ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η 22χρονη Αλεξία Κατερίνα Βολωνάκη, φοιτήτρια στο τμήμα Κλινικής Ψυχολογίας του πανεπιστήμιου St. John’s University του Κουίνς με καταγωγή από την Ρόδο, ήταν η νικήτρια του φετινού διαγωνισμού για την εκλογή της Μις Ελληνική  Ανεξαρτησία, που διεξήχθη το Σάββατο 16 Μαρτίου στο Σταθάκειο Κέντρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Αμέσως μετά την στέψη της η Αλεξία δήλωσε:

“Είμαι πολύ χαρούμενη και νιώθω ιδιαίτερα ευλογημένη. Δεν το περίμενα. Είμαι πολύ υπερήφανη που είμαι Ελληνίδα και εύχομαι να έχουμε έναν καλό χρόνο μαζί με όλα τα κορίτσια”. Η Αλεξία έχει φοιτήσει στο απογευματινό σχολείο της κοινότητας του Αγίου Σωτήρα στο Ραι της Νέας Υόρκης. Εχει διατελέσει πρόεδρος του ελληνικού φοιτητικού συλλόγου του πανεπιστημίου Σεντ Τζον και σήμερα είναι πρόεδρος της δια-κολεγιακής ένωσης ελληνοαμερικανικών φοιτητικών συλλόγων (Intercollegiate Hellenic Society –  γνωστής με τα αρχικά IHS).

Η νέα Μις Ανεξαρτησία με τους γονείς και τον παππού της. Φωτογραφία: ETA PRESS

Η νέα Μις Ανεξαρτησία είναι στέλεχος και  του Λαογραφικού Ομίλου Ελλήνων Αμερικής, τα μέλη του οποίου, όπως είπε, την αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή και την υποστήριξαν κατά τη διάρκεια των σπουδών της κάνοντάς την να νιώσει ότι εκεί είναι το δεύτερο σπίτι της. Όπως είπε στην διάρκεια του διαγωνισμού η Αλεξία παρόλο που η μητέρα της Λέσλι Χάρινγκτον, δεν έχει ελληνική καταγωγή, η ίδια μεγάλωσε μέσα σε ένα έντονα ελληνικό περιβάλλον με έμφαση στις ελληνικές αξίες και την Ελληνική γλώσσα. Κάθε χρόνο, είπε, ανυπομονούσα να κατεβώ στην παρέλαση.

Ο διαγωνισμός αν και δεν είχε πολλές συμμετοχές, αφού τρεις ακόμα από τις υποψήφιες δεν παρουσιάστηκαν, εντούτοις είχε όλα τα χαρακτηριστικά  ενός κανονικού διαγωνισμού, με δάκρυα, απογοητεύσεις και στιγμές αμηχανίας και αγωνίας.

Στο τέλος όμως όλα κύλησαν ομαλά και το αποτέλεσμα έδειξε ότι ο θεσμός της Μις Ανεξαρτησίας διατηρείται ζωντανός χάρη στις άοκνες προσπάθειες της πολιτιστικής επιτροπής με επικεφαλής την κ. Αυγερινή Κατέχη, που μαζί με τα μέλη της κατάφερε να δημιουργήσει μια όμορφη ατμόσφαιρα ώστε οι κοπέλες που διαγωνίστηκαν να δημιουργήσουν δεσμούς φιλίας και να αντιμετωπίσουν με λιγότερο τρακ και σε κλίμα υγειούς συναγωνισμού, την διαδικασία των ερωτήσεων.

Η Νέα Μις Ελληνική Ανεξαρησία Αλεξία Κατερίνα Βολωνάκη. Φωτογραφία: ETA PRESS

Οι ερωτήσεις αφορούσαν φυσικά τόσο την ιστορική πλευρά της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, την θρησκευτική διάσταση της επετείου όσο και την άποψη των συμμετασχόντων για το ρόλο τους ως γυναίκες, στην πρόοδο και την ανάπτυξη της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Ένα τμήμα της βαθμολογίας αφορούσε και την εμφάνιση της κάθε κοπέλας, με βραδυνή τουαλέτα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ορισμένες από τις κοπέλες έδειξαν να έχουν τρακ και να καθυστερούν να δώσουν τις απαντήσεις, παρόλο που είχαν την δυνατότητα να επιλέξουν τόσο σε ποιά γλώσσα όσο και σε ποια ερώτηση θα ήθελαν να απαντήσουν.

Το συντονισμό της παρουσίασης είχε αναλάβει η Ιωάννα Κατέχη, ενω τις ερωτήσεις στις διαγωνιζόμενες απηύθυνε Χριστίνα Κουτσάκη.

Να μην έχουν άγχος…

Τις διαγωνιζόμενες και το κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση καλωσόρισε η υπεύθυνη της Πολιτιστικής Επιτροπής κ. Αυγερινή Κατέχη, που ευχήθηκε καλή επιτυχία στις κοπέλες και ευχαρίστησε τόσο τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας όσο και τα μέλη της Επιτροπής και τους κριτές για την παρουσία και την συμμετοχή τους. Η κ. Κατέχη σύστησε στις κοπέλες να μην έχουν άγχος και τέλος ζήτησε να μείνουν κοντά στην Ομοσπονδία και να βοηθήσουν το έργο της.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Κλεάνθης Μειμάρογλου ευχήθηκε καλή επιτυχία στις κοπέλες και τόνισε ότι για την Ομοσπονδία δεν υπάρχουν νικήτριες ή ηττημένες. Όλες οι κοπέλες αξίζουν συγχαρητήρια, τόνισε για τη συμμετοχή τους.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της Παρέλασης και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Πέτρος Γαλάτουλας αναφέρθηκε στην μακρά συνεργασία που είχε με τα μέλη της πολιτιστικής επιτροπής, στο πρόσφατο παρελθόν, όπου όπως είπε τέθηκαν οι βάσεις για την επιτυχία του διαγωνισμού και επεσήμανε ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο και δεν χωρούν αμφιβολίες για το κύρος του διαγωνισμού. Όλα τα κορίτσια, που παίρνουν μέρος σήμερα στον διαγωνισμό αυτό, κατέληξε, αξίζουν τον τίτλο της Μις Ανεξαρτησία.

Για την εμπειρία της ως «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία» μίλησε μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και η περσυνή νικήτρια Αννα Μαρια Φάζιο.

Στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού συμμετείχαν οι: Αλέξανδρος Αμμοχωστιανός, Αρης Αριστοδήμου, Γιώργος Γαλάτουλας, Νομική Καστανά, Άννα Νότη, Ειρήνη Παπανικόλα, Ελένη Ρίζου και Ελένη Φαρμάκη.

Τους εθνικούς ύμνους Ελλάδος και ΗΠΑ απέδωσαν κατά την έναρξη της διαδικασίας, η Αννα Μαρία Φάζιο και η Ελένα Πούλου.

Α’ Αναπληρωματική “Μις Ανεξαρτησία” αναδείχθηκε η 20χρονη Χρυσούλα Σμαραγδά, φοιτήτρια Προσχολικής Αγωγής στο CUNY/ La Guardia Community College, με καταγωγή από την Κάλυμνο, ενώ Β’ Αναπληρωματική αναδείχθηκε η 19χρονη Μαριάννα Νεραντζίνη, φοιτήτρια Νοσηλευτικής στο πανεπιστήμιο Stony Brook, με καταγωγή από την Κεφαλλονιά. Ανάλογα με τον τόπο καταγωγής τους οι υπόλοιπες υποψήφιες έλαβαν επίσης τίτλους. Η Αριάννα Ελίζαμπεθ Μαγαλιά στέφθηκε “Μις Ερείκουσα” και η Ζωή Σαλμπούδη – Ράπ “Μις Κρήτη”.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.