Το DNA επιβεβαιώνει την αρχαία καταγωγή των Ελλήνων

Η Βυζαντινή αυτοκρατορία καταλαμβάνει την ανατολική πλευρά της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. The Byzantine Empire occupies the eastern side of the Roman Empire.

Με πρώτο τον Φαλμεράγιερ (Jakob Philip Fallmerayer) άρχισε η αμφισβήτηση της καταγωγής των σημερινών Ελλήνων από αρχαίους Έλληνες. Σύμφωνα με την θεωρία του Φαλμεράγιερ η ηπειρωτική Ελλάδα μέχρι το τελευταίο άκρο της Πελοποννήσου εποικίστηκε από Σλάβους. Αυτή την θεωρία υιοθέτησαν ορισμένοι Βαλκανικοί λαοί για εθνικιστικούς και πολιτικούς λόγους. Πριν από μερικά χρόνια, οι Σλαβομακεδόνες ζήτησαν συγνώμη από το Ιράν (Περσία) επειδή ο πρόγονος τους Μέγας Αλέξανδρος έκαψε την Περσέπολη, και προ ημερών, στην ορκωμοσία της, η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Gordana Siljanovska αναφέρθηκε στο όνομα της χώρας με απλώς Μακεδονία.

DNA

Αλλά η σημερινή η επιστήμη με την βοήθεια του DNA (Deoxyribonucleic acid), συμφωνεί με τα ανθρωπολογικά και αρχαιολογικά ευρήματα και την ιστορία όπως καταγράφτηκε από των αρχαιοτάτων χρόνων και απορρίπτει την θεωρία του Φαλμεράγιερ και τις εστιάσεις των Σλαβομακεδόνων.

Neanderthals και Homo Sapiens

Πριν από 70.000 χρόνια ήρθαν οι Neanderthals από την Αφρική και εγκαταστάθηκαν σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης και Ασίας, και 20.000 χρόνια αργότερα τους ακολούθησαν οι Homo Sapiens που συνυπήρξαν με τους Neanderthals για 10.000 χρόνια και, προτού εκλείψουν, ένα μικρό ποσοστό από τους Neanderthals διασταυρώθηκε με τους Homo Sapiens.

Πριν από 50.000 χρόνια, 20.000 χρόνια μετά τους Neanderthals, ακολούθησαν οι Homo Sapiens και ξαπλώθηκαν σε όλο τον κόσμο. 50,000 years ago, 20,000 years after the Neanderthals, Homo Sapiens followed and spread all over the world.

Από την Αφρική οι Homo Sapiens έφτασαν στην Ασία περνώντας από την χερσόνησο του Σινά. Ορισμένοι πήγαν ανατολικά μέχρι τις ακτές της Ανατολικής Ασίας, και απ’ εκεί στα γύρω νησιά και στην Αυστραλία, ενώ άλλοι, την εποχή των παγετώνων, πέρασαν στην Αλάσκα και απ’ εκεί έφτασαν μέχρι το τελευταίο άκρο της Νοτίου Αμερικής.    

Άλλοι Homo Sapiens, από την χερσόνησο του Σινά, πήγαν βόρεια προς τον Καύκασο. Aπ’ εκεί άλλοι εξαπλώθηκαν στην Βόρεια Ασία, ενώ άλλοι στράφηκαν δυτικά προς την Ευρώπη. Ορισμένοι απ’ αυτούς που πήγαιναν στον Καύκασο, όταν έφτασαν στην ανατολική Μικρά Ασία, στράφηκαν δυτικά και έφτασαν μέχρι το Αιγαίο.

Μίνωες

Αρκετοί απ’ αυτούς που πήγαν στα νότια παράλια της δυτικής Μικράς Ασίας μετακόμισαν στα κοντινά νησιά και ορισμένοι χρησιμοποιώντας τα ως ενδιάμεσους σταθμούς έφτασαν στην Κρήτη πριν από 10.000 χρόνια. Με την επικράτηση της Μινωικής θαλασσοκρατορίας στην Ανατολική Μεσόγειο, δημιουργούνται Μινωικές αποικίες στα γύρω παράλια και νησιά.

Από την Ευρώπη ξεκίνησαν οι Ινδοευρωπαίοι και έφτασαν μέχρι τις Ινδίες. The Indo-Europeans started from Europe and reached the Indies.

Ινδοευρωπαίοι

Πριν από 6.000 χρόνια ορισμένοι από τους Homo Sapiens, που από τον Καύκασο πήγαν στην Ευρώπη, άρχισαν να κατεβαίνουν νότια μέχρι το τελευταίο άκρο της Βαλκανικής και στην Μικρά Ασία. Από αυτούς που πήγαν στην Μικρά Ασία αρκετοί προχώρησαν προς την Μέση Ανατολή και έφτασαν μέχρι τις Ινδίες, γι’ αυτό και αποκαλούνται Ινδοευρωπαίοι.

Μυκηναίοι

Από τους Ινδοευρωπαίους της Βαλκανικής προέρχονται οι Μυκηναίοι, που επικράτησαν στην κυρίως Ελλάδα και στο Αιγαίο και γύρω στο 1500 π.Χ. κατέλαβαν την Κρήτη και κατέλυσαν την Μινωική θαλασσοκρατορία. Αργότερα οι Μυκηναίοι μαζί με τις περιοχές που κατέκτησαν πήραν μέρος στην εκστρατεία της Τροίας.

Από τους Ινδοευρωπαίους που πέρασαν από την Μικρά Ασία και έμειναν εκεί προέρχονται οι Τρώες (πίστευαν στους ίδιους θεούς και μιλούσαν την ίδια γλώσσα με τους Έλληνες), Πελασγοί, Λέλεγες, Κάρες, Λύδιοι και Λύκιοι, που και αυτοί διασταυρώθηκαν με τους λαούς που είχαν έρθει από την Ανατολή.

Δωριείς  

Γύρω στο 1100 π.Χ. κατεβαίνουν στην Ελλάδα οι Δωριείς, που αναμείχθηκαν με τους Μυκηναίους και όλοι μαζί συνέθεσαν το Ελληνικό Έθνος. Αργότερα επεκτάθηκαν και ίδρυσαν αποικίες σε όλη την Μεσόγειο και τον Εύξεινο Πόντο, ιδιαίτερα στα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας. Στα βόρεια παράλια πήγαν οι Αιολείς, στα κεντρικά οι Ίωνες και στα νότια οι Δωριείς.

Πριν από 70.000 χρόνια ήρθαν οι Neanderthals από την Αφρική στην Ευρώπη και Ασία. 70,000 years ago, the Neanderthals came from Africa to Europe and Asia.

Πέρσες

Παράλληλα με την μετακίνηση των Ελλήνων προς τα παράλια της Μικράς Ασίας και στα γύρω νησιά, έρχονται οι Πέρσες από ανατολικά και καταλαμβάνουν την Μικρά Ασία, τα γύρω νησιά και μέρος της Βόρειας Ηπειρωτικής Ελλάδος και ακολουθούν οι Περσικοί πόλεμοι.

Μέγας Αλέξανδρος – Ελληνιστική περίοδος

Ακολουθεί η εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η Ελληνιστική περίοδος που προωθεί τους Έλληνες και περισσότερο τον ελληνικό πολιτισμό πέραν της Μικράς Ασίας, στην Ασία και στην Βόρειο Αφρική. Αυτή την εποχή, 3ος αιώνας π.Χ., έρχονται οι Γαλάτες (Κέλτες) που εγκαταστάθηκαν στην Φρυγία και Καππαδοκία της Μικράς Ασίας.

Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία – Βυζαντινή Αυτοκρατορία

Ακολουθεί η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία που καταλαμβάνει ολόκληρη την Μεσόγειο και για τέσσερις αιώνες κυριαρχεί στις χώρες που βρίσκονται γύρω της, και η μετακίνηση των ανθρώπων γίνεται πιο εύκολη. Το ίδιο συμβαίνει και με την Βυζαντινή Αυτοκρατορία που καταλαμβάνει την ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και αρχίζει η κάθοδος των Σλάβων προς την Βαλκανική χερσόνησο. Παράλληλα άρχισαν να έρχονται Πέρσες και Άραβες από την Ανατολή και Νορμανδοί από τον Βορρά.

Από την Μικρά Ασία μέχρι τις Ινδίες έφτασε ο Μέγας Αλέξανδρος. From Asia Minor, Alexander the Great reached to the Indies.

Οθωμανοί

Από τον 11ο μ.Χ. αιώνα εμφανίζονται οι Οθωμανοί προερχόμενοι από την Κεντρική Ασία. Πρόκειται για πολεμικό λαό που εξισλαμίζει τους ντόπιους λαούς που κατακτά, και με τους νεοφώτιστους προχωρεί και καταλαμβάνει την μια μετά την άλλη τις χώρες που αποτελούσαν την Βυζαντινή Αυτοκρατορία, και με την άλωση της Κωνσταντινούπολης, το 1453, μετατρέπεται στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, που μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει την Μικρά Ασία, την Ηπειρωτική Ελλάδα και τα γύρω νησιά.

Βενετοί

Προς το τέλος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας εμφανίζονται οι Βενετοί οι οποίοι καταλαμβάνουν την Πελοπόννησος, την Κρήτη και Κύπρο και αρκετά νησιά του Αιγαίου, προτού εκδιωχθούν από τους Οθωμανούς.

Η επιστήμη αποφαίνεται   

Αυτά διδάσκουν η ανθρωπολογία, η αρχαιολογία και η ιστορία, που δεν αμφισβητούν την καταγωγή των σημερινών Ελλήνων από τους Αρχαίους Έλληνες κατά μεγάλο βαθμό παρά τις επιμιξίες που ήταν φυσικό να υπάρξουν. Αυτό ενισχύεται και από την συνέχιση της Ελληνικής γλώσσας με πολλές αρχαίες λέξεις παρά το πέρασμα τόσων αιώνων. Ακόμα και σήμερα στην Τσακωνία της Πελοποννήσου ομιλείται η Τσακωνική και στην Όλυμπο της Καρπάθου η Δωρική διάλεκτος. Χιλιάδες τοπωνύμια έχουν μείνει μετά από το πέρασμα τόσων αιώνων, όπως έθιμα, παραδόσεις και εκφράσεις ποιημάτων και τραγουδιών που σε φέρνουν στην Ομηρική εποχή. 

Γύρω στο 1100 π.Χ. κατεβαίνουν οι Δωριείς στην Ελλάδα. Around 1100 BC the Dorians descend on Greece.

Σήμερα το έργο της επιστήμης ενισχύεται και από το DNA που δεν είναι εύκολο να αμφισβητηθεί και που καταρρίπτει την θεωρία του Φαλμεράγιερ, σήμερα ελάχιστοί είναι οι Πελοποννήσιοι βρέθηκαν να έχουν Σλαβικό DNA και αυτοί σε χαμηλό ποσοστό.

Όπως αναφέρει η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature ομάδα επιστημόνων από το Harvard University επισκέφθηκε αρχαία νεκροταφεία στην Μινωική Κρήτη, στις Μυκήνες και σε άλλα μέρη της Ηπειρωτικής Ελλάδας και της Μικράς Ασίας, και παίρνοντας δείγματα από τα δόντια των νεκρών εξακρίβωσαν το DNA των αρχαίων Ελλήνων που κατοικούσαν στην περιοχή.

Συγκρίνοντας το DNA από αυτή την μελέτη με των σημερινών Ελλήνων διαπιστώνεται ότι έχουν την καταγωγή τους, κυρίως, από τους αρχαίους Έλληνες. Παρεμπιπτόντως να αναφέρουμε ότι το DNA των Ελλήνων παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με το DNA των κατοίκων της Νοτίου Ιταλίας και Σικελίας που αποικήθηκαν από τους αρχαίους Έλληνες και αργότερα, στο διάστημα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μετακόμισαν πολλοί Έλληνες για να αποφύγουν τις πιέσεις των Οθωμανών.


DNA confirms the ancient origin of the Greeks

By Manolis Cassotis

First, with Jakob Philip Fallmerayer, the dispute of the origin of today’s Greeks from ancient Greeks began. According to Fallmerayer’s theory, mainland Greece up to the last edge of the Peloponnese was settled by Slavs. This theory was adopted by some Balkan peoples for nationalistic and political reasons. A few years ago, the Slavo-Macedonians apologized to Iran (Persia) because their ancestor Alexander the Great burned Persepolis, and a few days ago, at her inauguration, the new president of North Macedonia, Gordana Siljanovska, referred to the country’s name as just Macedonia.

Μέχρι τα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας έφτασαν οι Πέρσες. The Persians reached the western coast of Asia Minor.

DNA

But today’s science with the help of DNA (Deoxyribonucleic acid), agrees with the anthropological and archaeological findings and the history as it was recorded from ancient times and rejects the theory of Fallmerayer and the arguments of the Slavo-Macedonians.

Neanderthals and Homo Sapiens

70,000 years ago the Neanderthals came from Africa and settled in some parts of Europe and Asia, and 20,000 years later they were followed by Homo Sapiens who coexisted with Neanderthals for 10,000 years and, before they disappeared, a small percentage of Neanderthals interbred with the Homo Sapiens.

From Africa the Homo Sapiens reached Asia passing through the Sinai Peninsula. Some went eastward to the shores of Eastern Asia, and thence to the surrounding islands and to Australia, while others, in the ice age, crossed to Alaska, and thence reached the last extremity of South America.

Other Homo Sapiens, from the Sinai Peninsula, went north to the Caucasus. From there others spread to North Asia, while others turned west towards Europe. Some of those who were going to the Caucasus, when they reached eastern Asia Minor, turned west and reached the Aegean.

Η Ελληνιστική περίοδος προωθεί τους Έλληνες και τον Ελληνικό πολιτισμό μέχρι τα βάθη της Ασίας και στην Βόρειο Αφρική. The Hellenistic period advance the Greeks and Greek culture to the depths of Asia and North Africa.

Minoans

Several of those who went to the southern coast of western Asia Minor moved to the nearby islands and some using them as intermediate stations reached Crete 10,000 years ago. With the dominance of the Minoan maritime empire in the Eastern Mediterranean, Minoan colonies were created on the surrounding coasts and islands.

Indo-Europeans

6,000 years ago, some of the Homo Sapiens, who from the Caucasus went to Europe, began to go down south to the last edge of the Balkans and Asia Minor. Of those who went to Asia Minor, several proceeded to the Middle East and reached the Indies, which is why they are called Indo-Europeans.

Mycenaeans

From the Indo-Europeans of the Balkans come the Mycenaeans, who prevailed in the main Greece and the Aegean and around 1500 BC. occupied Crete and destroyed the Minoan sea empire. Later the Mycenaeans along with the territories they conquered took part in the Trojan campaign.

From the Indo-Europeans who passed through Asia Minor and stayed there came the Trojans (they believed in the same gods and spoke the same language as the Greeks), Pelasgians, Leleges, Carians, Lydians and Lycians, who also interbred with the peoples who had come from the East.

Η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία καταλαμβάνει ολόκληρη την Μεσόγειο και κυριαρχεί στις χώρες που βρίσκονται γύρω της. The Roman empire occupies the entire Mediterranean and dominates the countries around it.

Dorians  

Around 1100 BC the Dorians come down to Greece, who mixed with the Mycenaeans, and all together made up the Greek Nation. They later expanded and established colonies throughout the Mediterranean and the Black Sea, particularly on the western coast of Asia Minor. The Aeolians went to the northern coast, the Ionians to the center and the Dorians to the south.

Persians

Parallel to the movement of the Greeks towards the coasts of Asia Minor and the surrounding islands, the Persians came from the east and occupy Asia Minor, the surrounding islands and part of Northern Mainland Greece, and the Persian wars follow.

Alexander the Great – Hellenistic period

Next comes the campaign of Alexander the Great and the Hellenistic period which extends the Greeks and more the Greek culture beyond Asia Minor, in Asia and North Africa. At this time, in the 3rd century BC, came the Galatians (Celts) who settled in Phrygia and Cappadocia in Asia Minor. Roman Empire – Byzantine Empire

Η Οθωμανική αυτοκρατορία καταλαμβάνει τα εδάφη της Βυζαντινής αυτοκρατορίας. The Ottoman Empire occupies the territories of the Byzantine Empire.

Roman Empire – Byzantine Empire

Next comes the Roman Empire which occupies the entire Mediterranean and for four centuries dominates the countries around it, and the movement of people becomes easier. The same thing happens with the Byzantine Empire which occupies the eastern Roman Empire, and the descent of the Slavs towards the Balkan peninsula begins. At the same time, Persians and Arabs began to arrive from the East and Normans from the North.

Ottomans

From the 11th century AD, the Ottomans appear from Central Asia. It is a warlike nation that Islamizes the local peoples it conquers, and with the newly converted to Moslen religion advances and occupies one after the other the countries that made up the Byzantine Empire, and with the conquest of Constantinople, in 1453, it turns into the Ottoman Empire, which among others include Asia Minor, mainland Greece and the surrounding islands.

Venetians

Towards the end of the Byzantine Empire, the Venetians appeared and occupied Peloponnese, Crete and Cyprus and several Aegean islands, before being driven out by the Ottomans.

Από το 3000-1500 π.Χ. κράτησε η Μινωική θαλασσοκρατεία στην Ανατολική Μεσόγειο. From 3000-1500 BC, the Minoans ruled Eastern Mediterranean.

Science decides

This is what anthropology, archeology and history teach, which do not question the origin of today’s Greeks from the Ancient Greeks primarily despite the admixtures that were natural to exist. This is reinforced by the continuation of the Greek language with many ancient words despite the passage of so many centuries. Even today in Tsakonia in the Peloponnese the Tsakonic language is spoken and in Olympos in the Karpathos the Doric dialect. Thousands of toponyms have remained after the passage of so many centuries, such as customs, traditions and expressions of poems and songs that bring you to the Homeric era.

Today the work of science is also strengthened by DNA which is not easy to dispute and which demolishes Fallmerayer’s theory, today very few Peloponnesians have been found to have Slavic DNA and these in a low percentage.

According to the study published in the scientific journal Nature, a team of scientists from Harvard University visited ancient cemeteries in Minoan Crete, Mycenae and other parts of mainland Greece and Asia Minor, and by taking samples from the teeth of the dead, they determined the DNA of the ancients Greeks who lived in the area.

By comparing the DNA from this study with that of today’s Greeks it is found that they have their origin, mainly, from the ancient Greeks. Let mention that the DNA of the Greeks shows several similarities with the DNA of the inhabitants of Southern Italy and Sicily who were colonized by the ancient Greeks and later, during the Ottoman Empire, many Greeks moved to avoid the pressures of the Ottomans.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.