Βασίλειος Τέλειος – Vasilios Telios (1927 – 2019)

  0

  O Βασίλειος Τέλειος (Vasilios Telios) την Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 92 ετών έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

  Η σορός του το απόγευμα της Τρίτης, 19 Μαρτίου 2019, από τις 4.00 – 8.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών Frederick Funeral Home στη διεύθυνση 192-15 Northern Blvd., Flushing, NY 11358.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Τετάρτης, 20 Μαρτίου 2019 και ώρα 9.00 π.μ. στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στη διεύθυνση 196-10 Northern Blvd.Flushing, N.Y. 11358.

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο Cypress Hills Cemetery στη διεύθυνση 833 Jamaica Avenue, Brooklyn, NY 11208.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Σταματία, τα παιδιά του Γρηγόρη Τέλειο, Ευθύμιο και Μέριλιν Τέλειου, τον εγγονό William (Βασίλειο) Τέλειο, τα αδέλφια Χαρίκλεια Καλούδη, Άλκη και Αργυρώ Τέλειου, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ, στη Βόρειο Ήπειρο και στην Ελλάδα.

  Ο αείμνηστος γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου 1927 στο Αργυροχώρι νομού Ιωαννίνων όπου και μεγάλωσε.

  Οι αείμνηστοι γονείς του Ευθύμιος Τέλειος και Πολυξένη το γένος Παππά έφεραν στον κόσμο πέντε παιδιά τη Χρυσάνθη, το Βασίλειο, την Αθηνά, τη Χαρίκλεια και τον Άλκη και τα μεγάλωσαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Ο Ευθύμιος είχε γεννηθεί στη Βραχογοραντζή της Βορείου Ηπείρου και εμφύσησε στα παιδιά του την αγάπη για τη μαρτυρική Βόρειο Ήπειρο και τους έδωσαν το έναυσμα να συμμετάσχουν ενεργά στον αγώνα των Ηπειρωτικών Συλλόγων και της Πανηπειρωτικής για τα δικαιώματα του πολύπαθου ελληνισμού.

  Ο Βασίλειος στις 27 Οκτωβρίου 1957 χόρεψε το χορό του Ησαϊα με την εκλεκτή της καρδιάς του, Σταματία το γένος Γκόγκου που κατάγονταν από τη Βροντισμένη Ιωαννίνων.

  Το ζεύγος έφερε στον κόσμο δύο παιδιά, το Γρηγόρη, το 1959 και τον Ευθύμιο, το 1964.

  Το 1970 ήρθαν για μια καλύτερη τύχη στη Νέα Υόρκη. Τα πρώτα χρόνια ήταν δύσκολα, αφ ενός μεν διότι δεν γνώριζαν την αγγλική γλώσσα, αφ’ ετέρου δε διότι τα παιδιά τους ήταν ανήλικα.

  Ο Βασίλειος εργάστηκε βοηθός σε εστιατόρια, ενώ η Σταματία σε ένα εργοστάσιο ενδυμάτων.

  Από τα πρώτα χρόνια συνδέθηκαν με την Αδελφότητα Αργυροχωριτών «Άγιος Νικόλαος», ενώ παράλληλα συμμετείχαν και στις άλλες εκδηλώσεις που διοργάνωναν τα Ηπειρώτικα Σωματεία στο Ηπειρώτικο Σπίτι στη Αστόρια.

  Ο αείμνηστος ήταν ενάρετος και διακρινόταν για το σπάνιο του χαρακτήρα, για το φιλότιμο και για την αγάπη του για την οικογένεια και την Ήπειρο.

  Αιωνία του η μνήμη.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.