ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Πολ (Παντελής) Κυπριάδης (Paul Kipriadis), ο οποίος υπηρέτησε με πάθος το ελληνικό και αμερικανικό τραγούδι και για τέσσερις περίπου δεκαετίες διασκέδασε τους ομογενείς της μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης το πρωί της Δευτέρας, 6 Απριλίου 2020 ηττήθηκε από τον κορωνοϊό.

Ο πρόωρος και απροσδόκητος θάνατός του έχει προκαλέσει θλίψη και συγκίνηση στην οικογένειά του, στους συγγενείς και φίλους στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και στην καλλιτεχνική κοινότητα της Νέας Υόρκης διότι ο αείμνηστος όλη του τη ζωή ασχολήθηκε με την κιθάρα και το μπάσο και συμμετείχε σε διάφορες ομογενειακές κομπανίες.

Τις δύο τελευταίες δεκαετίες συμμετείχε στην ορχήστρα «Φαντασία». Ο Μαϊκ Στουπάκης, ιδρυτής της ορχήστρας και συνάμα κουμπάρος του εκλιπόντα βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της οικογένειάς του.

Ο Πολ Κυπριάδης με την οικογένειά του. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την θλίψη του για τον θάνατο του κουμπάρου του και φίλου του και απέδωσε τον θάνατό του στον κορωνοϊό. Ο Πολ την προηγούμενη εβδομάδα, όπως επεσήμανε, αισθάνθηκε αδιαθεσία και ο πυρετός σε συνδυασμό με τον βήχα τον ώθησαν να ζητήσει ιατρική αρωγή. Πήρε τα ενδεδειγμένα για τον κορωνοϊό φάρμακα και η κατάστασή του μέχρι και το βράδυ της Κυριακής ήταν σταθερή και δεν άφηνε περιθώρια ανησυχίας.

Το πρωί της Δευτέρας, 6 Απριλίου 2020, αισθάνθηκε δύσπνοια και η κόρη του Κυριακή (Kyri) κάλεσε τις πρώτες βοήθειες. Οι νοσηλευτές έφτασαν σε χρόνο ρεκόρ έκαναν το παν για να του χαρίσουν το φιλί της ζωής, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Ο Πολ (Παντελής) Κυπριάδης γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 1959 στο Μπρούκλιν. Οι αείμνηστοι γονείς του Παναγιώτης και Βασιλική Κυπριάδη κατάγονταν από το Μερμήγκι της Χίου και την Σπάρτη νομού Λακωνίας, αντίστοιχα, και έφεραν στον κόσμο δύο παιδιά τον Πολ και την Μαρία και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

Ο Πολ Κυπριάδης με ην εγγονή του. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Ο αείμνηστος ήταν νυμφευμένος με την Τέρη (Θηρεσία) το γένος Γκρέτσα. Είχε δύο παιδιά από τον πρώτο του γάμο με την Δέσποινα Μιχαλάκη και συγκεκριμένα την Κυριακή που είναι νυμφευμένη με τον Jesus, τον Παναγιώτη που είναι νυμφευμένος με την Ashley με την οποία έφεραν στον κόσμο δύο παιδιά την Νατάλια και την Τζοβάνα και συνάμα θεωρούσε ως δικό του παιδί τον Δημήτρη Τομπάρ (γιο της Τέρης Γκρέτσα)

Ο θάνατός του καταλυπεί την σύζυγό του, Τέρη, τα παιδιά Κυριακή και Jesus, Παναγιώτη και Ashley, Δημήτρη Τομπάρ, τα εγγόνια Ναταλία και Τζοβάνα, τα αδέλφια Μαρία και Γιάννη Γιανούμη, τον κουμπάρο Μάικ Στουπάκη, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Η κηδεία του, λόγω των περιορισμών για τον κορωνοϊό θα γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο το πρωί της Πέμπτης, 9 Απριλίου 2020 και ώρα 11.00 π.μ. στο Κοιμητήριο Greenwood Cemetery (500 25th St, Brooklyn, NY 11232) στο Μπρούκλιν, ενώ το τρισάγιο θα ψάλει ο ιερατικός προϊστάμενος της ιστορικής κοινότητας του Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Μπρούκλιν, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης.

Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους, όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στην μνήμη του στο Ελληνικό Τμήμα του Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ Χάουζ  (Ronald McDonald House New York / Greek Division, στη διεύθυνση 405 East 73rd Street, New York, NY 10021).

Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
Ο Πολ Κυπριάδης με την σύζυγό του Τέρη το γένος Γκρέτσα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
Ο Πολ Κυπριάδης, ήταν μέλος της Χορωδίας. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
Ο Πολ Κυπριάδης την ημέρα της αποφοίτησης της κόρης του Κυριακή. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
Ο Πολ Κυπριάδης με την εγγονή του. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
Ο Πολ Κυπριάδης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
Ο Πολυ Κυπριάδης με τον Μάικ Στουπάκη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
Ο Πολ Κυπριάδης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
το μπάνερ της κομπανίας ¨Φαντασία”. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.