόγου μας. Ιδιαίτερη έμφαση αποδίδουμε στην προσέλκυση των νέων και στην παροχή κινήτρων», επεσήμανε ο κ. Σιώκης, υπενθυμίζοντας ότι μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις είναι η Γιορτή των Γραμμάτων και των Τριών Ιεραρχών στο πλαίσιο της οποίας απονέμουν τις υποτροφίες σε αριστούχους της ομογένειας και της Καστοριάς.

Ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Πολ Νάνος μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσέλευση των Καστοριέων. «Συγχαίρουμε τη νέα ηγεσία, διότι κατάφεραν να διοργανώσουν εκδηλώσεις που διαφέρουν και ενδιαφέρουν και παρείχαν τουλάχιστον σε μας τους παλαιότερους να θυμηθούμε τις παλιές καλές εποχές και να αντλήσουμε αισιοδοξία για το μέλλον του ιστορικού Συλλόγου».

Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.