Διαμαρτυρία στο Γ. Προξενείο της Ελλάδας και Μ. Αντιπροσωπεία Αλβανίας στον ΟΗΕ για Τσαμουριά

0
Η αφίσα για τη διαμαρτυρία μπροστά στο γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Παν – Αλβανική Ομοσπονδία Αμερικής «Βάτρα» (Pan Albanian Federation of America, Vatra, NY) το μεσημέρι της Πέμπτης, 27 Ιουνίου 2019 θα διοργανώσει διαμαρτυρία μπροστά στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη και εν συνεχεία θα μεταβούν στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Αλβανίας στον ΟΗΕ μέσω της οποίας θα ζητήσουν από τις δύο κυβερνήσεις να αναγνωρίσουν την επικαλούμενη «Γενοκτονία» εις βάρους των Τσάμηδων.

Στην σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα και στο Facebook της Παν-Αλβανικής Ομοσπονδίας αναφέρεται ότι ζητούμε δικαίωση και όχι εκδίκηση. Αναφερόμενοι στη διαμαρτυρία προς τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία τονίζουν ότι οι Αλβανικές κυβερνήσεις που για 75 χρόνια δεν κατάφεραν να ζητήσουν την δικαίωση των χιλιάδων αθώων γυναικοπαίδων και ηλικιωμένων.

Το θέμα της Τσαμουριάς ανακινήθηκε από τις εθνικιστικές οργανώσεις και τις οργανώσεις των Τσάμηδων στην Αλβανία αμέσως μετά την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος στην Αλβανία  και έκτοτε αποτελεί αγκάθι στις σχέσεις των δύο χωρών και άλλοθι για την παραβίαση των διεθνώς αναγνωρισμένων δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Παν – Αλβανικής Ομοσπονδίας της Αμερικής προβάλλεται και η επίσκεψη στο Κόσοβο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και η βράβευσή του με το «Μετάλλιο της Ελευθερίας» για την αναγνώριση της Ανεξαρτησίας του Κοσόβου από τις ΗΠΑ.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.