Θλίψη και συγκίνηση για τον πρόωρο θάνατο του ευπατρίδη – φιλανθρώπου Κωνσταντίνου Καραλέκα

  0
  Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραλέκας.

  ΠΡΕΒΕΖΑ. Ανείπωτη είναι η θλίψη και η συγκίνηση που προκάλεσε στην ομογένεια και στην ιδιαίτερή του πατρίδα, τα Παραδείσια Μεγαλουπόλεως Αρκαδίας, ο πρόωρος θάνατος του ευπατρίδη και φιλανθρώπου Κωνσταντίνου Καραλέκα (Kostas Karalekas), μονίμου κατοίκου της Νέας Υόρκης και συζύγου της προέδρου της μεγαλωνύμου κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστουον.

  Ο Κωνσταντίνος Καραλέκας, ο οποίος ήξερε όσο ελάχιστοι να κερδίζει τη μία μετά την άλλη τις μάχες της ζωής, το Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 ετών, βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του και κατ΄ επέκταση την ομογένεια.  

  Η σορός του το απόγευμα της Δευτέρας 19 Αυγούστου 2019 από τις 3.00 – 9.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο ομογενειακό γραφείο τελετών «Antonopoulos Funeral Home» στη διεύθυνση 38-08 Ditmars Blvd., Astoria, NY 11105.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Τρίτης, 20 Αυγούστου 2019 και ώρα 10:00 π.μ. στον ιερό Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στη διεύθυνση 11-05 150 Street, Whitestone, N.Y. 11357.

  Ο πρόωρος θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Έφη Καραλέκα, τα παιδιά Μαρία και Craig Lastres, Μπέσυ Καραλέκα και Χριστίνα Καραλέκα, τα εγγόνια Νίκολας και Μελίνα Lastres, Κωνσταντίνο Francis και Φωτεινή Francis, τα αδέλφια Τούλα και Γεώργιο Γουράλη, Νότα και Δημοσθένη Σταματόπουλο, Θεόδωρο και Ευαγγελία Καραγιάννη, Τιμολέων και Τούλα Καραλέκα, Τούλα Καραλέκα, Βασιλική Καραλέκα, Μαίρη Καρδούλια και Άκη Ασημακόπουλο, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο εκλιπών γεννήθηκε προ 75 ετών στα Παραδείσια της Μεγαλουπόλεως νομού Αρκαδίας και ήταν ένας από τους διακεκριμένους επιχειρηματίες της ομογένειας της Νέας Υόρκης. Μέλη της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασαν τη θλίψη για τον πρόωρο θάνατο του Κώστα, όπως τον αποκαλούσαν, και τόνισαν ότι ήταν γενναιόδωρος όσο ελάχιστοι και ένθερμος υποστηρικτής της κοινότητας, του Ημερήσιου Σχολείου «Ειρήνη Λαρδά» και του Απογευματινού Σχολείου «Ευσταθίου και Σταματικής Βαλιώτη.

  «Η σύζυγός του Έφη, η οποία ηγείται της εν λόγω κοινότητας τα τελευταία χρόνια, έλεγε πάντα με υπερηφάνεια ότι χωρίς της βοήθεια και συμπαράσταση του Κώστα δεν θα μπορούσε να αφιερώσει όλο της το είναι στη διοίκηση και στην πρόοδο της κοινότητας», δήλωσε στις «Αναμνήσεις» ένα από τα στελέχη της κοινότητας.

  «Η προσφορά του αειμνήστου δεν περιορίστηκε μόνο στον Τίμιο Σταυρό, αλλά επεκτάθηκε και σε άλλους φορείς της ομογένειας και κυρίως στον Σύλλογο Αρκάδων και στην Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στην μνήμη του στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού Whitestone 11-05 150 Street, Whitestone, NY 11357.

  Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα, στους συγγενείς και φίλους.

  -Advertisement-


  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.