Την Δευτέρα του Πάσχα η κηδεία των αδελφιών που απεβίωσαν με διαφορά δύο ημερών

  2
  3194
  Η Ελένη Κέρβερου - Κόμπου με τον αδελφό της Στέλιο Κέρβερο. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

  ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Απίστευτη με όλη τη σημασία της λέξεως είναι η τραγωδία που βιώνουν οι συγγενείς, οι φίλοι και οι συμπατριώτες του Στέλιου Κέρβερου και της μεγαλύτερης αδελφής του Ελένης Κέρβερου – Κόμπου που απεβίωσαν με διαφορά δύο ημερών. Ο αείμνηστος Στέλιος ηττήθηκε από τον θανατηφόρο κορωνοϊό, ενώ η Ελένη από την πολύχρονη ασθένεια του Αλτσχάιμερ και του Πάρκινσον.

  Η είδηση για τον θάνατο των πολυαγαπημένων αδελφών προκάλεσε θλίψη και συγκίνηση στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

  Ο Στέλιος απεβίωσε την Μεγάλη Δευτέρα 13 Απριλίου 2020 σε ηλικία 67 ετών, ενώ η Ελένη την Μεγάλη Τετάρτη σε ηλικία 75 ετών.

  Η κηδεία λόγω των απαγορευτικών μέτρων για την παρεμπόδιση του κορωνοϊού θα γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο. Η Νεκρώσιμη Ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα (20 Απριλίου 2020 και ώρα 10.30 π.μ. στον ιερό ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στη διεύθυνση 100 Fairway Dr, Port Washington, NY 11050 και αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός τους δίπλα – δίπλα στο κοιμητήριο «Nassau Knolls Cemetery» στη διεύθυνση 500 Port Washington Blvd, Port Washington, NY 11050.

  Ο Στέλιος Κέρβερος με την αξιολάτρευτη αδελφή του Ελένη Κέρβερου – Κόμπου. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

  Η Ελένη και ο Στέλιος γεννήθηκαν στα Άνω Λεύκαρα, επαρχίας Λάρνακας στην Κύπρο. Οι αείμνηστοι γονείς τους Κώστας Κέρβερος και Παναγιώτα το γένος Ποχάνη έφεραν στον κόσμο τέσσερα παιδιά και συγκεκριμένα την Ελένη, τον Δημητράκη, την Μάρω και τον Στέλιο και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Η έλευση της οικογένειας Κέρβερου στην Αμερική έχει πανομοιότυπα χαρακτηριστικά με την έλευση χιλιάδων άλλων Ελλήνων και Κυπρίων πρωτοπόρων. Αρχικά ήρθε ο Κώστας το 1952 και ακολούθησαν ο Στέλιος το 1973 και τα αδέλφια του σε διαφορετικές ημερομηνίες.

  Εργάστηκαν όλοι τους σκληρά και κατάφεραν να σπουδάσουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους και να ζήσουν το αμερικανικό όνειρο χωρίς ποτέ τους να λησμονήσουν ότι ένα μέρος τη πατρίδας του ακόμη και σήμερα μετά από 46 χρόνια παραμένει σκλαβωμένο από τον Αττίλα.

  Από αριστερά οι Στέλιος κια Γιαννούλα Κέρβερου, οι νεόνυμφοι Αργύρης και Παναγιώτα Ζερβού,Βίκυ και Γιώργο Γιώργο Βεντουράτο. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

  Στέλιος Κέρβερος

  Ο Στέλιος Κέρβερος γεννήθηκε στις 19 Μαϊου 1953 και ήρθε στην Αμερική το 1973 μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας. Σπούδασε Λογιστικά και τα πρώτα χρόνια εργάστηκε σε τράπεζα και μετά ως κτηματομεσίτης, ενώ τις δύο τελευταίες δεκαετίες εργάστηκε στην ομογενειακή οικοδομική εταιρεία «Xinos Construction Corp». Ηγούνταν του μεταλλουργικού τμήματος της εταιρείας και τα μηνύματα των συνεργατών και των εργαζομένων που ανήρτησαν στο Facebook και στα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υμνούν την προσφορά του.  

  Τον αείμνηστο, όπως επεσήμανε ο Σταύρος Μοδινός (γαμπρός της ανιψιάς του), τον αποκαλούσε θείο και όλοι στην εταιρεία τον αποκαλούσαν «Θείο». 

  «Ήταν χαρισματικός, μεγαλόκαρδος και γενναιόδωρος όσο ελάχιστοι. Ήταν εργασιομανής και το φιλότιμο σε συνδυασμό με την αγάπη για τον συνάνθρωπο, τον καθιστούσαν τον εκλεκτό των εκλεκτών», πρόσθεσε ο κ. Μοδινός.

  Ο Στέλιος Κέρβερος με την Γιαννούλα στις 13 Ιανουαρίου 1980, ενώ εξέρχονται από την Εκκλησία. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

  Ο Στέλιος ήταν νυμφευμένος με την Γιαννούλα (Ιωάννα ) το γένος Αδραχτά με την οποία έφεραν στον κόσμο δύο κορίτσια την Βασιλική και την Παναγιώτα και επένδυσαν όσο ελάχιστοι στην παιδεία τους και έγιναν δασκάλες. Η Βασιλική (Βίκυ) είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Βεντουράτο, με τον οποίο έφεραν στον κόσμο δύο παιδιά, τον Σπύρο και την Γιάννα.  Η Παναγιώτα είναι παντρεμένη με τον Αργύρη Ζερβό με τον οποίο έφεραν στον κόσμο τις δίδυμες Ζωή και Μαριάννα.    

  Ελένη Κέρβερου – Κόμπου

  Η Ελένη Κέρβερου γεννήθηκε στις 13 Νοεμβρίου 1944 στα Πάνω Λεύκαρα και ήταν παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Κόμπο που κατάγονταν από την κατεχόμενη Λύση Αμμοχώστου με τον οποίο έφεραν στον κόσμο ένα κορίτσι, την Κούλλα και της έδωσαν τη δυνατότητα να σπουδάσει στα καλύτερα πανεπιστήμια και σήμερα είναι υπεύθυνη στα εργαστήρια του νοσοκομείου Lenox Hill Ηospital.

  Η Ελένη Κέρβερου – με τον σύζυγό της Κωνσταντίνο Κόμπου. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

  H Κούλλα είναι παντρεμένη με τον Σταύρο Μοδινό με τον οποίο έφεραν στον κόσμο δύο κορίτσια, την Ελένη, που είναι κάτοχος Διδακτορικού και εργάζεται στο Τμήμα Παιδείας της Νέας Υόρκης και την Φιλιώ που σπουδάζει και θέλει να γίνει δασκάλα μαθηματικών.  Η Ελένη είναι παντρεμένη με τον Ραφαήλ Λοϊζου και η Φιλιώ είναι αρραβωνιασμένη με τον Λουκά Φιλίππου.  

  Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στις οικογένειες των εκλιπόντων.

  Αιωνία τους η μνήμη.

  Από αριστερά Ραφαήλ Λοΐζου, Ελένη Μοδινού- Λοιϊζου, Κωνσταντίνος Κόμπος, Κούλλα Κόμπου – Μοδινού, Σταύρος Μοδινός, Φιλιώ Μοδινού – Φιλίππου και ο Λουκάς Φιλίππου. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
  Ο Στέλιος και η Γιάννα Κέρβερου με τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
  Τα αδέλφια Κέρβερου. Από αριστερά διακρίνονται οι Μάρω Κέρβερου Κώνου, Στέλιος Κέρβερος, Ελένη Κέρβερου – Κόμπου και ο Δημητράκης Κέρβερου στο πατρικό τους στα Άνω Λεύκαρα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
  Τα Άνω Λεύκαρα, η ιδιαίτερη πατρίδα της οικογένειας Κέρβερου. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
  Ο Στέλιος Κέρβερος με τα εγγόνια του. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
  Ο Στέλιος Κέρβερος με τον εγγονό του Σπύρο Βεντουράτο. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
  Ο Στέλιος Κέρβερος με την σύζυγό του Γιαννούλα το γένος Αδραχτά. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
  Ο Στέλιος Κέρβερος και η Γιαννούλα Αδραχτά, όταν αρραβωνιάστηκαν. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
  Ο Στέλιος Κέρβερος συντοις άλλοις ήταν και εξαιρετικός ψήστης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

  2 COMMENTS

  1. Καλε φίλε Στέλιο δεν μπορώ να το πιστέψω ότι δεν είσαι πια κοντά μας
   Θα μας λείψεις πολύ εσύ και η αγαπημένη σου αδερφή
   Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σας σκεπάσει
   Καλό σας παράδεισο .
   Αιώνια σας η μνήμη .

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.