Θλίψη και συγκίνηση στις δύο ακτές του Ατλαντικού για τον τραγικό θάνατο ομογενή στη γενέτειρα

0
Ο Κώστας Κιούσης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την 100ή επέτειο της Γενοκτονίας στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

ΠΡΕΒΕΖΑ. Ο ηλικιωμένος ερασιτέχνης εικονολήπτης και δημοσιογράφος Κώστας Κιούσης προ μερικών εβδομάδων ξεκίνησε από την Αστόρια για να απολαύσει τις διακοπές του στη γενέτειρα χωρίς ποτέ του να φανταστεί ότι επρόκειτο για το μεγάλο και χωρίς επιστροφή ταξίδι.

Την προηγούμενη εβδομάδα, όπως έγραψε η ιστοσελίδα http://www.pontos-news.gr ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα όπου κολυμπούσε. Αν και η εφημερίδα δεν αναφέρεται στα αίτια του θανάτου και στα αποτέλεσμα τη εξέτασης του ιατροδικαστή, εν τούτοις πληροφορίες αναφέρουν ότι ο θάνατός του οφείλεται σε καρδιακή προσβολή.

Ο Κώστας Κιούσης ήταν ευρύτερα γνωστός στην ομογένεια της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης, διότι συμμετείχε σε όλες τις πανομογενειακές συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνονταν στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια και με την βιντεοκάμερά του προσπαθούσε να απαθανατίσει κάθε στιγμή.

Ο εκλιπών, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ήταν και ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση για την 100ή επέτειο της Γενοκτονίας που διοργανώθηκε στις 19 Μαϊου 2019 στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια.

Στην πρώτη σειρά από αριστερά οι Κώστας Τσιλφίδης, Θία Χάλο, Ηλίας Τσεκερίδης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Δρ. Κωστας Φωτιάδης και Γιώργος Κιούσης.

Παραθέτουμε το άρθρο της εν λόγω ιστοσελίδας για τον θάνατο του ομογενή ερασιτέχνη δημοσιογράφου.

«Νεκρός ανασύρθηκε από τη θάλασσα, όπου κολυμπούσε, ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Κούσης, ο οποίος τίμησε με τη γραφή και το δημοσιογραφικό του λόγο τον Πόντο, τη Μακεδονία και τον ελληνισμό γενικότερα. Ο Κώστας Κούσης ήταν ερασιτέχνης δημοσιογράφος, με επαγγελματισμό ωστόσο που ζήλευαν πολλοί επαγγελματίες της ΕΣΗΕΑ.

‘Εγραψε εκατοντάδες άρθρα για τον Πόντο και τη Μακεδονία, ενώ έκανε και ραδιοφωνικές αλλά και τηλεοπτικές εκπομπές επί σειράν ετών.

Ήταν τακτικός αρθρογράφος της εφημερίδας Ποντιακή Γνώμη από την αρχή της έκδοσής της, το 2010. Ο Κώστας Κούσης ήταν από την Πτολεμαΐδα και είχε καταγωγή από τα Σούρμενα του Πόντου. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη, στη Νέα Αρτάκη, και η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον ιερό ναό Δώδεκα Αποστόλων.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.