Βιβλιοπαρουσιάσεις και πρόγραμμα του νέου έτους στη συνέλευση του «Προμηθέα»

0
Στιγμιότυπο από τη γενική συνέλευση του Συλλόγου Ελλήνων Εκπαιδευτικών "Προμηθεύς"

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τετραπλό χαρακτήρα είχε η τελευταία γενική συνέλευση του έτους του ιστορικού Συλλόγου Ελλήνων Εκπαιδευτικών «Ο Προμηθεύς», η οποία έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής, 16 Δεκεμβρίου 2018 στην αίθουσα του συνεδριάσεων του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια.

Ο πρώτος σχετίζονταν με τη επαγγελματικά ζητήματα και το νεοϊδρυθέν συνταξιοδοτικό Ταμείο, ο δεύτερος με την παρουσίαση βιβλίων, ο τρίτος με τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων για το νέο έτος και ο τέταρτος με τον εορτασμό των Χριστουγέννων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοσθένης Τριανταφύλλου μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι η απόφαση για την ίδρυση του Συνταξιοδοτικού Ταμείου έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος των μελών, των φίλων και των υποστηρικτών του Συλλόγου και τόνισε ότι το 2019 θα είναι καθοριστικό έτος για το μέλλον του.

«Πρόκειται για μια καινοτομία του Συλλόγου μας η οποία πρέπει να προβληθεί και το πιο σημαντικό να ξεκινήσουμε μια πανστρατιά για την ενίσχυση του ταμείου», επεσήμανε ο κ. Τριανταφύλλου.

«Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ανακοινώθηκε η δεύτερη προσφορά των $ 2,500 του καθηγητή Δρα Αριστοτέλη Μιχόπουλου στο Ταμείο, ενώ δέκα πέντε μέλη του Συλλόγου κατέβαλλαν την πρώτη τους συνεισφορά των $100.00 εκάστου για να ανοίξουν ατομικούς λογαριασμούς στο Συνταξιοδοτικό Ταμείο του Προμηθέα.  Η κ. Μερόπη Κυριάκου θα βοηθήσει  τους εν λόγω συναδέλφους να προβούν στο άνοιγμα των λογαριασμών ηλεκτρονικά», επεσήμανε. 
Αναφερόμενος στο Ταμείο επεσήμανε ότι είναι το πρώτο στην ιστορία της ελληνικής εκπαίδευσης της Αμερικής και το οποίο δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τους εκπαιδευτικούς – μέλη του «Προμηθέα». 
«Ένας διακαής πόθος και ένα όνειρο τριών τουλάχιστον γενεών εκπαιδευτικών πήρε σάρκα και οστά.  Καλούμε όλους τους φορείς της ομογένειας και τους εραστές της ελληνικής παιδείας να ενισχύσουν το Ταμείο και να καταστήσουν το 2019 το πιο ιστορικό έτος για τους Έλληνες Δασκάλους», πρόσθεσε.
Στη συνέχεια ο σκηνοθέτης Χρήστος Γόδας παρουσίασε το έργο του για την Πάτμο και τη Σύμη και ανέπτυξε το θέμα σχετικά με τον ρόλο της εικόνας στην διδασκαλία και εκμάθηση της
ελληνικής γλώσσας. 
Ακολούθησε η παρουσίαση από τον Δρα. Κλεομένη Παρασκευά των βιβλίων «Απάνθισμα των Πλατωνικών και Αριστοτελικών Διδαγμάτων» του κ. Θεοδωρου Κορμπίλα.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το νέο έτος. Εξέχουσα θέση κατέχουν το Συμπόσιο για την Ελληνική Εκπαίδευση στην Αμερική την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου το οποίο συνδυάζεται με τον εορτασμό των Ελληνικών Γραμμάτων, η διενέργεια μαθητικού διαγωνισμού για την ζωή και το έργο του επιστήμονα Δρ. Γεωργίου Παπανικολάου και η  απονομή βραβείων στο πλαίσιο του καθιερωμένου επιστημονικού συμποσίου, καθώς επίσης και η διοργάνωση ειδικού τιμητικού γεύματος την πρώτη Κυριακή του Μαϊου με στόχο την ενίσχυση του Συνταξιοδοτικού Ταμείου. 

Εκπαιδευτικό – προσκυνηματικό ταξίδι

Η γενική συνέλευση ενέκρινε την πρόταση για την διοργάνωση του  θερινού εκπαιδευτικού ταξιδιού – προσκύνημα για τους μαθητές της Ογδόης τάξης των Απογευματινών και Σαββατιανών σχολείων στα Δωδεκάνησα με επισκέψεις στην Αθήνα, Πάτμο, Κω, Κάλυμνο, Νισυρο, Ρόδο και Σύμη. Επικεφαλής της αποστολή θα είναι ο κ. Τριανταφύλλου που έχει ήδη διοργανώσει 20 παρόμοια εκπαιδευτικά ταξίδια στα Δωδεκάνησα. 
Οι γονείς που ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή των παιδιών τους καλούνται να επικοινωνήσουν με τον κ. Τριανταφύλλου αποστέλλοντας ηλεκτρονική μήνυμα (text message) στον αριθμό (551) 574-2781.
Η συνεδρίαση έληξε με δώρα του Αγίου Βασίλη για όλους και τις ευχές για χαρούμενα και ευλογημένα Χριστούγεννα και το  2019 με υγεία και πρόοδο! 

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.