ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενθουσιώδης και συγκινητική ήταν η γιορτή του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής προς τιμή των ποδοσφαιριστών, των προπονητών, των αρχηγών των ομάδων που κατάφεραν να κερδίσουν τρία διαφορετικά τρόπαια.

Τα δύο πρώτα, όπως έγραψαν οι Αναμνήσεις τα κατέκτησε η θρυλική ομάδα ανδρών (The NY Pancyprian Freedoms) και αφορούσαν το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης και το τρίτο προέρχονταν από την ομάδα Ανω των ‘30 του Παγκυπρίου η οποία κέρδισε το κύπελλο της Πρώτης Περιφέρειας (USASA Region I Gerhard Mengel Over-30 Cup).

Η γιορτή έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας, 24 Μαϊου 2018, στο ομογενειακό κέντρο  «The Cove Restaurant» στο Γκλεν Κόουβ του Λονγκ Αϊλαντ και παραβρέθηκαν ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο γενικός Πρόξενος της Κύπρου, Αλέξης Φαίδωνος – Βαντέτ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Κυριάκος Παπαστυλιανού, ο πρόεδρος των Παιδικών Ομάδων «Ελευθέρια Παγκυπρίου», Νίκος Τζιάζας και εκπρόσωποι όλων των τμημάτων του Παγκυπρίου.

Ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Φίλιπ Κρίστοφερ συνεχάρη τους πρωταθλητές, τους προπονητές και την ηγεσία του Αθλητικού Τμήματος και τόνισε ότι η φετινή χρονιά ήταν μια από τις καλύτερες των τελευταίων ετών και κάλεσε τους συνδαιτυμόνες να παρακολουθήσουν τους ημιτελικούς του Εθνικού Πρωταθλήματος στους οποίους θα συμμετάσχει η Ομάδα Ανω των 30.

Οι αγώνες θα λάβουν χώρα στις 16 Αυγούστου 2019, στη Βαλτιμόρη και εάν καταφέρει να κερδίσει η ομάδα θα συμμετάσχει στον τελικό, ο οποίος θα λάβει χώρα την επόμενη ημέρα.

Ο κ. Κρίστοφερ επεσήμανε ότι οι ποδοσφαιρικές ομάδες του Παγκυπρίου διαφέρουν από πολλές άλλες, διότι ιδρύθηκαν προκειμένου να ενημερώσουν τους Αμερικανούς συμπολίτες για τη μεγάλη αδικία που διαπράχθηκε με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, και την παράνομη κατοχή και να υπενθυμίσουν σε όλους ότι ο αγώνας για την ελευθερία συνεχίζετε και θα συνεχιστεί μέχρι και την ελευθερία και την επανένωση του νησιού.

Άπό αριστερά διακρίνονται οι Φίλιπ Κρίστοφερ, Αλέξης Φαίδωνος – Βαντέτ, Κυριάκος Παπαστυλιανού και πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη συνεχάρη τους πρωταθλητές και τόνισε ότι με τα επιτεύγματά τους τιμούν την ομογένεια και την Κύπρο.

O πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή σε τούτη τη μεγάλη γιορτή και συνεχάρη τους πρωταθλητές που κέρδισαν τρία κύπελλα. Συμμετέχοντας στους ποδοσφαιρικούς αγώνες και κερδίζοντας τα τρόπαια αναβαθμίζετε το κύρος του Παγκυπρίου και συνάμα εκφράζεται την αποφασιστικότητά σας να συνεχίσετε τον αγώνα για την ελευθερία της Κύπρου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής Κυριάκος Παπαστυλιανού, συνεχάρη τους ποδοσφαιριστές για τα επιτεύγματά τους και τόνισε ότι τιμούν τη φανέλα του Παγκυπρίου.

Ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου και της ΠΣΕΚΑ, Φιλιπ Κρίστοφερ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στη συνέχεια ο κ. Κρίστοφερ παρουσίασε τα ηγετικά στελέχη του Αθλητικού Τμήματος και τον πρόεδρο Γιώργο Χαλκίδη, που κατέβαλε τα χρήματα για την ενοικίαση των ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων στο «St. John’s University» τον προπονητή Στρατή Μαστοκυριάκο και τους αθλητές.

Αναφερόμενος στην επιτυχία της Ομάδας άνω των 30 ο κ. Κρίστοφερ επεσήμανε ότι προέρχονται από τις παιδικές ομάδες «Ελευθέρια – Παγκυπρίου» και ότι η περισσότεροι εξ αυτών συμμετείχαν στην 1η ομάδα και κέρδισαν δύο εθνικά πρωταθλήματα το 2010 και 2011.

Τέλος να αναφέρουμε ότι ο κ. Κρίστοφερ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τους χορηγούς της εκδήλωσης και τόνισε ότι με τη βοήθειά τους θα μπορέσουν να καλύψουν τα έξοδα των ομάδων.

Οι πρωταθλητές και τα στελέχη του Αθλητικού Τμήματος του Παγκυπρίου.Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι πρωταθλητές και τα στελέχη του Αθλητικού Τμήματος του Παγκυπρίου.Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι πρωταθλητές ενώ απολαμβάνουν το πλουσιοπάροχο δείπνο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους ηγέτες και το γενικό Πρόξενο Αλέξη Φαίδωνος – Βαντέτ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την ομιλία του Μαρτίνου Κυρπιανού. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά μεταξύ άλλων οι Οδυσσέας Οδυσσέως, Νίκος Τζιάζας, Ναρτίνος Κυπριανού, Νίκος Παφίτης και Αλέξης Φαίδωνος – Βαντέτ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.